29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

BAŞBAKAN'A GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI SORULDU

Başbakan'a Gül'ün açıklamaları soruldu

03 Haziran 2013 Pazartesi 20:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasilerde halkın iradesinin tecellisinin sandıkta gerçekleştiğini belirterek; "Sandığın olmadığı bir demokratik sistem zaten söz konusu değildir" dedi.

Başbakan Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Fas'ta, Başbakan Abdulilah Benkırani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün; "Demokrasi sadece seçim değildir" sözleriyle ilgili değerlendirmesi soruldu.

"PARLAMENTER SİSTEMDE SEÇİMDEN GEÇER"

Başbakan Erdoğan, "Demokrasi seçim midir, değil midir noktasında, demokratik parlamenter sistemlerde, Parlamento'nun yolu seçimden geçer, sandıktan geçer ve sandığın olmadığı bir demokratik sistem zaten söz konusu değildir. Buradaki demokrasideki tavır da, halkın iradesinin tecellisidir. Halkın iradesinin tecellisi nerededir? O da sandıktadır ve burada bu tecelli eder ve bu şekilde bir uygulama bütün demokratik parlamenter sistemlerde gelişmiştir ve gelişmeye de devam etmektedir" dedi.

GÜL'ÜN "MESAJLAR ALINDI" SÖZLERİ DE SORULDU 

Başbakan'a Cumhurbaşkanı Gül'ü "Mesajlar alındı" yönündeki açıklamasına ilişkin olarak ise, "Ben tabii Sayın Cumhurbaşkanımız'ın nasıl bir açıklama yaptığını bilmiyorum ve bu ifadenin önünde arkasında ne var? Onu da bilmiyorum. Bilmediğim için sadece sizin sorunuza bu şekilde cevabımı vermiş bulunuyorum. Evet, yine 'sandıktan geçer' diyorum" diye konuştu.

"DURUM BİR-İKİ GÜN İÇİNDE NORMALE DÖNER"

Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili, aklıselimin ortama hakim olduğu kanaatini taşıdığını belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Öyle zannediyorum ki birkaç gün içerisinde de tamamıyla bu normale dönecektir. Zaten ülkenin genelinde başta İstanbul olmak üzere de böyle adeta her yer terörize edilmiş gibi bir hava da söz konusu değil. Ama birkaç gün içerisinde, dönene kadar herhalde tamamıyla bu iş bir çözüme kavuşmuş olacaktır."

Başbakan Erdoğan, Suriye'nin geleceğiyle ilgili, "İkinci Cenevre Süreci diyebileceğimiz Amerika ve Rusya'nın öncülüğündeki bu yeni süreç, temenni ederiz ki Suriye'deki gelişmelere olumlu katkı sağlar. Suriye'nin adeta yıkımına giden süreç durur" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA