YATIRIM İLE EVRENSEL DEĞERLER VURGUSU
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, yeni yıl dolayısı ile mesaj yayınladı. Harmancı mesajında, LTB’nin 2015 yılı yatırım ve faaliyet ajandasında yer alan ana başlıkları sıraladı. Harmancı ayrıca evrensel değerler, adamız, yakın coğrafyamız ve

31 Aralık 2014 Çarşamba 12:02
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, yeni yıl dolayısı ile mesaj yayınladı. Harmancı mesajında, LTB’nin 2015 yılı yatırım ve faaliyet ajandasında yer alan ana başlıkları sıraladı. Harmancı ayrıca evrensel değerler, adamız, yakın coğrafyamız ve dünyada barış olgusuna vurgu yaptı.
Yeni yıl hem yeni umut hem de sorumluluktur
Harmancı mesajının başında ülke, yakın coğrafya ve dünyada yaşanan olaylara dikkat çekerek “Ne üzücüdür ki halen savaş, kan, gözyaşı ile bunun sonucunda ölüm, açlık, hastalık ve acılar yaşamaktadır. Her yeni yıl, içerisinde yeni umutları barındırmakla birlikte yaşananlardan ders çıkarmak ve insani değerle çerçevesinde sorumlu hareket etme gerekliliğini önümüze sunmaktadır.” dedi.
Hükümetten beklentiler
Mesajında hükümetten beklentilerini de sıralayan Mehmet Harmancı, bu noktada yeni yıl ile birlikte bu beklentilerinin karşılanmasını talep etti.
Harmancı; gayrı yasal bir şekilde sürdürülmekte olan şehir aydınlatmalarına ilişkin gerek KIB-TEK’in tahsilatlarını yapabileceği, gerekse de belediyenin bakım ve tamirat için kaynak alabileceği modelin geliştirilmesi,
Yeni belediye yasasının bir an önce meclisten geçmesi,
Katkı payının söz verildiği gibi arttırılması,
Kanalizasyon ve benzeri yatırımlarda yasanın öngördüğü katkıların sağlanması vurgusunda bulundu.
Türkiye’den getirilecek suyun dağıtımı ile ilgili de konuşan Harmancı, “Tüm belediyeler için hayati önem taşıyan su konusunda belediyelerin süreçten kopmayacağı bir modelin geliştirilmesi gerekmektedir. LTB olarak bu konudaki mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz” dedi.
Şehrin acil ihtiyaçlarına göre yatırım yapılacak
Başkan Harmancı, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 2015 yılında yapacağı yatırımlar konusunda da açıklamalarda bulundu. Harmancı, şehrin acil ihtiyaçları ve ivedilik gerektiren belli konularda adım atmak için hazırlıklarını tamamladıklarını ve finansal kaynakları belirlediklerini ifade ederken, hem üst yapı, hem de alt yapıya yönelik çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.
Bu kapsamda şehrin en işlek güzergahı olan ve trafik sıkıntısı yaşanan Marmara Köprüsü’nün genişletileceğini ve güvenliğinin arttırılacağını söyleyen Harmancı, Şehit Ecvet Yusuf Caddesi ile ilgili projelendirme çalışmasının da 2015 yılında tamamlanacağını ifade etti.
Yayalaştırma projesinde 2. etap zamanı
Lefkoşa adına en önemli yatırımlardan birisinin Asmaaltı ve Arasta Yayalaştırma Projesi’nde 2. etap çalışmaları olacağını aktaran LTB Başkanı Harmancı, elektrik ve telefon hatlarının yer altına geçirilmesi, kanalizasyon ve su hatları ile ilgili son detayların tamamlanması, asfaltın sökülerek parke döşenmesi, çağdaş kent mobilyaları ve bölgeye uygun aydınlatma direkleri monte edilmesi, elektronik bariyerler konulması ile yayalaştırılan bölgenin cazibesinin artacağını ifade etti.
Altyapı çalışmaları sürecek
Kanalizasyon ve su borularının montesi ve yenilenmesi ihalelerinin süreceğini belirten Harmancı, kanalizasyon açısından büyük eksiklik yaşanan Hamitköy bölgesinde 600 bin TL’lik kanalizasyon ihalesine çıkılacağını, bunun yanında pompa istasyonlarının yenilenmesi için 550 bin TL’lik kaynak ayrıldığını belirtti. Ortaköy’de 1 milyon TL’lik su borusu değişimi ihalesine çıkılacağını ve 2015’te bu yatırımların tamamlanacağını aktardı.
Drenaj çalışması ve asfalt yatırımları
Harmancı, yağmur ve sel nedeni ile yaşanan sıkıntıların azaltılması amacı ile 15 farklı noktada drenaj çalışması yapılacağını ve sorunlu noktalarda dere ıslah çalışması yürüteceklerini açıkladı.
Harmancı, 2014 yılında şehrin tahrip olmuş yollarının yenilenmesi için 200 bin TL harcanırken, 2015’te 2 milyon TL’lik ihaleye çıkılacağını, ivedi noktaların tespit edileceğini böylece bu sorun karşısında büyük bir ilerleme sağlanacağını belirtti.
Yeni araç alımı yapılacak
Araç filosunu güçlendirmek için ikinci el 3 çöp kamyonu, 2 adet de çekirge alımı için hazırlıkların tamamlandığını belirten Harmancı, buna ek olarak 2 yeni çöp kamyonu, bir konteyner yıkama aracı almak için çalışma yaptıklarını belirtti.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yapılacak yatırımlarda kendilerine kaynak yaratan başta Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti olmak üzere, diğer kuruluşlara ve iş insanlarına teşekkür etti.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.