28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

2. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ULUSLARARASI KOROLAR FESTİVALİ'NE DAÜ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararası Korolar Festivali, Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde yapılıyor...

2. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararası Korolar Festivali'ne DAÜ ev sahipliği yaptı

12 Temmuz 2016 Salı 16:41

16 Temmuz tarihlerine kadar devam edecek olan festivalin açılışı bugün, Rauif  Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yer alan törenle yapıldı. 2. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararsı Korolar Festivali başladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan festival, 16 Temmuz'a kadar devam edecek.

Festivale, KKTC ve Türkiye'den 22 Koro, 750 korist ve misafirler katılıyor. Açılış töreninde ilk olarak, The Cyprus Dance Education Center öğrencileri sahne alarak, muhteşem bir performans sergiledi. Gösterinin ardından The Cyprus Dance Education Center Direktörü Gönül İsmail'e hediye takdiminde bulunuldu. Daha sonra organizasyonun sanat yönetmenliğini yapan Erkan Dağlı konuşma yaptı.

Dağlı, korolar festivalinin ikincisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, festivalin keyifli geçmesini diledi. Doğu Akdeniz Üniversitesi ile festival tanıtım filminin gösterilmesinin ardından, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu konuşma yaptı. Böylesi önemli bir organizasyonun DAÜ ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Katırcıoğlu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, festivalin barışa katkıda bulunmasını diledi. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, böylesi önemli bir organizasyonun Gazimağusa'da yapılmasının kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu kaydetti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da açılışta yaptığı konuşmada, tüm misafirleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkenin Türkiye'de tanıtımı için çalışma başlatıldığına işaret eden Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin doğal ve tarihi güzelliklerine dikkat çekti.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Ataoğlu, konukların ülkede güzel vakit geçirmesini temenni etti. Konuşmasının ardından Bakan Ataoğlu'na hediye takdim edildi. Daha sonra, ülkemizin büyük yeteneklerinden Suna Alsancak sahne alarak, piyano dinletisi sundu Açılış töreni, KKTC'li Besteci Oskay Hoca'nın korolar için düzenlediği, "Kebapçıların Şişi'' türküsünü toplu halde seslendirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA