“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TÜM OKULLARDA MÜFREDATA EKLENMELİ”
CTP’den yapılan açıklamaya göre, belgesel gösteriminin ardından Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Eğitim Bilimci Prof. Dr. Osman Cankoy ile söyleşi gerçekleştirildi.

06 Şubat 2019 Çarşamba 13:15
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Eğitim Merkezi (PEMER) tarafından başlatılan belgesel gösterimi ve söyleşileri çerçevesinde 2015 yılında hayatını kaybeden Arda Erkan’ın anısına ailesinin talebi ile hazırlanan, yapım ve yönetmenliğini Elvan Şener’in üstlendiği “Cinnet Mevsimi” belgeseli önceki akşam Naci Talat Vakfı Barış ve Dostluk Evi’nde gösterildi.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, belgesel gösteriminin ardından Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Eğitim Bilimci Prof. Dr. Osman Cankoy ile söyleşi gerçekleştirildi.
ARDA’NIN HİKAYESİ ANLATILDI
Arda’nın hikayesinden esinlenerek hazırlanan ve uyuşturucu kullanımı ile ilgili mücadelenin sembolü haline gelen belgeselde, Arda’nın yaşadıkları, anne, baba ve arkadaşları tarafından aktarılırken bir yandan da Kuzey Kıbrıs’ta sentetik uyuşturucu madde bağımlılığı irdeleniyor.
Eski ve şimdiki bağımlıların konuşturulduğu belgeselde, Cezaevi Müdürü, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü, psikiyatr ve sosyal hizmetler uzmanlarının görüşleri de yer alıyor.
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TÜM OKULLARDA MÜFREDATA EKLENMELİ”
Belgeselin ardından yapılan söyleşide Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Yorgancıoğlu hükümeti döneminde oluşturulan komisyonun kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Karaokçu ilk hedeflerinin veri tabanı oluşturmak olduğuna değinerek, ilkokul, ortaokul ve liselerde yapılan çalışmaları aktardı.
Liselerde müfredata uyuşturucu ile mücadelenin 2 yıldır eklendiğini ama aynı çalışmanın hazır olduğu halde halen ilkokul ve ortaokullarda müfredata eklenemediğini belirten Karaokçu, yaptıkları araştırmalarda özellikle ilkokul çocuklarında alkol kullanımının ilk kez aileler ile birlikte denendiği ile ilgili sonuca dikkati çekti.
REHABİLİTASYON MERKEZİ İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ÖNEMLİ ADIM
Meclis’ten oybirliği ile geçen Denetimli Serbestlik Yasası ile uyuşturucu madde ile ilgili suçların yaygınlaştığı Kuzey Kıbrıs’ta, hafif suç işleyen kullanıcıları cezaevine göndermek yerine rehabilite edip topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirten Karaokçu, uzun zamandan sonra bu konuda ilk somut adımın Sağlık Bakanlığı tarafından Çatalköy’de atıldığını ifade etti.
Orman Dairesi’ne ait bir binanın rehabilitasyon merkezi haline getirilmesi için Sağlık Bakanlığına verildiğini belirten Karaokçu, bu önemli adımın bir an önce sonuca ulaşması için çalışmaların hızla yapılması gerektiğini söyledi.
“KURTULMAYA ÇALIŞAN GENÇLER SAHİPLENİLMELİ “
Eğitim Bilimci Prof. Dr. Osman Cankoy, mevcut eğitim sistemi ile çocukların başarılarının sayılar üzerinden yorumlanmasının yanlışlığına dikkat çekerek, kendini geliştiren, düzelten ve iyileştiren çocukların kat ettiği mesafe üzerinden motive ve ödüllendirmenin uygulanması gerektiğini belirtti.
Hep başarılı olan bir genç kadar, bağımlılıktan kurtulan veya kurtulmaya çalışan gençlerin de sahiplenilmesi, ödüllendirilmesi ve topluma kazandırılmasının önemine dikkat çeken Cankoy, “İlkokul yıllarından başlayarak çocuklara okuma alışkanlığı, sosyal beceri, tartışabilme olgunluğu kazandırabilirsek daha vicdanlı ve mutlu bireyler yetiştirebiliriz” dedi.
Diğer yandan “Cinnet Mevsimi” belgeseli 4 Mart Pazartesi Girne’de gösterilecek.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.