YDÜ ÖĞRENCİLERİ 19 ÜLKEDE STAJ YAPACAK
Yakın Doğu Üniversitesi’nin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve veteriner hekimliği öğrencileri, bu yaz 19 ayrı ülkede staj ve araştırma değişim programına katılacak

18 Temmuz 2024 Perşembe 17:05
Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri Temmuz ve Ağustos aylarında, 19 farklı ülkeye (Estonya, Moldova, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Danimarka, Slovenya, Slovakya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Ürdün, Finlandiya, İspanya, Macaristan, Polonya, Mısır, Romanya, Tayvan, Almanya, Brezilya) staj değişimi için gidecek. Ağustos ayı içerisinde ise 13 ülkeden (Polonya, Almanya, İtalya, Estonya, İspanya, Romanya, Mısır, Hırvatistan, Bosna Hersek, Slovenya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Moldova) 22 öğrenci Yakın Doğu Üniversitesi’nde staj yapacak.
143 ülkeden öğrencileri ile uluslararası bir kampüs olan Yakın Doğu Üniversitesi, parçası olduğu uluslararası değişim programları sayesinde öğrencilerine dünyanın dört bir yanında staj ve araştırma değişim programlarına katılma olanağı da sağlıyor. Yakın Doğu Üniversitesi’nin “uluslararası üniversite” kimliğini güçlendiren değişim ağının odağında ise Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Veteriner Hekimliği fakülteleri bulunuyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Kuzey Kıbrıs Diş Hekimliği Öğrencileri Birliği (NCADS), Eczacılık Öğrencileri Birliği (PSANC), Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrencileri Birliği (MSANC), Yakın Doğu Tıp Öğrencileri Birliği (NEUMSA), Uluslararası Veteriner Hekimliği Öğrencileri Birliği (IVSA) kendi alanlarındaki uluslararası öğrenci birliklerine de üye olarak çalışmalarını sürdürüyor. Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğrencileri bir araya getiren ulusal öğrenci birlikleri, Diş Hekimliği (IADS), Eczacılık (IPSF), Tıp (IFMSA) ve Veteriner Hekimliği (IVSA) alanlarında uluslararası öğrenci birliklerine de üye.
Öğrenci birliklerinin yürüttüğü staj ve araştırma değişim programları ile bugüne kadar 24 ülkeden pek çok öğrenci, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelerek Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde çalışmalar yürüttü. Uluslararası öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi’nde Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hastanesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Yakın Doğu Hastanesi, Veteriner Hekimliği Fakültesi ve Hayvan Hastanesi’nde staj ve araştırma yapıyor. Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri de aynı programlar kapsamında pek çok farklı ülkenin üniversitelerinde staj ve araştırma yürütüyor.
Yaz aylarında da öğrenci akışı devam ediyor
Yıl boyunca devam eden değişim programları kapsamında Uluslararası Veteriner Hekimliği Öğrencileri Birliği (IVSA), Veteriner Hekimliği Fakültesi iş birliğinde gerçekleştirilen staj değişim programı ile Romanya ve Türkiye’den 15 öğrenci Mart ve Nisan aylarında Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde staj yaptı.
,Eczacılık Öğrencileri Birliği (PSANC) ile Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin iş birliği ile başlatılan değişim programı kapsamında ise üçü Polonya’dan, ikisi Slovakya’dan, ikisi Çekya’dan ve biri Romanya’dan olmak üzere 8 öğrenci, KKTC’de çalışmalarını sürdürüyor. Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi’in donanımlı laboratuvarlarında çalışma yapan öğrenciler, farmakognozi, farmasötik teknoloji ve analitik kimya bölümlerinde araştırma yürütüyor.
Kuzey Kıbrıs Diş Hekimliği Öğrenci Birliği’nin (NCADS) Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi desteği ile düzenlediği değişim programı kapsamına da Slovakya, Rusya, Lübnan ve Mısır olmak üzere dört farklı ülkeden başvurular kabul edildi. Staj programı kapsamında ilerleyen günlerde yurt dışından gelecek öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hastanesi’nin modern ve son teknoloji kliniklerinde staj yapacak. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ı keşfedecek ve sosyal etkinliklere katılacaklar.
Uluslararası Tıp Öğrenci Birliği (IFMSA), Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrencileri Birliği (MSANC), Yakın Doğu Tıp Öğrencileri Birliği (NEUMSA), Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi iş birliğinde yürütülen program kapsamında ise Temmuz ayı içerisinde dokuz farklı ülkeden dokuz öğrenci (Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Slovakya, Danimarka, Tayvan, Bosna Hersek, Ürdün, İspanya, Macaristan) plastik cerrahi, genel cerrahi, üroloji, beyin cerrahisi, bulaşıcı hastalıklar, kadın hastalıkları ve doğum, iç hastalıkları ve çocuk hastalıkları bölümlerinde staj yapmak için KKTC’de olacak. Ağustos ayında gelecek tıp öğrencileri ile birlikte ülke sayısı 13’e ağırlanacak uluslararası öğrenci sayısı ise 22’ye yükselecek.
Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Sunduğumuz geniş kapsamlı değişim programları, öğrencilerimize, dünya ile entegre olarak pek çok ülkede staj imkanına erişim olanağı sağlıyor.”
Times Higher Education tarafından yayımladığı “Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması”nda KKTC’de ilk sırada, Türkiye’de üçüncü sırada ve dünyada 139’uncu sırada yer aldıklarını hatırlatan Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Yakın Doğu Üniversitesi, global eğitim vizyonu ile uluslararası arenada saygı duyulan bir üniversitedir. Uluslararası öğrenci birlikleri ile yürüttüğümüz iş birlikleri sayesinde, öğrencilerimizin dünya çapında önemli akademik ve profesyonel ağlara dahil olabilmeleri de bunun en önemli göstergelerinden biridir” dedi.
“Sunduğumuz geniş kapsamlı değişim programları, öğrencilerimize, dünya ile entegre olarak pek çok ülkede staj imkanına erişim olanağı sağlıyor. Bu yıl, tıp öğrencilerimizin 19 farklı ülkede staj yapacak olması ve 13 farklı ülkeden gelen öğrencilerin üniversitemizde deneyim kazanacak olmaları, uluslararası üniversite vizyonumuzun önemli bir sonucu” ifadesini kullanan Prof. Dr. Şanlıdağ, “Yakın Doğu Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin global perspektifler kazanmasını ve uluslararası başarılar elde etmesini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz: “Uluslararası öğrenci değişim programları ile farklı ülkelerden öğrencileri üniversitemizde ağırlarken öğrencilerimize de dünyanın kapılarını açıyoruz.”
“Yakın Doğu Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin uluslararası deneyimler kazanmasını her zaman ön planda tutuyoruz” diyen Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz ise “Üniversitemiz bünyesindeki çeşitli değişim programları, öğrencilere farklı kültürleri tanıma, akademik ve profesyonel anlamda kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Veteriner Hekimliği fakültelerimiz, bu değişim programlarının merkezinde yer alıyor ve öğrencilerimize geniş bir yelpazede staj ve araştırma olanakları sunuyor. Öğrencilerimizin, uluslararası deneyimler sayesinde hem mesleki hem de kişisel olarak önemli kazanımlar elde edeceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.
Yakın Doğu Üniversitesinin sahip olduğu çok kültürlü eğitim ortamına da dikkat çeken Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz, değişim programının hayata geçmesinde emeği geçen tüm Öğrenci Birliği Başkanlarına, Değişim Programı Sorumlularına, Danışmanlarına, Fakülte Dekanlıklarına, Hastane Başhekimliklerine ve yönetimlerine teşekkür etti. --
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
Alayköy-Metehan Çevre Yolu’nun bir bölümü yarın bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacakAlayköy-Metehan çevre yolunda yarın saat 10.00’da, bisiklet yarışı kapsamında, yolun bir kısmı trafik akışına kapatılacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:46KIBRIS
Girne - Tatlısu Anayolunda kaza!Esentepe-Tatlısu ana yolu üzerinde bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü ağır yaralandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.