VATANDAŞA BİR ZAM DAHA!
Vatandaşın ümitle beklediği hayat pahalılığı ödeneğiyle ilgili öngörülen artışlar ile elektrik tarifelerinde yapılan indirim, normal vatandaş ile işçi, emekçi kesimin yine faydasına olmazken; her yıl zamlanan devletin harçlarına ise bir zam daha geliyor.

18 Ocak 2015 Pazar 08:40
DEVLET HARÇLARINA BİR ZAM DAHA: Vatandaşın ümitle beklediği hayat pahalılığı ödeneğiyle ilgili öngörülen artışlar ile elektrik tarifelerinde yapılan indirim, normal vatandaş ile işçi, emekçi kesimin yine faydasına olmazken; her yıl zamlanan devletin harçlarına ise bir zam daha geliyor.
TÜM HARÇLARA ZAM GELİYOR: Kayıt harcı, seyrüsefer ruhsatı ve diğer tüm harçların bir kez daha zamlanacağı öğrenildi. Gazetemize konuşan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran,“Devletin tüm harçlarında enflasyon oranında artış olacak” olacak dedi.
Rana SARRO
Vatandaşın ümitle beklediği hayat pahalılığı ödeneğiyle ilgili öngörülen artışlar ile elektrik tarifelerinde yapılan indirim, normal vatandaş ile işçi, emekçi kesimin yine faydasına olmazken; her yıl zamlanan devletin harçlarına ise bir zam daha geliyor.
Kayıt harcı, seyrüsefer ruhsatı ve diğer tüm harçların bir kez daha zamlanacağı öğrenildi. dETAY Gazetesine konuşan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran, “Devletin tüm harçlarında enflasyon oranında artış olacak” olacak dedi.
[caption id="attachment_48359" align="alignright" width="300"]
Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran[/caption]
İNDİRİM YOK ZAM VAR
Bakanlar Kurulu’nun son aldığı kararlar gereği, hayat pahalılığı ödeneğinde yapılan değişiklik, sosyal sigortadan maaş alan işçi, emekçi, çiftçi, hayvancı kesimin hüsranına neden olurken; elektrik fiyatlarında yapılan değişiklikler de normal vatandaşın yüzünü güldürmedi. Alım gücünün oldukça düşük olduğu ülkemizde, devlet harçlarına bir zam daha geleceği öğrenildi.
TÜM HARÇLAR YİNE ZAMLANIYOR
Devletin tüm harçlarında enflasyon oranında artış olacağı öğrenilirken, artış oranı ise henüz bilinmiyor. Harçlara gelecek olan zammın Resmi Gazetede henüz yayınlanmadığı öğrenilirken, zammın Mart ayı itibariyle yürürlüğe gireceği belirtildi.
“ENFLASYON ORANINDA YÜKSELECEK”
Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran, “Yalnız seyrüsefer değildir. Tüm harçlar artacak” dedi.
Tüm harçlara gelecek zamlar ile ilgili bilgi veren Salih Boran,“her yıl enflasyon oranında yükselir. Olacak olan o artıştır. Geçen yıl da 1 Mart’ta artış olduydu. Tüm harçlar yükseldiydi” diye konuştu.
ORANI HENÜZ BİLİNMİYOR
Harçlara gelecek olan zammın oranının ne olduğu ve ne zaman yürürlüğe gireceği sorumuz üzerine ise Boran, “Henüz resmi gazetede çıkmadı. Oranının ne olduğu bilinmiyor. Belki yüzde 7’dir belki yükseldi belki de düştü.Pazartesi oranı öğrenilebilir” dedi.
Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak , pazar günü de yer yer fırtına beklendiğini duyurdu.06 Kasım 2026 Cuma 15:00HAVA DURUMU
Gemi kazasında yakınlarını kaybeden ailelerden çağrı: İntikam değil, adalet istiyoruzGirne açıklarında batan Filo Jet gemisinde yakınlarını kaybeden aileler, Girne Mahkemesi önünde kazada hayatını kaybeden 28 kişi için adalet taleplerini yineledi.06 Kasım 2026 Cuma 13:51KIBRIS
4 yeni geçiş noktasının açılması gündemde4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı06 Kasım 2026 Cuma 09:50KIBRIS SORUNU
Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, bugün KKTC’ye geliyorTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çalışma ziyaretinde bulunacak.06 Kasım 2026 Cuma 09:48KIBRIS
Lapta, İskele ve Karpaz’da elektrik kesintisi yapılacakKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Lapta, İskele ve Karpaz bölgelerinde bugün elektrik kesintileri yaşanacağını açıkladı.06 Kasım 2026 Cuma 09:47KIBRIS
Sermet Nereli'ye İskele'de Mitingde sürpriz doğum günü kutlamasıCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), İskele Belediye Başkan Adayı Sermet Nereli ve belediye meclis üyesi adaylarını bu akşam Osman Ağa Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.06 Kasım 2026 Cuma 09:46İSKELE
Üstel istedi Futbolun masterleri İskele'ye geldi...KKTC Başbakanı Ünal Üstel, İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türk futbolunun dört büyük kulübü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un efsane futbolcularını bir araya getiren özel gösteri maçını izledi.06 Kasım 2026 Cuma 09:44İSKELE
Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılmak için adadan ayrılacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılarak açılış konuşması yapacak.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:59KIBRIS
Üstel: Arıklı’nın görevden alınması siyasi değil, gemi faciasındaki tutumuyla ilgiliydiBaşbakan Ünal Üstel, Filo Jet faciasının ardından Erhan Arıklı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:28KIBRIS
Kişi: CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecekCTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi toplumda güçlü bir değişim iradesi bulunduğunu belirterek, "CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecek" dedi.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.