18 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

4 KIBRISLI ASKERİ ÖĞRENCİ GÖZALTINDA!

İstanbul Çengelköy'deki Kuleli Askeri Lisesi'nde eğitim gören dört Kıbrıslı Türk genç tatbikata katıldıklarını zannederek darbe girişiminde yer almaktan, gözaltına alındı...

4 Kıbrıslı askeri öğrenci gözaltında!

17 Temmuz 2016 Pazar 11:38

İstanbul'da polisin Çengelköy'deki Kuleli Askeri Lisesi'ne düzenlediği operasyonda, tatbikata katıldıklarını zannederek darbe girişiminde yer alan ve gözaltına alınan 80 öğrenci arasında, dört Kıbrıslı Türk genç de bulunuyor. Kıbrıslı öğrenciler için, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve KKTC Cumhurbaşkanlığı devreye girdi. On sekiz yaşın altında olan ve Üsküdar Polis Karakolu'nda gözaltında tutulan öğrenciler için, KKTC İstanbul Temsilciliği de devreye sokuldu. Kıbrıslı öğrencilere ulaşıldığı, temsilcilikten iyi oldukları haberinin geldiği ve suçsuz olduklarının bilindiği ifade edilirken, gençlerin prosedür tamamlandıktan sonra serbest bırakılacağı da öğrenildi.

Okulda neler olmuştu?

İddiaya göre, diploma töreni ve bütünleme sınavları için okulda kalan gençlere, okul komutanı, "Biz sizleri bu günler için yetiştirdik" deyip kamuflajlarını giydirip okulun önüne sıraladı. Operasyondan önce polis ekipleri, içeridekilere teslim olmaları yönünde çağrı yaptı. Liseden çıkan bir grup öğrenci Çengel Karakolu'nun askerlere teslim edilme talebinin reddedilmesi üzerine polis merkezine gelip ele geçirdi. İlerleyen saatlerde polis merkezi darbe girişimcisi öğrencilerden geri alındı. Polis merkezinin el değiştirmesi sırasında ve sonrasında Kuleli Askeri Lisesi'ne giden polis toplam 80 kişiyi gözaltına aldı.

ogrenci2.jpgogrenci3.jpgogrenci4.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA