24 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele17°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

AKILLI SAYAÇ İHALESİNDE ‘MESAJ SKANDALI’

Akıllı Sayaç ihalesinde ‘Mesaj Skandalı’

24 Temmuz 2014 Perşembe 14:28

Akıllı Saat ihalesi ‘Ara Emri’nden sonra bu kez mesaj skandalı ile çalkalanmaya başladı. Kıb-Tek Teknik İşlerden Sorumlu Kulderen Canselen tarafından Mors firmasına gönderildiği öne sürülen mesajda, ihaleye katılan bir firmanın elenmesi için zayıf yönlerinin sorulduğu öne sürülüyor.

Kıb-Tek’in tahsilâtı artırma ve kaçak elektrik akımını asgariye indirmek için çıktığı Akıllı sayaç ihalesinde yeni skandal iddiaları ortaya atılırken, ihaleye katılan ancak haksız yere elendikleri iddiası ile mahkemeye başvurarak ara emri alan 3 firmanın bugün görüşülecek olan ara emrinin sonucuna etki edeceği öne sürülüyor.

Uzun bir süredir tartışılan ve yılan hikâyesine dönen akıllı sayaç ihalesinin ara emrinin bugün görüşüleceği Mahkemede, meydana çıkan mesajlardan sonra nasıl bir kararın alınacağı halk arasında da merak konusu oldu.

Bir şirketin zayıf noktaları soruldu ve ihale dışı bırakıldı

Güvenilir kaynaklar, ihaleye katılan ancak bazı maddelere uygunsuzluk tespit edildiği iddiası ile ihaleden elenen Elpars Ltd. hissedarlarından Şevket Esenboğa tarafından ele geçirildiği iddia edilen mesajda, ihaleye katılan Ergama Şti’nin zayıf noktalarının neler olduğu ve ihaleden nasıl saf dışı bırakılabileceğinin sorulduğu öne sürülüyor.

Aynı kaynaklar, bir Kıb-Tek yetkilisi tarafından gönderildiği öne sürülen Mesajda ihaleye katılan bir firmanın nasıl elenebileceği yönünde etraflı bilgi istendiği iddiası var.

7-8 sayfalık öneri yazısı gönderildi mi?

Mors Ltd. yetkilileri tarafından Kıb-Tek Teknik Müdür Muavini Kulderen Canselen tarafından gönderildiği ileri sürülen mesaja cevap verildiği ve bu yönde 7 – 8 sayfalık bir yazının hazırlanıp gönderildiği de iddialar arasında. Aynı kaynaklar bu olayın Kıb-Tek’te büyük tartışmalara neden olduğuna da vurgu yapılıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in yaşananlara sinirlenip istifanın eşiğine geldiği öne sürülürken, mesaj gönderdiği iddia edilen Kurdelen Canselen hakkında soruşturma açıldığı ve bir süreliğine satın alma bölümündeki ihale ile ilgili görevinden el çektirildiği de ileri sürülen bilgiler arasında.

Gama 100 sayaç modelinin eksikleri nedir?

Kıb-Tek’in Teknik İşlerden Sorumlu Müdür Muavini Kulderen Canselen’in,  Mors Ltd.’e gönderdiği iddia edilen mesajın içeriği öğrenilirken, ele geçirilen mesajda ihaleye katılan Ergama Şti.’nin zayıf noktalarının neler olduğu ve ihaleden nasıl saf dışı bırakılabileceğinin sorulduğu kaydedildi. Mesaj sonrasında Elpars Ltd’in temsil ettiği Ergama Şti’nin ihaleye katılamadığı belirlendi.

Mors Ltd’in yazdığı cevabi yazıda da Ergama firmasının GAMA 100 sayaç modelinin şartnameye uymayan eksikleri ekteki dosyada belgeleri sunulmuştur dediği ayrıca gözlemlendi.

Detay Gazetesi yarın Sayıştay Osman Korahan ile Başabakan Özkan Yorgancıoğlu arasında geçen yazışmaları belgeleri ile sunacak

4 5 3 2 1

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA