ÜSTEL: HÜKÜMET OLARAK HER ZAMAN EMRİNİZDEYİZ
Güzelyurt bölgesi ikinci etap şehit çocuğu arsalarının tapuları bugün düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi. Dışişleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonu’nda düzenlenen törende 122 arsanın tapusu dağıtıldı.

30 Mayıs 2024 Perşembe 15:40
Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada, hükümete geldikleri günden itibaren halka verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını vurguladı.
İki yıl içinde önemli projeler tamamladıklarını belirten Üstel, "Biz halkımıza hep şunu söyledik ve güvenoyu alırken de hükümet programına şunu yazdık: Birinci önceliğimiz, insanımızın rahatlığı için gereken reformları yapmak. İkincisi, geçmişten yarım kalan ne proje varsa bitirmek. Ve ondan sonra da halkımızın rahat yaşaması için sağlıkta, ekonomide ve diğer konularda gerekli önlemleri almak” dedi.
Üstel, özellikle şehit aileleri ve gazilere verdikleri önemi dile getirerek, "Bizim için şehit aileleri ve malul gaziler çok kıymetli. Bugün özgürce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşıyorsak, şehitlerimizin ve gazilerimizin payı çok büyük” ifadesini kullandı.
Başbakan Üstel, konuşmasının sonunda şehit ailelerine, "Güle güle otursunlar, güle güle evlerini yapsınlar. Biz hükümet olarak her zaman emrinizdeyiz ve hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.
-Oğuz: “Bugün, bir sözün tutulmasıyla ilgili”
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da duyduğu mutluluk ve gururu dile getirerek başladığı konuşmasını, “Bugün bir beklentinin son bulması ve bir sözün tutulmasıyla ilgili. Böyle bir toplantıda bulunmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz" sözleriyle sürdürdü.
Oğuz, şehitlerin ülke için taşıdığı önemi vurgulayarak, "Şehit aileleri bizim kalbimizde müstesna bir yere sahip. Bu ülkenin vatan olması ve bir devlet kazanması için gözünü kırpmadan kendini feda eden aileler her zaman müstesna bir yerdedir ve olmaya devam edecektir" dedi.
2012 yılında verilen bir söz çerçevesinde başlatılan çalışmaların nihayet tamamlandığını kaydeden Oğuz, Başbakan Ünal Üstel'in "yarım kalan ne varsa bitirilecek" talimatıyla hareket ettiklerini belirtti.
18 Ocak'ta ilk etapta 223, bugün de 122 arsanın tapusunun dağıtılmasıyla toplam 345 arsanın hak sahiplerine verildiğini söyleyen Oğuz, "Ben, bu arsaları alanların onları hayırlı ve uğurlu şekilde kullanmalarını diliyorum. Hükümetlere olan siyasi güvensizliklerin ortadan kalkması açısından da bu önemli bir adımdır. Burada da hükümetin ve devletin sözünü yerine getirmiş olmasının mutluluğu var" dedi.
-Benan: “Uzun yıllar bekledik”
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, uzun yıllardır devam eden sürecin sonunda tüm arsaların altyapısı tamamlanarak, tapularının dağıtılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Benan, "İlk etapta bu arsaların 223 tanesinin alt yapısının şubat ayı içinde bitirip, tapuların hak sahiplerine verdikten sonra, geriye kalan 122 arsanın koçanlarını da bugün burada vermiş olacağız" dedi.
Bu süreçte emeği geçen tüm bakanlara teşekkür eden Benan, özellikle Başbakan Ünal Üstel ve İçişleri Bakanı Dursun Oğuz'un katkılarına vurgu yaparak, yıllardır bekledikleri tapuların dağıtılmasından duyduğu dile getirdi.
Konuşmaların ardından 122 hak sahibine koçanları takdim edildi.
Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandıKıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB), eczacıların yeni çalışma saatleri ve nöbet uygulamalarını açıkladı.29 Eylül 2026 Salı 20:21KIBRIS
Gemi faciasında iki naaşın kimliği belirlendi, bir naaşa daha ulaşıldıBaşbakanlık, Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından hafta sonu bulunan iki naaşın 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer ile Nihat Pancar’a ait olduğunun DNA çalışmalarıyla belirlendiğini açıkladı.29 Eylül 2026 Salı 20:20KIBRIS
Karma oy kaldırıldıMeclis’te karma oyun kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi29 Eylül 2026 Salı 18:00KIBRIS
Lefkoşa'dan acı haber... 51 yaşında hayatını kaybettiLefkoşa’da ikametgahında aniden rahatsızlanan Sait Asi (51), kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.29 Eylül 2026 Salı 17:41KIBRIS
Sağlık Bakanlığı: Teknisyen kadroları için geçici memur münhali iptal edildiSağlık Bakanlığı, Girne ve Güzelyurt hastaneleri ile anjiyografi ve kalp-damar cerrahisi hizmetlerinde ihtiyaç duyulan teknik personel için ilan edilen geçici memur münhalinin iptal edildiğini açıkladı.29 Eylül 2026 Salı 17:29KIBRIS
DAÜ-PERSEN VYK Başkanı Şemi Borayı münhalleri ve kadro aktarımını engellemekle suçladı"Açılması gereken münhaller ve benzer konuları uzun süre bekletip gündeme almayan Sn. Bora'nın bugün bu ve benzeri konuları seçim yasakları ile ilişkilendirmesi son derece düşündürücüdür."29 Eylül 2026 Salı 17:25DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
En fazla yağış nereye düştü?Son 24 saatte en fazla yağış, metrekareye 7 kilogramla Güzelyurt’ta kaydedildi.29 Eylül 2026 Salı 14:14GÜZELYURT
İskele Evkaf Türk Maarif Koleji’nde derslik sayısı 32’ye çıkarıldıİskele Evkaf Türk Maarif Koleji’nde 3’üncü etap çalışmaların tamamlanmasıyla derslik sayısı 32’ye çıkarıldı.29 Eylül 2026 Salı 13:40KIBRIS
Geçitkale-Serdarlı Belediyesi iki yol için ihaleye çıkacakGeçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Serdarlı’da Şehit Fehim Mehmet Sokak, Geçitkale’de de Ecevit Caddesi’nin asfaltlanması için ihaleye çıkılacağını belirtti.29 Eylül 2026 Salı 12:59KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta kürekli tekne alabora oldu: 21 kişi kurtarıldıLimasol’a bağlı Dasudi deniz bölgesinde, dün, kürekli bir teknenin alabora olduğu, içerisindeki 21 yolcunun ise kurtarıldığı belirtildi.29 Eylül 2026 Salı 12:38GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.