29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

BEŞ LİRAYA SATILMAK İÇİN KENARA AYRILAN ‘HARRY POTTER’ KİTABININ DEĞERİ 525 BİN LİRA ÇIKTI

Beş liraya satılmak üzere bir kenara kaldırılan Harry Potter kitabının ilk baskısının açık artırmada 50 bin pounda (525 bin lira) alıcı bulması bekleniyor.

Beş liraya satılmak için kenara ayrılan ‘Harry Potter’ kitabının değeri 525 bin lira çıktı

04 Aralık 2020 Cuma 20:42

Beş liraya satılmak üzere bir kenara kaldırılan Harry Potter kitabının ilk baskısının açık artırmada 50 bin pounda (525 bin lira) alıcı bulması bekleniyor.

Britanya’da yaşayan Charlotte Rumsey, annesinin evinde eşyalara bakarken araba bagajı satışında (ülkede yaygın olarak yapılan, insanların istemediği eşyaları ellerinden çıkardığı bir tür ikinci el pazarı) 5 liraya satılacaklar kutusunda kitaba denk geldi.

İzlediği bir televizyon pogramından etkilenen Rumsey annesine kitabı bir müzayede evine götürüp değerini sormasını önerdi.

Böylece kitabın serinin ilki olan ‘Felsefe Taşı‘nın yalnızca 500 adet basılan ciltli koplyalarından biri olduğu ortaya çıktı.

Kitap uzmanı Jim Spencer 11 Aralık’ta düzenlenecek online açık artırmada kitabın fiyatının 50 bin pounda çıkabileceğini söyledi.

Kitabın başka bir ilk baskısı ekim ayında 60 bin pounda satılmıştı.

Spencer “500 adet ilk baskının 300’ü okul ve kütüphanelere yollanmış olduğundan kalan 200 kitabı daha da nadir ve değerli yapıyor” dedi.

Rumsey kitabı bir aile dostlarının çocukken kendisi ve kardeşlerinin okuması için verdiğini belirterek “Hala kendimizi çimdikliyoruz, böyle şeyler bizim gibi normal ailelerin başına gelmez” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA