25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa19°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara20°C

ALİ GULLE "HÜKÜMETLE SORUNUMUZ VAR"

Ali Gulle "Hükümetle sorunumuz var"

19 Kasım 2014 Çarşamba 12:22

Hükümetin sorunlarına çözüm bulmadığı gerekçesiyle, açlık grevine giren eski KTHY mağdurları konusunda, CTP MYK üyesi Ali Gulle’den şok açıklama geldi:

Hükümetle sorunumuz var

“MYK PARTİYE BASKI YAPTI”

Hükümet’in büyük ortağı CTP’de sular durulmuyor. CTP-MYK Üyesi Ali Gulle, partinin Merkez Yönetim Kurulu ile hükümet arasında sorunlar olduğunu kaydetti. Varılan mutabakat öncesinde gazetemize konuşan Ali Gulle, eski KTHY çalışanları sorununun çözülmesi için CTP MYK’sının partiye baskı yaptığını açıkladı.

 

“YORGANCIOĞLU’NA REST”

KTHY mağdurları ile ilgili CTP MYK’sı olarak Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştüklerini belirten Ali Gulle, “hükümetle sorunumuz var” dedi. KTHY mağdurları ile ilgili sorunun çözülmeye yakın olduğunu da ifade eden Ali Gulle, “Ya biri çözülecek ya öbürü çözülecek” diye konuştu.

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP-BG) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ali Gulle, CTP MYK’sının KTHY mağdurlarının sorununun çözülmesi noktasında partiye baskı yaptığını açıkladı.

Hükümet ile KTHY çalışanlarının uzlaşma sağlamasından kısa süre önce gazetemize konuşan CTP MYK Üyesi Ali Gulle, MYK’nın büyük bir çoğunluğunun, KTHY mağdurlarına sonuna kadar destek verdiği ve yüzde yüz haklı bulduğunu belirtti.

KTHY mağdurları ile ilgili Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştüklerini belirten Ali Gulle, “hükümetle sorunumuz var” dedi.

KTHY mağdurları ile ilgili sorunun çözülmeye yakın olduğunu da ifade eden Ali Gulle, “Ya biri çözülecek ya öbürü çözülecek” diye konuştu. Ali Gulle, Detay Gazetesi muhabiri Rana Sarro’nun sorularını yanıtladı.

 

Detay: Açlık grevinde olan KTHY mağdurları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

ALİ GULLE: KTHY mağdurlarını başından beri ziyaret ediyor, yakından takip ediyorum. Bu benim mayam gereğidir. Sendika kökenliyim, alın terine, emeğe büyük saygım vardır. Genetik olarak oralardan geldim. Tabi ki destekleyeceğim ve sonuna kadar da yanlarındayım. Sorun çözülene kadar yanlarındayım. MYK’nın büyük bir çoğunluğu sorunun çözülmesi noktasında baskı yapıyor.

Detay: CTP MYK’sı destek verirken,  hükümetin bu yönde herhangi bir adım atmamasının nedeni nedir?

ALİ GULLE: Bugün en azından Genel Sekreter oradaydı. Örgüt sekreterimiz, İsmet Akim, bazı arkadaşlar ve ben oradaydık. Biz bu sorununun bu akşamdan çözülmesini arzu ediyoruz. Çünkü hem o insanlar hakikaten acı çekiyorlar. Yüzde yüz haklıdırlar ve bir an önce bu sorunun ortadan kalkması gerekir.

Detay: “Yüzde yüz haklıdırlar, CTP MYK’sı da destekliyor” diyorsunuz. Peki, Özkan Yorgancıoğlu ile bunu görüşüyor musunuz?

ALİ GULLE: Görüşüyoruz. Hükümetle sorunumuz var. Açık söylüyorum. Ama çözülmeye çok yakındır. Ya biri çözülecek ya öbürü çözülecek.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA