YEMEN'DE HUSİLER KRATER'İ ELE GEÇİRDİ

11 Mayıs 2015 Pazartesi 09:53
Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarının, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri ile yaklaşık 40 gün süren çatışmaların ardından "Aden'in kalbi" olarak anılan Krater (Sayre) ilçesini ele geçirdiği iddia edildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Aden'in Krater ilçesinde, Halk Direniş güçleri ile Husiler arasında yaklaşık 40 gün devam eden çatışmalar, Husilerin uzun süren kuşatması ve direniş güçlerinin mühimmatının tükenmesi nedeniyle Husilerin üstünlüğüyle sona erdi.
Husiler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu ve merkezi konumu nedeniyle "Aden'in kalbi" olarak anılan stratejik öneme sahip Krater'de kontrolü sağladı.
Aden'in Hur Mesker ve Dar Said ilçelerinde ise direniş güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar sürüyor.
100 BİNDEN FAZLA SİVİL SALDIRILARDAN KAÇTI
Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin cuma günü ülkenin kuzey kesiminde Husilerin kalesi olarak bilinen Sa'da kentine geniş çaplı hava saldırılarına başlamasının ardından 100 binden fazla sivilin Amran'a sığındığı bildirildi.
Amran Valisi Faysal Cuman, Yemen resmi ajansı SABA'da yayımlanan açıklamasında, Amran'ın, Sa'da'dan gelen 100 binden fazla vatandaşı karşıladığını, şehre sığınan vatandaşların, acil insani yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.
Cuman, Sa'da'dan gelenlere gerekli insani yardımın temin edilmesi, barınma, gıda ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için yerli ve yabancı tüm kurumlara destek çağrısına bulundu.
Suudi Arabistan, geçen çarşamba günü Yemen tarafından atılan iki roketin Necran kentine düşmesi sonucu 1'i asker 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını açıklamıştı.
Olayın ardından koalisyon güçleri, cuma günü Sa'da'ya geniş çaplı operasyona başlayacağını duyurmuş ve operasyonların öncesinde kenti terk etmeleri için havadan bildiriler atarak sivilleri uyarmıştı.
Koalisyon güçleri, Yemen'de Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla 26 Mart'ta ''Kararlılık Fırtınası'' adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun, 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık ''Umuda Dönüş'' operasyonunun başladığı bildirilmişti.
İki yasa tasarısı oy birliğiyle onaylandıCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Mahkemeler (Değişiklik No:2) Yasa Tasarısı ile Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nı oy birliğiyle onayladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:19KIBRIS
Yarın öğleye kadar yer yer sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak beklendiğini bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:08HAVA DURUMU
Eczanelerin yaz dönemi çalışma ve nöbet saatleri açıklandıKıbrıs Türk Eczacılar Birliği, bugünden başlayarak 27 Eylül'e kadar geçerli olacak eczane yaz dönemi çalışma ve nöbet saatlerini açıkladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:55KIBRIS
13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyorDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenecek 13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:43DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İnsan Hayatını Tehlikeye Atan Sürüşe 12 Bin TL CezaLefkoşa-Girne Anayolu üzerinde seyir halinde bulunan bir araç sürücüsünün, insan hayatını ve trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atacak şekilde araç kullandığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine polis ekipleri harekete geçti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:32KIBRIS
Hamitköy’de sağlıksız koşullarda, kaçak kesilen etler imha edildiHamitköy’de, sağlıksız koşullarda ve kaçak kesilen bin 395 kilo büyükbaş ve 70 kilo küçükbaş ete el konularak imha edildi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:24KIBRIS
Geçitkale’de sağlık çalışanına şiddet!Hemşireler ve Ebeler Birliği ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Geçitkale Sağlık Ocağı’nda bir sağlık çalışanının uğradığı saldırıyı kınadı. Örgütler, olayın ardından zanlının tutuklanmasını olumlu bulduklarını belirtti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:21KIBRIS
İki Ayrı Kazada Alkollü Sürücüler TutuklandıGazimağusa ve Girne’de meydana gelen iki ayrı trafik kazasında, alkollü içki tesiri altında araç kullanan sürücüler kazalara karıştı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:16KIBRIS
Girne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine GirdiGirne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine Girdi04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:09KIBRIS
Acı haber... Ecel evinde yakaladıAcı haber... Ecel evinde yakaladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.