YASEMİN ÖZTÜRK: "TAÇOY’A DESTEK VERENLER BASKI VE TEHDİTE MARUZ KALIYOR"
İlçe seçimleri yaptık ve orada da maalesef oy pusulaları dışarıya çıktı, fazladan atılan oylar oldu, insanlar tehditlerle korkutuldu. Bize bu yönde çok sayıda ihbar ulaştı. Biz partimizin korku ile anılmasını istemiyoruz..

02 Eylül 2024 Pazartesi 15:25
Öztürk, siyasete girdiği günden beridir her zaman dürüst ve mert olmayı tercih ettiğinin altını çizerek, UBP lurultay sürecinde de aynı şekilde hareket ettiğini ve Hasan Taçoy’a olan desteğini açık yüreklilikle ortaya koyduğunu söyledi.
Görmüş olduğu yanlışları söylediğinde bazı çevrelerin “muhalefet gibi konuşuyorsun” eleştirilerine maruz kaldığını ifade eden Öztürk, “doğru birdir ve hep aynıdır. Muhalefette de olsanız, iktidarda bile olsanız her zaman doğruları yanında yer almalısınız” dedi.
Öztürk, mevcut UBP genel başkanının yanlışları karşısında partinin içerisine düştüğü zor duruma işaret ederek, kurultay sürecinde bu durumun artarak sürdüğünü kaydetti.
Taçoy’a destek verenlerin baskı ve tehdite maruz kaldığına vurgu yapan Öztürk, “şu anki gidişattan başta üyelerimiz olmak üzere kimse memnun değil. Baskı ve tehditin yarattığı bir korku üzerine siyaset yapılıyor. İnsanlarımız korkudan sandığa gitmeyeceklerini söylüyor” dedi.
Yasemin Öztürk yapılan yanlışlar nedeniyle partinin güven ve kan kaybı yaşadığına işaret ederek, mevcut başkanın girilecek ilk seçimde hezimet niteliğinde bir sonuca neden olacağını kaydetti.
Üstel’in başbakan olarak da yetersiz kaldığına dikkat çeken Öztürk, başta ekonomi olmak üzere, eğitim, sağlık ve diğer konularda sorunları çözücü politikaların hayata geçirilmediğini hatırlattı.
Öztürk, Üstel’in “tv programında tartışmam” yaklaşımını da eleştirerek, “yapacaklarınızı anlatmazsanız insanlar neye göre karar verecekler” diye sordu.
Halk arasında partinin eskisi kadar güçlü olmadığının konuşulmakta olduğuna dikkat çeken Öztürk, “partimiz artık ne yazık ki sansasyonel olaylarla anılmaktadır. UBP ülke için yaptıklarıyla konuşulması gereke bir partidir” dedi.
“hatalarınızı kabul etmezseniz aynı hatalarla yürürsünüz ve aynı hataları tekrarlarsınız” diyen Öztürk, kaybedilen ara seçim ve yerel seçimin analizinin yapılmadığını anımsattı.
UBP’nin “nerede yanlış yaptık” özeleştirisini yapması gerektiğinin altını çizen Öztürk, ancak bunun yapılmadığını ve buna rağmen başarıdan bahsedildiğini söyledi.
Öztürk, yerel seçimde en fazla çalışan bölge olan İskele’de bugün mevcut başkana desteğin minimuma indiğine değinerek, bunun temelinde verilen sözlerin tutulmaması ve bölgenin yalnız bırakılması olduğunu kaydetti.
“insanları susturmak yerine dinlemek lazım. Mevcut genel başkan insanları susturup dinlemeden ‘En Büyük Benim, Kral Benim’ gibi bir tavır takınarak kimseyi doğru düzgün dinlemiyor” ifadelerini yer veren Öztürk, birlikte bölgeyi gezdiği mevcut genel başkanın insanlara davranış biçimini tasvip etmediğini söyledi.
Öztürk, “kimse durup duruken mahkemeye gitmez. İlçe seçimleri yaptık ve orada da maalesef oy pusulaları dışarıya çıktı, fazladan atılan oylar oldu, insanlar tehditlerle korkutuldu. Bize bu yönde çok sayıda ihbar ulaştı. Biz partimizin korku ile anılmasını istemiyoruz. Nelerin yapılacağının herkesin önünde tartışılması gerekiyor. Ama nedense kestirilip atılıyor ve ‘ben tartıştırmam’ deniliyor. Bugün Amerikan Başkanı bile çıkıp rakibi ile tv ekranlarında herkesin önünde tartışıyor. Sizin ondan ne fazlalığınız var ki bunu yapmıyorsunuz?” dedi.
Mevcut başkana yeterli sürenin tanındığına işaret eden Öztürk, daha fazla bir süreyi neden talep ettiğine yönelik ise net bir açıklama yapmadığını söyledi ve “hiç kimseye bir açıklamada bulunmuyor, bu diktatörlükten başka bir şey değildir” ifadesini kullandı.
Yasemin Öztürk, “ben yaparım olur” yerine istişare ederek adımlar atılmasının önemine vurgu yaparak, mevcut genel başkanın uzmanlarla konuşarak belirlenmiş bir yol haritası bulunmamasını eleştirdi.
Mevcut başkanın kamu gücünü kendi lehine kullanmayı tercih ettiğini kaydeden Öztürk, diyalog yerine tercih edilen baskı yönteminin mutlaka ters tepeceğini belirtti.
Lefkoşa’nın geniş bir bölümünde elektrik kesintisi yapılacakKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), Lefkoşa Trafo Merkezi’nde yeni tesis edilen trafonun devreye alınması amacıyla 14 Haziran Pazar günü planlı elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu.13 Haziran 2026 Cumartesi 20:56LEFKOŞA
Holguin, 5+1 hazırlıkları kapsamında Ankara, Atina ve Brüksel'de temaslarda bulunup Kıbrıs'a dönecekBM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in, yeni 5+1 konferansı hazırlıkları kapsamında Ankara, Atina ve Brüksel’de temaslarda bulunduktan sonra yeniden adaya dönmesinin beklendiği bildirildi.13 Haziran 2026 Cumartesi 19:00KIBRIS SORUNU
Rum polisi kayıp iki kişiyi arıyorGüney Kıbrıs’ta iki ayrı olayda kayıp iki kişinin arandığı belirtildi.13 Haziran 2026 Cumartesi 18:16KIBRIS
Su Tankerinden Düşen 60 Yaşındaki Şahıs Hayatını KaybettiÇayönü’nde bugün meydana gelen üzücü olayda, bir tarla içerisinde traktör ile çekilen su tankerinden düşen 60 yaşındaki Mustafa Arslan yaşamını yitirdi.13 Haziran 2026 Cumartesi 17:51KIBRIS
Gençlik Teknik Komitesi Brüksel’de temaslarda bulunduGençlik Teknik Komitesi Birleşmiş Milletler himayesinde ve Avrupa Birliği’nin davetlisi olarak 10-11 Haziran 2026 tarihlerinde Brüksel’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.13 Haziran 2026 Cumartesi 10:47KIBRIS SORUNU
“Lefkoşa’da aday çıkarmak doğal bir gereklilik”Lefkoşa Belediyesinin eski başkanlarından ve CTP’nin önemli isimlerinden Kutlay Erk, partisinin Lefkoşa’da Mehmet Harmancı’ya rakip çıkarması gerektiğini açıkladı.13 Haziran 2026 Cumartesi 10:45KIBRIS
Hava bugünden itibaren üç gün yer yer yağmurlu olacakMeteoroloji Dairesi, bugünden itibaren pazartesi gününe kadar üç gün bölgede yer yer yağış beklendiğini duyurdu.13 Haziran 2026 Cumartesi 10:23HAVA DURUMU
DAÜ’de “Kripto Paralar” söyleşisinde yatırım riskleri ve dijital varlıklar ele alındıDAÜ Bilim İletişim Ofisi’nin Girne’de düzenlediği söyleşide Prof. Dr. Mete Feridun, kripto para piyasalarındaki dalgalanmalar, risk yönetimi stratejileri ve dijital varlıkların geleceğine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.12 Haziran 2026 Cuma 18:54DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Yangınlarla mücadelede toplumsal duyarlılık için güç birliğiYaz aylarında artış göstermesi beklenen orman ve arazi yangınlarına karşı önlem amacıyla, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinasyonunda ülke genelinde çevre temizliği ve toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.12 Haziran 2026 Cuma 17:42KIBRIS
Hava yarından itibaren üç gün yer yer yağmurlu olacakMeteoroloji Dairesi, yarından itibaren pazartesi gününe kadar üç gün bölgede yer yer yağış beklendiğini duyurdu.12 Haziran 2026 Cuma 17:26HAVA DURUMU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.