YENİ NESİL İLETİŞİMCİLERİN ADRESİ , YDÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

15 Haziran 2015 Pazartesi 10:48
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, yetkin eğitim kadrosu, uygulama merkezleri ve iletişim teknolojilerini yakın takip eden bir fakülte oluşuyla dikkat çekiyor.
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Gökçe K. Şekeroğlu'nun Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne yaptığı açıklamada, içinde bulunduğumuz modern toplumların ihtiyaçları doğrultusunda İletişim Fakülteleri sayısındaki artışın bilindiğini ve her yıl pek çok mezun veren bu fakültelerin öğrencilerine, diğerlerinin arasından sıyrılabilecek nitelikleri kazandırmaları gerektiğini belirtti.
Şekeroğlu, bunun da kaçınılmaz olarak hem akademik kadro hem de teknoloji açısından üstün özelliklere sahip olmayı gerektirdiğini söyledi.
Büyük Akademik Kadro ile Teori ve Pratik Birlikte
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Görsel İletişim ve Tasarım, Radyo TV ve Sinema olmak üzere 4 bölümde Türkçe ve İngilizce olarak eğitim veriyor. Bunun yanı sıra, 2015-2016 güz döneminde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’ne öğrenci alacak olan fakültede, Radyo Tv Yayıncılığı, Film Yapım Teknikleri ve Fotoğrafçılık-Kameramanlık başlıkları altında da 3 önlisans programı yer almaktadır. Fakültede, elektronik üniversite gazetesinin haftalık olarak çıkartıldığı Gazete Merkezi, üniversite ve fakültenin tasarım işlerinin yürütüldüğü Tasarım Atölyesi, projelerin-çalıştayların gerçekleştirildiği Fotoğraf Stüdyosu, sosyal sorumluluk projelerinin yürütüldüğü Halkla İlişkiler Uygulama Merkezi, akademik çalışmaların yapıldığı İletişim Araştırmaları Merkezi, öğrencilerin staj yapabilecekleri Yakın Doğu Radyo ve Yakın Doğu Televizyonu’ndan oluşan geniş bir uygulama alanı bulunuyor.
Fakülte, öğrencilerin derslerde aldıkları teorik bilginin yine kendi bünyesinde pratikle bütünleşip uygulamaya olanak ve imkanlar sağlamasıyla, önemli bir iletişim fakültesi olarak kabul ediliyor.
Saygın İsimler
Prof. Dr. Levent Köker, Prof. Dr. Ahmet Çiğdem, Prof. Dr. Eser Köker, Prof. Dr. Meral Özbek, Prof. Dr. Nilgün Abisel’in de aralarında bulunduğu, Türkiye’de alanlarında isim sahibi akademisyenlerin yanında, ortaya koyduğu araştırmalar ve eserlerle iletişim bilimine katkı koyan Prof. Ünlen Demiralp, Doç. Dr. Gökçe K-Şekeroğlu, Doç. Dr. Atilla Türk, Yrd. Doç. Dr. Gürdal Hüdaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap ve Dr. Nuran Öze gibi isimler de sıralanıyor.
Geniş İmkanlar
İlk kez 1996 yılında öğrenci kabul eden Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde halen 619 lisans, 48 yüksek lisans ve 7 doktora öğrencisi eğitimlerini sürdürüyor. Bir tarafı Yakın Doğu Üniversitesi kampüsüne, bir tarafı da Lefkoşa’ya bakan 4 katlı binada verilen eğitim, 40 ve 80 kişilik dersliklerde, toplam 70 kişilik laboratuvar, 200 kişi kapasiteli stüdyo-anfi, profesyonel özelliklere sahip televizyon ve radyo stüdyoları desteğiyle yürütülüyor.
Yeni Çağın Merkezi
Kendisini, “Yeni çağın merkezi, kampüsün en dinamik parçası” olarak tarif eden Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Dekanlığını vekaleten Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu yürütüyor. Ayrıca Gazetecilik Bölüm Başkanlığı’nı Prof. Ünlen Demiralp, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanlığı’nı Prof. Dr. Nilgün Abisel, Radyo TV Sinema Bölüm Başkanlığı’nı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanlığı’nı ise Doç. Dr. Gökçe K-Şekeroğlu yürütüyor.
Gazetecilik Bölümü
Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Ünlen Demiralp, basın sektörüne, mesleki bilgi ve becerilerle donanmış, yetkinleşmiş, alanın toplumsal boyutunun idrakinde elemanlar kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Demiralp, “Bölümü tamamlayanların, her türlü medya kuruluşunda, toplumsal yararı önde tutan başarılı çalışmalar sergilemelerini sağlayacak teorik yeterliliğe ve pratik alışkanlığa sahip kılınması hedeflenmektedir” dedi.
Radyo Tv Sinema Bölümü
Radyo TV Sinema Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, yayıncılığında düşünülebilecek her görev için nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Verdiğimiz eğitim, öğrencileri bir yandan teknik beceri sahibi yaparken, öte yandan onların bilgili, dünyayı kavrayabilen, toplumsal sorumluluk sahibi, meslek ahlâkını öğrenmiş çok yönlü iletişimciler olarak yetişmelerini sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü
Halkla İlişkiler ve Tanıtın Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilgün Abisel, sosyoloji, antropoloji, iletişim gibi disiplinlerden yararlanarak faaliyet göstermesinin, bölüme disiplinler arası bir nitelik kazandırdığını söyledi. “Bu kadar çok disiplinden yararlanıyor olması halkla ilişkilerin önemini arttırmakta ve halkla ilişkiler eğitimini daha kapsamlı bir hale sokmaktadır” diyen Abisel, mezun olan öğrencilerin, özel ve kamu sektörü için bu alanda yetişmiş işgücü sağlamak ve araştırmalar yapmak amacı doğrultusunda oluşturulan ders programının uygulandığına dikkat çekti.
Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü
Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe Şekeroğlu da öğrencilere, “İletişim ve tasarım birlikteliğini kendi mesleki alanınızda en iyi ve doğru biçimde uygulayan yetkin bireyler olarak geleceğe yön vereceksiniz” diye seslenerek, hedeflerinin; yaşadıkları yerlerde, çalıştıkları ortamda çağdaş ve eğitimli meslek sahipleri olarak doğru iletişimi sağlayan, topluluklara yön verebilen özgün ve yaratıcı çalışmaların öncüsü olacak öğrenciler yetiştirmek olduğunu anlattı.
Candan’dan Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bölgesel istikrar, iş birliği ve barış vurgusuCumhuriyet Meclisi’ni temsilen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Genel Kurulu’na katılan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan, Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bölgesel istikrar, iş birliği ve barışın önemine vurgu yaptı.24 Haziran 2026 Çarşamba 18:50KIBRIS
Erdoğan: NATO zirvesinde Trump ile baş başa görüşme olacakTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Trump ile NATO zirvesinde baş başa görüşme büyük ihtimalle olacak." dedi. İki lider 7-8 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirilecek NATO zirvesinde bir araya gelecek.24 Haziran 2026 Çarşamba 18:48TÜRKİYE
Gazimağusa Belediyesi, son beş yılda 600’ü aşkın hayvanı kısırlaştırdıGazimağusa Belediyesi, son beş yılda 600’ü aşkın köpeği kısırlaştırdı, aynı süreçte 400 köpek rehabilitasyon sürecinden geçirildi ve 350 köpeğin de tedavisi yapıldı.24 Haziran 2026 Çarşamba 18:45KIBRIS
Tabipler Birliği: Uzmanlık eğitimi toplum yararını esas alacak şekilde düzenlenmeliTabipler Birliği, uzmanlık eğitiminin bilimsel, şeffaf ve bağımsız bir yapıda yürütülmesi gerektiğini belirterek, mevcut düzenlemelere karşı çıktı. Birlik, güçlü bir denetim mekanizması ve bağımsız kurul çağrısında bulundu.24 Haziran 2026 Çarşamba 17:54KIBRIS
Köpeğine işkence etti, tutuklandı!Gazimağusa’da köpeğine zincir parçasıyla vurarak işkence ettiği tespit edilen şahıs tutuklandı.24 Haziran 2026 Çarşamba 17:05GİRNE
KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptıKıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), yetkilileri, Hukuk Dairesi’ndeki sorunlara ivedilikle çözüm üretmeye çağırdı, aksi takdirde her türlü yasal grev ve eylem hakkını kullanacaklarını bildirdi.24 Haziran 2026 Çarşamba 17:02KIBRIS
Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na Tepki: “Sorunlardan Kaçıyorlar”Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adil Onalt, Gönyeli Polis Karakolu önünde düzenlediği basın açıklamasında Tarım Bakanlığı’nı eleştirerek, sektörün sorunlarına karşı duyarsız kalındığını savundu.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:52KIBRIS
Redif Ekinci: Bu hükümet süt beyazdır dese, toplum o sütte bir şey ararEkinci, kişisel verilerin korunmasının devletin temel sorumluluklarından biri olduğunu belirterek, adres, sağlık ve kimlik bilgilerinin sızmasının bireylerin güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini ifade etti.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:40KIBRIS
YSK, "karma oyda" değişiklik hazırlığı olmadığını açıkladıYüksek Seçim Kurulu (YSK), “karma oy” sisteminin değiştirilmesi, kolaylaştırılması veya sadeleştirilmesi yönünde hazırlık yapmadığını, bir öneri veya tavsiye sunmadığını duyurdu.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:29KIBRIS
Hava sıcaklığı 38 dereceye kadar yükselecekMeteoroloji Dairesi, hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükseleceğini duyurdu.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:02HAVA DURUMU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.