19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

ASİL NADİR'E SALDIRI

Asil Nadir'e Saldırı

17 Şubat 2013 Pazar 18:26

788955-asil-nadir[1] Geçtiğimiz ağustos ayından bu yana 10 yıllık cezasını çekmek üzere gönderildiği Belmarsh Cezaevinde kalan işadamı Asil Nadir, hapishane revirinde saldırıya uğradı.

Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi The  Sun’da , “Dan Sales” imzasıyla yer alan özel habere göre, 71 yaşındaki işadamı, sağlık nedeniyle cezaevinin revirinde yatıyordu.

Nadir ile birlikte 6 mahkumun daha kaldığı revirde, bir mahkum çok pis olduğu, koktuğu için Nadir’in dikkatini çekti.

Kıbrıslı işadamı, bu mahkuma yıkanmasını söyledi. Akli sorunları olduğu belirtilen ve kimliğiyle ilgili açıklama yapılmayan mahkumun bu sözler üzerine Nadir’e saldırdığı bildirildi.

İngiltere’nin en azılı mahkumlarının kaldığı ve en yüksek güvenlikli hapisanelerinden biri kabul edilen güney Londra’daki Belmarsh’ın revirinde yaşanan bu olay, basına da sızdı.

Hapisane yetkilileri  olayla ilgili hiçbir bilgi vermezken, gazetedeki haber, Nadir ailesinin Asil Nadir’e gereken koruma verilmediği için son derece öfkeli olduğunu belirtti. Nadir’in neden revirde kaldığı da açığa çıkmadı.

Asil Nadir, 2010 ağustos ayında Londra’ya dönerek, suçsuzluğunu ispat ve adını temize çıkartmak için mahkemeye çıkmıştı.

İki yıla yakın süren duruşmalar sonunda Polly Peck International hisselerinden 29 milyon sterlini zimmetine geçirmekle suçlu bulunan işadamı, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ağustos 2012’den bu yana Belmarsh’da yatan Asil Nadir’in saldırıda ne gibi bir darpa maruz kaldığı, yaralanıp yaralanmadığı, tedaviye muhtaç olup olmadığı konusunda hapisaneden hiçbir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Nadir’in 10 yıllık cezasının 5 yılını tamamladıktan sonra 2017 yılında serbest kalması bekleniyor.

Ancak işadamının tazminat davasında 5 milyon sterlin tazminat ödemeye mahkum edildiği son duruşmada, bu miktarı 2 yıl içinde ödemediği takdirde 6 yıla kadar ek hapis cezası  kararı çıktı.

Asil Nadir’in avukatlarının müvekkillerinin cezasının geri kalanını Türkiye’de çekmek istediği için pazarlık yaptığı ve gereken işlemlere başladığı da İngiliz basınında yer aldı

cezasına çarptırılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA