YILDIRIM MECLİS'İ ZİYARET ETTİ
Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret etti ve Meclis Başkanı Siber Siber’le görüştü...

01 Haziran 2016 Çarşamba 17:23
Türkiye’de 65’inci hükümetin TBMM’de güven oyu almasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiren Yıldırım’ı Cumhuriyet Meclisi’nde Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı karşıladı.
Görüşmede, Yıldırım’ın heyetinde yer alan TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu.
Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ziyarette yaptığı konuşmada, hükümet kurulduktan sonra ilk ziyaretin KKTC’ye gerçekleştirilmesinin güzel bir gelenek olduğunu ve bunu devam ettirdiklerini söyledi.
Sabah başlayan programlarının devam ettiğini belirten ve temaslarını aktaran Yıldırım, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya gelerek süren müzakereleri başta olmak üzere, KKTC Türkiye ilişkilerini bütün yönleriyle değerlendirdiklerini belirtti. Bir kez daha KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti’nin birbirlerine lazım olduklarını gördüklerini kaydeden Yıldırım, bu birlikteliğin gelecek yıllarda çok çeşitli boyutlarıyla güçlenerek devam edeceğini ifade etti. Yıldırım çözüm hangi şekilde tecelli ederse etsin bu gerçeğin hiçbir zaman ortadan kalkmayacağını da belirtti.
SİBER
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de Türkiye’de yeni kurulan hükümete başarılar diledi ve devlet yönetiminde bu tür görevlerde tüm arzularının halkın mutluluğu ve refahı olduğunu dile getirdi.
Bu görevi alırken büyük bir sorumlulukları olduğunu dile getiren Siber, KKTC ile TC’nin ortak gailesinin insanların yaşam kalitesinin yükselmesi olduğunu, dolayısıyla bire taraftan Kıbrıs sorunu devam ederken KKTC’nin kendi yapısının güçlenmesinin de en büyük dilekleri olduğunu belirtti.
Türkiye’nin KKTC’nin projelerine verdiği destek ve karışıklı işbirliği ile daha ileriyle ulaşmanın en büyük arzuları olduğunu dile getiren Siber, bu tür yüz yüze temasların değerli olduğunu da söyledi.
Siber “Buradan ayrılırken umarım yeni yeni halk yararına olacak projelerle ve varılacak uzlaşılarla güzel işlere imza atacağız, bir taraftan da süregelen Kıbrıs müzakerelerinde çözümden yana sürdürdüğümüz tavrı sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Kıbrıslı Türkler’in izolasyon altında yaşamayı kabul etmediğini dile getiren Siber, çözüm müzakereleri sürerken bir taraftan da izolasyonların kalkması gerektiğini için her platformda söylemeye devam edeceklerini çünkü demokrasiye inanmış dünyanın Kıbrıslı Türkler’in sesinin duyulmasını engellemesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
21. Kıbrıs İpek Koza Festivali yapıldı21. Kıbrıs İpek Koza Festivali, 8-9-10 Mayıs tarihleri arasında Bellapais Köy Meydanı’nda yapıldı.11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:12KÜLTÜR/ SANAT
Tozlu hava bir hafta etkili olacakMeteoroloji, bugünden itibaren ülkede bir hafta boyunca tozlu havanın etkili olacağını duyurdu.11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:12HAVA DURUMU
Bu hafta hava nasıl olacak?Meteoroloji, hava sıcaklığının 31 dereceye kadar yükseleceğini duyurdu.11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:11KIBRIS
Genel Kurul yasama göreviyle toplanacakCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün toplanacak.11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:10KIBRIS
Dolardan yeni rekorDöviz güne nasıl başladı?11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:08PARA BORSA
Yiğitler’de İzinsiz Toprak Kazımı: 2 Kişi Hakkında Yasal İşlemYiğitler köyü yakınlarında izinsiz şekilde toprak kazıp taşıdığı tespit edilen iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:33GAZİMAĞUSA
Gazimağusa’da Polise Saldırı: 2 Kişi TutuklandıGazimağusa’da meydana gelen trafik kazasının ardından çıkan tartışmada iki kişi, olay yerine soruşturma için gelen polis ekiplerine saldırdı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:28KIBRIS
Yarından itibaren hafta boyunca tozlu hava etkili olacakMeteoroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin yarın öğleden 17 Mayıs Pazar gece yarısına kadar bölgede hava kirliliği yaratması bekleniyor.10 Mayıs 2026 Pazar 18:17KIBRIS
Üstel: Laf değil, eser siyaseti yapıyoruzUlusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Lefke ve Güzelyurt’ta gerçekleştirdiği istişare toplantıları ve kurum ziyaretlerinde, bölgeye yönelik yatırımların kararlılıkla süreceğini vurguladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:18KIBRIS
Bayraktar: SAHA 2026'dan elde edilen kârla 81 il ve KKTC’de dron üretim ve eğitim merkezi kurulacakSAHA İstanbul Başkanı Haluk Bayraktar, SAHA 2026 gelirleriyle 81 ilde kurulması planlanan dron üretim ve eğitim merkezleri projesine KKTC’nin de dahil edileceğini açıkladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:14TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.