YDÜ ÖĞRENCİLERİ YAZI 21 ÜLKEDE STAJ YAPARAK GEÇİRDİ
Yakın Doğu Üniversitesi Öğrencileri Yazı 21 Ülkede Staj Yaparak Geçirdi

10 Ağustos 2025 Pazar 10:48
Yakın Doğu Üniversitesi’nin Tıp ve Eczacılık fakültelerinde eğitim alan 34 öğrenci, yaz boyunca 21 ülkede gerçekleştirdikleri uluslararası stajlarla mesleki becerilerini geliştirirken farklı kültürlerle de etkileşim fırsatı yakaladı.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin Tıp ve Eczacılık fakültelerinde eğitim alan 34 öğrenci, uluslararası staj ve araştırma değişim programları kapsamında yaz boyunca 21 farklı ülkede bilimsel ve kültürel açıdan zengin deneyimler kazandı.
Öğrenciler; Danimarka, Polonya, Finlandiya, Portekiz, Tunus, Slovakya, Macaristan, Slovenya, Hırvatistan, Mısır, Kuzey Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Romanya, Litvanya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Lübnan ve Gana gibi ülkelerde sağlık alanında bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin 19 öğrencisi staj ve araştırma sürecini Temmuz ayında tamamlayarak ülkeye döndü. 15 öğrenci ise Ağustos ayı boyunca yurt dışında staj yapmaya devam edecek.
Uluslararası eğitim ağının parçası
Yakın Doğu Üniversitesi’nin Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği ve Veteriner Hekimliği fakülteleri öğrencilerinin kendi alanlarında kurdukları öğrenci birlikleri; Uluslararası Tıp Öğrencileri Birliği Federasyonu (IFMSA), Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu (IPSF), Uluslararası Diş Hekimliği Öğrencileri Derneği (IADS) ve Uluslararası Veteriner Hekimliği Öğrencileri Birliği’ne (IVSA) üye olarak uluslararası eğitim ağının önemli bir parçasını oluşturuyor.
Yakın Doğu Üniversitesi, öğrenci birliklerinin uluslararası öğrenim hareketliliğini güçlendirmek için yürüttüğü staj ve değişim programları kapsamında dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciyi Kıbrıs’ta ağırlarken, kendi öğrencilerini de dünyanın dört bir yanına staj ve araştırma yapmak üzere gönderiyor. Yaz boyunca 30’un üzerinde ülkeden 60’ın üzerinde öğrenciyiyi kampüsünde ağırlayan Yakın Doğu Üniversitesi, öğrencilerini de staj ve değişim programları kapsamında 21 ülkeye gönderdi.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde; Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Hematoloji bölümleri ile birlikte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Ortopedi, Onkoloji, Plastik Cerrahi, Kalp ve Damar Cerrahisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Radyoloji, Genetik ve Nöroloji gibi birçok branşta deneyim kazanan Yakın Doğulu öğrenciler, klinik bilgi ve becerilerini geliştiriyor.
Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz: “Öğrencilerimizi çok yönlü ve küresel düşünebilen bireyler olarak yetiştiriyoruz.”
Uluslararası staj programlarının, öğrencilere yalnızca mesleki değil aynı zamanda kültürel ve kişisel gelişim açısından da önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz, “Farklı ülkelerde sağlık alanında görev alarak, kendi bilgi birikimlerini evrensel uygulamalarla harmanlayan öğrencilerimiz, çok yönlü bir öğrenme süreci yaşıyor” dedi.
Bu tür deneyimlerin, öğrencilerin mesleki özgüvenlerini artırıp, farklı kültürlerle etkileşim içinde olmalarını sağladığını belirten Prof. Dr. Özkum Yavuz, “Yakın Doğu Üniversitesi olarak amacımız, öğrencilerimizi sadece akademik bilgiyle donatmak değil; aynı zamanda küresel ölçekte düşünebilen, iletişim becerileri yüksek, sorumluluk sahibi sağlık profesyonelleri olarak yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.
Üstel: Batan geminin enkazını çıkarıp çıkaramayacağımızı yarın netleştireceğiz"Alanında deneyimli özel kuruluşların teknik personeli, bugün kazanın meydana geldiği bölgede ve batıkta gerekli incelemeleri yaparak ön raporlarını hazırlıyor."06 Eylül 2026 Pazar 17:25KIBRIS
İskele’de İzinsiz Müzik Yayınına Yasal İşlemİskele’de faaliyet gösteren bir eğlence mekanında, yetkili makamdan müzik izni alınmadan müzik yayını yapıldığı tespit edildi.06 Eylül 2026 Pazar 16:18İSKELE
Lefkoşa’da Süpermarket Otoparkında Ciddi DarpLefkoşa’da bir süpermarketin araç park yerinde çıkan tartışma, ciddi darpla sonuçlandı.06 Eylül 2026 Pazar 16:17KIBRIS
Lefkoşa’da Adam Öldürmeye Teşebbüs: 20 Yaşındaki Genç 9,5 Metreden DüştüLefkoşa’da 5 Eylül 2026 tarihinde meydana gelen olayda, alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışma sırasında 20 yaşındaki Zeka ÇOCUK’un yaklaşık 9,5 metre yükseklikten apartman dairesinin penceresinden zemine düşmesine neden oldukları gerekçesiyle i06 Eylül 2026 Pazar 15:33KIBRIS
“Soruşturma sonuçlanmadan Arıklı sorumlu ilan edildi”Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Erşah Sabit Yılmaz, Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasının ardından YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya yönelik eleştirilerin “algı operasyonu” olduğunu savundu.06 Eylül 2026 Pazar 15:31KIBRIS
Schengen üyeliği Kıbrıs için ne anlama gelebilir?Kıbrıs’ın Schengen Üyeliği İçin Kritik Süreç: Gözler AB Konseyi’nde. Schengen'in dış sınır kuralları ile yeni dijital sınır sistemlerinin adadaki geçiş noktalarında nasıl uygulanacağı konusu, sürecin en hassas başlıklarından biri olarak öne çıkıyor.06 Eylül 2026 Pazar 11:50GÜNEY KIBRIS
27 Yaşında EDEK lideri seçildiSofia Christodoulou Makri yeni Edek lideri seçildi06 Eylül 2026 Pazar 11:48GÜNEY KIBRIS
Trafik denetimlerinde 354 sürücüye yasal işlemPolis ekiplerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 2 bin 397 araç sürücüsü kontrol edildi. Çeşitli trafik suçlarından 354 sürücü rapor edilirken, 13 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı.05 Eylül 2026 Cumartesi 11:43KIBRIS
Blade 3x3 Heyecanı BaşlıyorKKTC Basketbol Federasyonu, Metgin ve EVYAP iş birliğinde düzenlenecek olan Blade 3x3 Streetball Turnuvası öncesinde basın toplantısı gerçekleştirecek.05 Eylül 2026 Cumartesi 11:29BASKETBOL
Filo Jet faciasında 7’nci gün: 16 kayıp için 554 metrede arama sürüyorGirne açıklarında yaşanan Filo Jet faciasında 7’nci güne girildi. Can kaybı 12’ye yükselirken kayıp 16 kişi için 554 metre derinlikteki enkazda robotik arama çalışmaları sürüyor.05 Eylül 2026 Cumartesi 11:24KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.