ÜSTEL SEÇİM STARTINI VERDİ: “İKİ SEÇİM DE 6 ARALIK’TA”
Üstel, yerel seçimlerle milletvekilliği genel seçimlerinin 6 Aralık’ta birlikte yapılması konusunda hükümetin kararlı olduğunu belirterek, önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’nda karar alıp Meclis’e göndereceklerini açıkladı.

10 Ağustos 2026 Pazartesi 19:30
Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, Ilgaz-Yeşiltepe bölgesinden seçim startını verdi. Üstel, yerel seçimlerle milletvekilliği genel seçimlerinin 6 Aralık’ta birlikte yapılması konusunda hükümetin kararlı olduğunu belirterek, önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’nda karar alıp Meclis’e göndereceklerini açıkladı.
Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, dün akşam Yeşiltepe, Ilgaz, Alsancak, Karşıyaka, Geçitköy, Sadrazamköy, Kozanköy, Çamlıbel ve Tepebaşı bölgelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
Ziyaretlerinde siyasi mesajlar veren Üstel, 6 Aralık tarihini işaret ederek seçim startını verdi.
“Yerel ve genel seçimler 6 Aralık’ta olacak”
Yerel seçimlerle milletvekilliği genel seçimlerinin aynı tarihte yapılması konusunda hükümetin kararlı olduğunu belirten Üstel, konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu ile de görüşüldüğünü söyledi.
Üstel, şöyle konuştu:
“İki seçim birlikte olacak. Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’nda kararımızı alıp Meclis’e göndereceğiz. Hükümet olarak Meclis’te çoğunluğumuz vardır. Yüksek Seçim Kurulu ile de görüştük. Yerel seçimler ve genel seçimler 6 Aralık’ta olacak.”
“Siyasi istikrarı getirdik”
Üstel, iki seçimin aynı tarihte yapılması yönündeki kararın siyasi istikrarı sürdürmek amacıyla alındığını ifade etti.
Hükümetin beşinci yılına girdiğini hatırlatan Üstel, görev süresi boyunca hayata geçirilen projelere dikkat çekti.
Lapta Sağlık Ocağı’nın baştan sona yenilendiğini, Girne Hastanesi’nin eylül ayında açılacağını ve Lapta-Alsancak yolunun üç etap halinde tamamlandığını belirten Üstel, yol çalışmalarının Karşıyaka’ya kadar devam edeceğini açıkladı.
Üstel, hükümetin gerçekleştirdiği icraat ve reformların başkaları tarafından sahiplenilmemesi gerektiğini de vurguladı.
“Belediye reformunu biz yaptık”
Belediye reformuna da değinen Üstel, belediye sayısının 28’den 18’e indirildiğini hatırlattı.
UBP yönetiminde olmayan belediyelerin dahi yapılan düzenlemeler nedeniyle hükümete teşekkür ettiğini savunan Üstel, “Biz çok konuşmuyoruz, görevimizi yapıyoruz. Bazıları yapılanları görmezden gelip başka konulara giriyor.” dedi.
Geçmiş dönem hükümetlerini de eleştiren Üstel, maaşların taksitli olarak ödendiği dönemlerin yaşandığını belirterek, bazı hükümetlerin “Ufukta ışık görmüyoruz.” diyerek görevden ayrıldığını söyledi.
“Bu seçim Ünal Üstel seçimi değil, UBP’nin seçimidir”
Partililere birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Üstel, seçim sürecine ilişkin en güçlü mesajını ise UBP üzerinden verdi.
Üstel, şöyle konuştu:
“Bu seçim Ünal Üstel seçimi değildir. Bu seçim UBP’nin kendisini en önde gösterme seçimidir. Birlik ve beraberlik seçimidir. Bu seçim UBP vizyonunun ortaya konacağı seçimdir.”
Üstel, vatandaşlardan hem yerel seçimlerde hem de milletvekilliği genel seçimlerinde UBP’ye destek istedi.
Ilgaz-Yeşiltepe bölgesinden verilen bu mesajlarla UBP, 6 Aralık’ta birlikte yapılması planlanan yerel ve genel seçimler için sahaya inerek seçim sürecini başlatmış oldu.
İstersen metni ayrıca daha profesyonel gazete haberi formatında, daha kısa ve vurucu bir manşet-spot yapısıyla da düzenleyebilirim.
Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacakCuma günü rüzgârın zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.10 Ağustos 2026 Pazartesi 19:56KIBRIS
Üstel seçim startını verdi: “İki seçim de 6 Aralık’ta”Üstel, yerel seçimlerle milletvekilliği genel seçimlerinin 6 Aralık’ta birlikte yapılması konusunda hükümetin kararlı olduğunu belirterek, önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’nda karar alıp Meclis’e göndereceklerini açıkladı.10 Ağustos 2026 Pazartesi 19:30KIBRIS
Şahali: “UBP’nin yarattığı ‘uydurulmuş gerçeklik’ artık sürdürülemez”Son 7 yılı kesintisiz şekilde hükümette geçiren UBP’nin söylemlerine yönelik sert eleştiriler geldi. Hükümetin ülkeyi getirdiği noktaya dikkat çekilen değerlendirmede, UBP sözcülerinin “uydurulmuş bir gerçeklik” içerisinde yaşadığı savunuldu.10 Ağustos 2026 Pazartesi 19:30KIBRIS
Larnaka Havalimanı’nda 75 kilo kaçak tütünLarnaka Havalimanı’nda 5 İngiliz’in Cumartesi günü valizleri içerisinde 75 kilo kaçak sarma sigara tütünüyle yakalandığı bildirildi.10 Ağustos 2026 Pazartesi 13:18GÜNEY KIBRIS
Merhum Ferit Açıkyıldız 11’inci anı turnuvasında özlemle anıldıÖtüken Spor Kulübü’nün uzun yıllar futbolcu ve yönetici olarak hizmet veren merhum Ferit Açıkyıldız anısına düzenlediği Halı Saha Anı Futbol Turnuvası’nın 11’incisi gerçekleştirildi.10 Ağustos 2026 Pazartesi 13:03İSKELE
YKS tercih süreci bugün sona eriyorYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 21 Temmuz’da açıklanmasının ardından, üniversite adayları için tercih süreci 29 Temmuz’da başlamıştı.10 Ağustos 2026 Pazartesi 11:32KIBRIS
POLVAK’tan Kayıp Şahıslar Komitesi personeline temel yangın eğitimiHedef, yalnızca müdahale değil önleyici güvenlik anlayışının güçlendirilmesi10 Ağustos 2026 Pazartesi 11:27KIBRIS
Vadili’de “Yapay Zeka ile Geleceğe Hazır Ol” semineri düzenlendiBaşbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğü, Vadili’de “Yapay Zeka ile Geleceğe Hazır Ol” başlıklı seminer düzenledi.10 Ağustos 2026 Pazartesi 11:26TEKNOLOJİ
64. Mehmetçik Üzüm Festivali’nde Tavla Heyecanı64. Mehmetçik Üzüm Festivali kapsamında düzenlenen tavla turnuvası, ada genelinden 31 oyuncunun katılımıyla gerçekleştirildi. Büyük çekişmeye sahne olan turnuvanın şampiyonu Serhan Cecel oldu.10 Ağustos 2026 Pazartesi 11:13İSKELE
İçişleri’nden altı ilçede denetim: 7 kaçak yakalandıİçişleri Bakanlığı Göç Denetim Merkezi koordinasyonunda, ilçe kaymakamlıkları ve Polis Genel Müdürlüğü iş birliğiyle ülke genelinde yürütülen muhaceret denetimleri hafta boyunca altı ilçede devam etti.10 Ağustos 2026 Pazartesi 11:13KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.