YDÜ ÖĞRENCİLERİ 19 ÜLKEDE STAJ VE ARAŞTIRMA YAPACAK
Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri, bu yaz 19 farklı ülkede staj ve araştırma değişim programına katılacak.

18 Temmuz 2024 Perşembe 17:23
Yakın Doğu Üniversitesi’nin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve veteriner hekimliği öğrencileri, bu yaz 19 ayrı ülkede staj ve araştırma değişim programına katılacak
Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri Temmuz ve Ağustos aylarında, 19 farklı ülkeye (Estonya, Moldova, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Danimarka, Slovenya, Slovakya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Ürdün, Finlandiya, İspanya, Macaristan, Polonya, Mısır, Romanya, Tayvan, Almanya, Brezilya) staj değişimi için gidecek. Ağustos ayı içerisinde ise 13 ülkeden (Polonya, Almanya, İtalya, Estonya, İspanya, Romanya, Mısır, Hırvatistan, Bosna Hersek, Slovenya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Moldova) 22 öğrenci Yakın Doğu Üniversitesi’nde staj yapacak.
143 ülkeden öğrencileri ile uluslararası bir kampüs olan Yakın Doğu Üniversitesi, parçası olduğu uluslararası değişim programları sayesinde öğrencilerine dünyanın dört bir yanında staj ve araştırma değişim programlarına katılma olanağı da sağlıyor. Yakın Doğu Üniversitesi’nin “uluslararası üniversite” kimliğini güçlendiren değişim ağının odağında ise Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Veteriner Hekimliği fakülteleri bulunuyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Kuzey Kıbrıs Diş Hekimliği Öğrencileri Birliği (NCADS), Eczacılık Öğrencileri Birliği (PSANC), Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrencileri Birliği (MSANC), Yakın Doğu Tıp Öğrencileri Birliği (NEUMSA), Uluslararası Veteriner Hekimliği Öğrencileri Birliği (IVSA) kendi alanlarındaki uluslararası öğrenci birliklerine de üye olarak çalışmalarını sürdürüyor. Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğrencileri bir araya getiren ulusal öğrenci birlikleri, Diş Hekimliği (IADS), Eczacılık (IPSF), Tıp (IFMSA) ve Veteriner Hekimliği (IVSA) alanlarında uluslararası öğrenci birliklerine de üye.
Öğrenci birliklerinin yürüttüğü staj ve araştırma değişim programları ile bugüne kadar 24 ülkeden pek çok öğrenci, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelerek Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde çalışmalar yürüttü. Uluslararası öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi’nde Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hastanesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Yakın Doğu Hastanesi, Veteriner Hekimliği Fakültesi ve Hayvan Hastanesi’nde staj ve araştırma yapıyor. Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri de aynı programlar kapsamında pek çok farklı ülkenin üniversitelerinde staj ve araştırma yürütüyor.
Yaz aylarında da öğrenci akışı devam ediyor
Yıl boyunca devam eden değişim programları kapsamında Uluslararası Veteriner Hekimliği Öğrencileri Birliği (IVSA), Veteriner Hekimliği Fakültesi iş birliğinde gerçekleştirilen staj değişim programı ile Romanya ve Türkiye’den 15 öğrenci Mart ve Nisan aylarında Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde staj yaptı.
,Eczacılık Öğrencileri Birliği (PSANC) ile Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin iş birliği ile başlatılan değişim programı kapsamında ise üçü Polonya’dan, ikisi Slovakya’dan, ikisi Çekya’dan ve biri Romanya’dan olmak üzere 8 öğrenci, KKTC’de çalışmalarını sürdürüyor. Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi’in donanımlı laboratuvarlarında çalışma yapan öğrenciler, farmakognozi, farmasötik teknoloji ve analitik kimya bölümlerinde araştırma yürütüyor.
Kuzey Kıbrıs Diş Hekimliği Öğrenci Birliği’nin (NCADS) Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi desteği ile düzenlediği değişim programı kapsamına da Slovakya, Rusya, Lübnan ve Mısır olmak üzere dört farklı ülkeden başvurular kabul edildi. Staj programı kapsamında ilerleyen günlerde yurt dışından gelecek öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hastanesi’nin modern ve son teknoloji kliniklerinde staj yapacak. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ı keşfedecek ve sosyal etkinliklere katılacaklar.
Uluslararası Tıp Öğrenci Birliği (IFMSA), Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrencileri Birliği (MSANC), Yakın Doğu Tıp Öğrencileri Birliği (NEUMSA), Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi iş birliğinde yürütülen program kapsamında ise Temmuz ayı içerisinde dokuz farklı ülkeden dokuz öğrenci (Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Slovakya, Danimarka, Tayvan, Bosna Hersek, Ürdün, İspanya, Macaristan) plastik cerrahi, genel cerrahi, üroloji, beyin cerrahisi, bulaşıcı hastalıklar, kadın hastalıkları ve doğum, iç hastalıkları ve çocuk hastalıkları bölümlerinde staj yapmak için KKTC’de olacak. Ağustos ayında gelecek tıp öğrencileri ile birlikte ülke sayısı 13’e ağırlanacak uluslararası öğrenci sayısı ise 22’ye yükselecek.
Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Sunduğumuz geniş kapsamlı değişim programları, öğrencilerimize, dünya ile entegre olarak pek çok ülkede staj imkanına erişim olanağı sağlıyor.”
Times Higher Education tarafından yayımladığı “Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması”nda KKTC’de ilk sırada, Türkiye’de üçüncü sırada ve dünyada 139’uncu sırada yer aldıklarını hatırlatan Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Yakın Doğu Üniversitesi, global eğitim vizyonu ile uluslararası arenada saygı duyulan bir üniversitedir. Uluslararası öğrenci birlikleri ile yürüttüğümüz iş birlikleri sayesinde, öğrencilerimizin dünya çapında önemli akademik ve profesyonel ağlara dahil olabilmeleri de bunun en önemli göstergelerinden biridir” dedi.
“Sunduğumuz geniş kapsamlı değişim programları, öğrencilerimize, dünya ile entegre olarak pek çok ülkede staj imkanına erişim olanağı sağlıyor. Bu yıl, tıp öğrencilerimizin 19 farklı ülkede staj yapacak olması ve 13 farklı ülkeden gelen öğrencilerin üniversitemizde deneyim kazanacak olmaları, uluslararası üniversite vizyonumuzun önemli bir sonucu” ifadesini kullanan Prof. Dr. Şanlıdağ, “Yakın Doğu Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin global perspektifler kazanmasını ve uluslararası başarılar elde etmesini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz: “Uluslararası öğrenci değişim programları ile farklı ülkelerden öğrencileri üniversitemizde ağırlarken öğrencilerimize de dünyanın kapılarını açıyoruz.”
“Yakın Doğu Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin uluslararası deneyimler kazanmasını her zaman ön planda tutuyoruz” diyen Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz ise “Üniversitemiz bünyesindeki çeşitli değişim programları, öğrencilere farklı kültürleri tanıma, akademik ve profesyonel anlamda kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Veteriner Hekimliği fakültelerimiz, bu değişim programlarının merkezinde yer alıyor ve öğrencilerimize geniş bir yelpazede staj ve araştırma olanakları sunuyor. Öğrencilerimizin, uluslararası deneyimler sayesinde hem mesleki hem de kişisel olarak önemli kazanımlar elde edeceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.
Yakın Doğu Üniversitesinin sahip olduğu çok kültürlü eğitim ortamına da dikkat çeken Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz, değişim programının hayata geçmesinde emeği geçen tüm Öğrenci Birliği Başkanlarına, Değişim Programı Sorumlularına, Danışmanlarına, Fakülte Dekanlıklarına, Hastane Başhekimliklerine ve yönetimlerine teşekkür etti.
2026-2027 eğitim yılı 14 Eylül’de başlayacakÜlkede 2026-2027 eğitim öğretim yılında 196 okulda yaklaşık 59 bin öğrenci ders başı yapacak. İlköğretimde 14 Eylül, ortaöğretim ve meslek liselerinde ise 15 Eylül’de başlayacak eğitim yılında yaklaşık 6 bin 500 öğretmen görev yapacak.07 Eylül 2026 Pazartesi 15:05KIBRIS
Üstel: Batan geminin enkazını çıkarıp çıkaramayacağımızı yarın netleştireceğiz"Alanında deneyimli özel kuruluşların teknik personeli, bugün kazanın meydana geldiği bölgede ve batıkta gerekli incelemeleri yaparak ön raporlarını hazırlıyor."06 Eylül 2026 Pazar 17:25KIBRIS
İskele’de İzinsiz Müzik Yayınına Yasal İşlemİskele’de faaliyet gösteren bir eğlence mekanında, yetkili makamdan müzik izni alınmadan müzik yayını yapıldığı tespit edildi.06 Eylül 2026 Pazar 16:18İSKELE
Lefkoşa’da Süpermarket Otoparkında Ciddi DarpLefkoşa’da bir süpermarketin araç park yerinde çıkan tartışma, ciddi darpla sonuçlandı.06 Eylül 2026 Pazar 16:17KIBRIS
Lefkoşa’da Adam Öldürmeye Teşebbüs: 20 Yaşındaki Genç 9,5 Metreden DüştüLefkoşa’da 5 Eylül 2026 tarihinde meydana gelen olayda, alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışma sırasında 20 yaşındaki Zeka ÇOCUK’un yaklaşık 9,5 metre yükseklikten apartman dairesinin penceresinden zemine düşmesine neden oldukları gerekçesiyle i06 Eylül 2026 Pazar 15:33KIBRIS
“Soruşturma sonuçlanmadan Arıklı sorumlu ilan edildi”Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Erşah Sabit Yılmaz, Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasının ardından YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya yönelik eleştirilerin “algı operasyonu” olduğunu savundu.06 Eylül 2026 Pazar 15:31KIBRIS
Schengen üyeliği Kıbrıs için ne anlama gelebilir?Kıbrıs’ın Schengen Üyeliği İçin Kritik Süreç: Gözler AB Konseyi’nde. Schengen'in dış sınır kuralları ile yeni dijital sınır sistemlerinin adadaki geçiş noktalarında nasıl uygulanacağı konusu, sürecin en hassas başlıklarından biri olarak öne çıkıyor.06 Eylül 2026 Pazar 11:50GÜNEY KIBRIS
27 Yaşında EDEK lideri seçildiSofia Christodoulou Makri yeni Edek lideri seçildi06 Eylül 2026 Pazar 11:48GÜNEY KIBRIS
Trafik denetimlerinde 354 sürücüye yasal işlemPolis ekiplerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 2 bin 397 araç sürücüsü kontrol edildi. Çeşitli trafik suçlarından 354 sürücü rapor edilirken, 13 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı.05 Eylül 2026 Cumartesi 11:43KIBRIS
Blade 3x3 Heyecanı BaşlıyorKKTC Basketbol Federasyonu, Metgin ve EVYAP iş birliğinde düzenlenecek olan Blade 3x3 Streetball Turnuvası öncesinde basın toplantısı gerçekleştirecek.05 Eylül 2026 Cumartesi 11:29BASKETBOL
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.