29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

BU GİDİŞLE 2030’DAN İTİBAREN SEKSE PAYDOS!

Araştırmacılar online aktivitelerin çiftleri ayrı düşürdüğünü ve 2030’dan itibaren seks yapmayı tamamen bırakacaklarını iddia etti...

Bu gidişle 2030’dan itibaren sekse paydos!

13 Haziran 2016 Pazartesi 16:42

The Guardian’da yer alan Emine Saner imzalı habere göre, modern hayatın yoğun bir bireyi iseniz, gelecekte önemli şeyleri yapmak için zamanınız kalması konusunda uyanık olmalısınız, seks yaparak insan ırkının devamlılığını sağlamak gibi.televizyon-aile.jpg

Geçtiğimiz cumartesi Britanya’daki Hay festivalinde söz alan Cambridge Üniversitesi’nden Prof. David Spiegelhalter, kitabı‘Rakamlarla Seks’ hakkında konuştu. Ulusal Seks Davranışları Araştırması’nın sonuçlarının altını çizen Spiegelhalter, geçtiğimiz 30 yılda seks yapma ortalamasının haftada beş defadan üç defaya düştüğünü söyledi. Spiegelhalter bundan teknolojiyi sorumlu tuttu: “Bence mesele bu kitlesel internete bağlı olma hali, eskiden saat 10:30’da TV kapatıldıktan sonra geriye yapacak bir şey kalmazdı.”

Suç aletleri: Telefonlar ve tabletler

Bu partnerinin telefon alışkanlıklarının ilişkilerini olumsuz etkilemesinden daha önce endişe duymuş biri için yeni bir haber olmayacaktır. 2014 yılında 143 heteroseksüel kadın üzerinde yapılan bir araştırmada, katılımcıların çoğu telefonlar ve tabletlerin partnerleriyle geçirdikleri zamanı kesintiye uğrattığını söyledi, ki bunlar çoğunlukla birlikte yenen yemekler ve sohbet zamanları. Kadınların çoğunluğu ilişkilerinden tatmin olmadıklarını belirtti.

Spiegelhalter’ın hesaplamalarına göre, “Aynı düşüş hızı devam ederse, 2030 itibariyle çiftler seks yapmayı tamamen bırakacak. Ki bu oldukça endişe verici bir trend.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA