29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

700 KİŞİYİ TAŞIYAN GÖÇMEN TEKNESİ GİRİT AÇIKLARINDA BATTI

Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında en az 700 göçmeni taşıyan 25 - 30 metrelik bir tekne battı.

700 kişiyi taşıyan göçmen teknesi Girit açıklarında battı

03 Haziran 2016 Cuma 12:44

 Yunan sahil güvenlik ekipleri şu ana kadar 302 kişi kurtardıklarını, 3 kişininse cesedine ulaşıldığını söyledi. Arama çalışmaları devam ediyor.

Büyük bir balıkçı teknesi olduğu belirtilen tekne, Girit Adası'nın 75 deniz mili güneyinde, yarım batmış olarak bulundu.

Yuanistan'ın iki sahil güvenlik botu ve iki helikopterle yürüttüğü arama - kurtarma çalışmaları yürütüyor. Ayrıca bölgede bulunan 4 gemiden de kurtarılan göçmenleri güverteye almaları istendi.

Göçmenlerin farklı güzergâh arayışı

160603084329_greece_migrant_ship_map_turkish_624x351_bbc_nocredit.jpg

Teknenin nereden yola çıktığı ve nereye gitmeye çalıştığysa henüz net değil. Yunan yetkililer, kurtarılan göçmenlerin milliyeti konusunda da henüz bir çalışma yapılmadığını, önceliğin arama - kurtarma çalışmalarına verildiğini söylüyor.

Mart ayında Avrupa Birliği ile Türkiye arasında varılan göçmen anlaşması öncesinde, İzmir'in Dikili ilçesi ve Çanakkale'den yola çıkan göçmenler Yunan adalarına ulaşmaya çalışıyordu.

Ancak anlaşmanın Ege Denizi'ndeki göçmen trafiğini durma noktasına getirmesi üzerine göçmenlerin Libya'dan İtalya'ya ulaşmak dahil farklı güzergahlârı denemeye başladığı belirtilmişti.

Hava şartlarının iyileşmesiyle birlikte daha fazla sayıda göçmenin Akdeniz'i geçerek Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalıştığı belirtiliyordu.

Birleşmiş Milletler, 2016'nın başından bu yana Akdeniz'i geçmeye çalışırken ölen göçmen sayısının 2 bin 500'ü aştığını açıklamıştı.

bbc

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA