YORGANCIOĞLU: "ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMEM"

26 Mart 2015 Perşembe 16:36
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, sendikaların “Göç Yasası” diye nitelendirdiği yasada iyileştirmeler yapmak ve anomalileri düzeltmek için çalıştıklarını ifade ederek, eylemlere saygılı olduklarını “ancak geçmişte verdiğiniz sözleri hükümete gelince unuttunuz” şeklindeki eleştirileri kabul etmediğini söyledi.
Yorgancıoğlu, öğretmenlerin hazırlık ödenekleri konusunda bir anomali olduğunu, bunu düzeltmek için de bütçe ve yasalar tahtında çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısı devam ediyor. Genel Kurula, oylama sırasında nisap yetersizliğinden dolayı10 dakika ara verildi.
GÜRPINAR: “TEŞVİKLERDEKİ TEMEL AMAÇ İSTİHDAMI DESTEKLEMEK”
Güncel konuşmalar sırasında söz alan Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, teşviklerdeki temel amacın istihdamın desteklenmesi olduğuna dikkat çekerek, bunların ekonominin büyümesiyle ilgili olduğunu kaydetti.
Bütün dünyada belli dönemlerde, özel bir takım destek ve teşvik programları uygulandığını, kendilerinin yaptığının da bu olduğunu ifade eden Gürpınar, belli kesimlere, belli sürelerle sosyal güvenlik desteği sağladıklarını söyledi.
Bunlardan birinin de kadınlar olduğunu belirten Gürpınar, ikinci en uzun süreli desteği ise toplu iş sözleşmesi yapılmış yerlere 4 yıl süreyle verdiklerini anlattı.
Bu teşviklerin faaliyet sahalarıyla sınırlı olmadığını, tarım ve hayvancıları da kapsadığını belirten Gürpınar, küçük işletmeler için de bir takım projeleri olduğunu kaydetti, küçük esnaf için düşük faizli kredi imkanı sağladıklarını anlattı.
YORGANCIOĞLU: “GEÇMİŞTEKİ BÜTÜN YANLIŞLAR HEMEN DÜZELTİLEMEZ”
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, geçmişte eylemlere katıldığını, sendikalarla toplantı yaptığını, yanlışların düzeltileceğini söylediğini, ancak geçmişteki bütün yanlışların hemen düzeltilemeyeceğini kaydetti.
Yorgancıoğlu, hükümete geldikten sonra ellerindeki imkanlarla geçmişe yönelik iyileştirmeler yaptıklarını ve bunlara devam ettikllerini ifade ederek, “geçmişte verdiğiniz sözleri unuttunuz” yönündeki eleştirilere katılmadığını anlattı.
“Göç Yasası” denilen yasanın sıkıntılarından birinin de izin hakkı olduğunu işaret eden Yorgancıoğlu, sendikalarla “bu yasanın yanlışları nasıl ortadan kaldırılabilir” diye masaya oturduklarını, ancak bu masadan KTAMS dışında diğer sendikaların kalktığını ifade etti.
Buna rağmen izinler konusunda anlaştıklarını, Özelleştirme Yasası’na yönlendirmeler yapıldığını, terfi ve derecelerde de bunun böyle olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, bu yasa içerisinde “grev, referandum ve toplu sözleşme hakkının” da düzeltilmesi için çalışıldığını kaydetti.
Yorgancıoğlu, öğretmenlerin hazırlık ödeneklerinin bir anomali olduğunu, bunu düzeltmek için de sendikayla görüştüklerini ve çalışma yaptıklarını, bütçeye ve yasalara da baktıklarını ifade ederek, öğretmenlerin eylem yapma hakları olduğunu, buna da saygı duyduklarını kaydetti.
“ANOMALİLERİN KALDIRILMASI ŞART”
Yorgancıoğlu, geçmişte işe giren ve 4-5 bin TL alan öğretmenler hazırlık ödeneği alırken 2001 sonrası 2 bin TL maaşla işe giren öğretmenlerin hazırlık ödeneği almamasının bir anomali olduğunu vurguladı.
“Süt ücretlerinde aksama vardır” sözü gibi doğru olmayan şeylerin söylendiğini ve buna inanıldığını ifade eden Yorgancıoğlu, eleştiriler olabileceğini, bunlara saygı duyduğunu ancak zeminin doğru olması gerektiğini ifade etti.
Bu yasa gündeme geldiğinde bunu yasallaştırmamak için partisinin erken seçime gittiğini söyleyen Yorgancıoğlu, bu yasa ile ilgili çalışmaya ihtiyaç bulunduğunu söyledi, anomalilerin ortadan kaldırılmasının şart olduğunu kaydetti.
ANGOLEMLİ: “GELECEK GÜNLER BÜYÜK SIKINTI TAŞIYACAK”
TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de, hükümetin bu yasayı kaldırma gibi bir niyetinin olmadığını, yasanın sadece bazı yerlerinin düzeltilmeye çalışıldığını ifade ederek, bunun eylemlerin daha da yükseltileceğini gösterdiğini, gelecek günlerin büyük sıkıntı taşıdığını savundu.
Angolemli, hükümetin, sosyal yatırımlar konusunda çalışma yapması gerektiğini çünkü yatırımlarıyla ilgili sıkıntı yaşayan birçok insan olduğunu, bunun “kanayan bir yara” olduğunu işaret etti.
Güncel konuşmaların ardından komitelerden gelen tasarı ve öneriler ile görüşülecek diğer işler bölümüne geçildi.
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI
Meclis Genel Kurulu ilk olarak, “Yabancıların Çalışma İzinleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ele aldı.
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür tasarıya ilişkin raporu okudu ve komitede oy birliğiyle kabul edildiğini kaydetti. Bunun ardından rapor ve tasarının bütünü üzerine görüşmelere geçildi.
SANER: “ANOMALİLER ORTADAN KALKACAK”
UBP Grup Başkan Vekili, Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner söz alarak, komiteden oy birliği ile geçen tasarıyla yabancıların çalışma izinleriyle ilgili anomalilerin ortadan kalkacağına inanç belirtti.
Saner, öğretmenlerin eylemine de değinerek, hükümetin tutumunu eleştirdi, muhalefet ve iktidardaki farklılıkların ortada olduğunu söyledi.
Saner, Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi ile ilgili geçmişte verilen sözlerin de hükümet tarafından hayata geçirilmesini talep etti.
TATAR: “TASARI YARARLI”
UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da, bu yasa tasarısının komitede oy birliğiyle geçtiğini ve UBP olarak destek verdiklerini ifade ederek, bu yasa tasarısının yararlı bir yasa olduğunu, devletin etkinliğini artıracağını ve kaçak işgücünü yakalamak adına gelişme sağlanacağını kaydetti.
Tatar, ülkede ekonominin gerilediğini, bu yüzden ekonomik programın uygulanması için hükümetin gayret göstermesi gerektiğini, yatırımlarla ilgili ayrılan kalemin kullanılmasının ekonomi için gerekli olduğunu ifade ederek, güven ortamının artırılması ve 2016-2018 Ekonomik Programı’nın temellerinin atılması gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi ancak nisap yetersizliğinden dolayı oturuma 10 dakikalık ara verildi.
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.