18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

1 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ İHTİYAÇ FAZLASI SÜT ÜRÜNÜ DAĞITILDI

Başbakanlık, üreticiden 1 milyon TL değerinde ihtiyaç fazlası süt ürünü alındığını ve bu ürünlerin ihtiyaçlı kurum ve bireylere dağıtıldığını kaydetti...

1 Milyon TL değerindeki ihtiyaç fazlası süt ürünü dağıtıldı

24 Haziran 2016 Cuma 19:25

Başbakanlık, üreticiden 1 milyon TL değerinde ihtiyaç fazlası süt ürünü alındığını ve bu ürünlerin ihtiyaçlı kurum ve bireylere dağıtıldığını kaydetti.

Buna göre, SOS Çocuk Köyü’ne 1 ton hellim, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’ne 10 ton sütle 10 ton hellim, Gençlik Dairesi’ne 3 ton sütle 1 ton hellim, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne 5 ton sütle 3 ton hellim verilecek. Sosyal Hizmetler Dairesi ile Çalışma Dairesi aracılığıyla 110 ton sütle 20 ton hellim dağıtılacak.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, üreticilerin sıkıntısına çözüm bulunduğu kaydedilerek, “Devlet eliyle ilk kez bu denli büyük bir yardım yapılıyor” denildi.

Başbakanlık açıklaması şöyle:

“Hükümet, ülkede süt sektöründe yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla, üreticiden 150 ton süt ile 50 ton hellim alarak, ihtiyaç sahibi kurum ve bireylere dağıtmaya başladı. Bu amaçla, üreticiden bir milyon TL’lik süt ve süt ürünü alındı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün görevlendirmesiyle, ülkedeki ihtiyaç fazlası süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi yönünde çok kapsamlı bir organizasyona gidildi. Bu kapsamda, 3 bin 767’si sosyal yardım alan, 5 bin 277’si de engelli olmak üzere toplam 9 bin 44 kişiye süt ve hellim dağıtılacak. Böylece, üreticilerin sıkıntısına çözüm üretilirken, devlet eliyle ilk kez bu denli büyük bir yardım yapılıyor.”

Üreticilerden alınan sütün ve hellimin verildiği yerler şöyle:

“SOS Çocuk Köyü,  Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği, Merkezi Cezaevi, yaz kamplarında tüketilmek üzere Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Gençlik Dairesi, gelir düzeyi düşük kişi ve ailelere dağıtılmak üzere Kıbrıs Vakıflar İdaresi ile engelli ve sosyal yardım alan bireylere dağıtılmak üzere Sosyal Hizmetler Dairesi ile Çalışma Dairesi.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA