19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

20 TEMMUZ’A COŞKULU KUTLAMA

20 Temmuz’a coşkulu kutlama

21 Temmuz 2014 Pazartesi 11:50

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Lefkoşa'da düzenlenen resmigeçit töreniyle coşkuyla kutlandı. Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda yer alan ve vatandaşların çocuklarıyla birlikte katılarak büyük ilgi gösterdiği törende, “Ne Mutlu Türküm Diyene” pankartları açıldı, Türkiye ve KKTC bayrakları taşındı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye Ana Muhalefet CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, devlet yetkilileri ve yabancı konuklar katıldı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törenin başında halkın bayramını kutladı, asker ve tören birliklerini denetledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile TC Cumhurbaşkanı Gül’ün yerini almasının ardından Yavuz Çıkarma Plajı’ndan tören alanına getirilen ve Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığımı simgeleyen bayraklar Türkiye Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’na sunuldu. Bayrakları alan Cumhurbaşkanları atletleri tebrik etti.

Ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşma yaptı ve halka seslendi. Konuşmaların ardından Gençlik Dairesi Halk Dansları ekibi, Polis motorlu tim ekibi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği gösteri sundu. Paraşütçüler ise sundukları gösteride, 2500 metreden atlayış yaptı, bayraklarla tören alanına indi.

Türk ve KKTC bayraklarıyla alana inen paraşütçüler, Şeref Tribünü’nü selamladı. Ardından Mehteran Birliği konser verdi. Tören, resmigeçitle son buldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA