ÜSTEL: BEN SİZE İKTİDAR VAAT EDİYORUM
Üstel: Başkaları kaos peşindeyken, ben size iktidar vaat ediyorum. Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel adaylık başvurusunu yaptı. Üstel, başvurusu sonrasında basına açıklama yaptı.

05 Ağustos 2024 Pazartesi 11:03
Üstel’in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:
-Parti zorlu günlerden geçerken, arkadaşlarımın talebi üzerine bu görevi devraldım. Bir çok proje ve reformu gerçekleştirmenin onurunu yaşadım.
-Ercan Havalimanı, Belediyeler Reformu, birçok yol projesi, hastane projeleri hepsini hayata geçirdik. Yıllardır istihdam edilmeyen engellileri istihdam ettik, sosyal konut projeleri başlattık. Halkımıza maaş krizleri yaşatmadık. Kamu ve özel sektör çalışanlarımıza tarihte görülmemiş maaş iyileştirmeleri yaptık. Asgari ücreti Avrupa oranına getirdik. Sanayiye, tarıma hayvancılığa tarihte görülmemiş teşvikler verdik ve söz verdiğimiz zamanda ödedik. Kadın girişimcilerimize hibeler krediler destekler sağladık. Gençlerimize ilk evim desteği verdik, kırsal kesim arsalarının alt yapılarını tamamladık. Daha anlatılacak çok ilkeye imza attık.
-Biz çalıştık, ülkemiz kazandı, hükümet kazandı.
-Şimdi sırada yeni hayalleri gerçeğe çevirmek var. Kimsenin kuşkusu olmasın. Üyelerimizin büyük desteği ile verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz.
-Türkiye ile ilişkilerimiz en uyumlu günlerini yaşıyor. Kaynaklarda yeni rekorlara imza atıyoruz. İmzaladığımız her protokolde gerçekleştiremediğimiz acil ihtiyaçları açıkça konuşuyoruz.
Yapamayacağımız sözler vermiyoruz.
-Bize duyulan güven arttı bunu da siyasi istikrarla sağladık. Bugüne kadar hiç olmadığı kadar istikrarlı bir gidiş var. Bundan rahatsız olanlar elbette var. İktidarla, istikrarla devam diyoruz
-Kurultayımız bu yüzden çok önemli çünkü iktidardayız. Yaşanacak bir istikrarsızlık hükümete ve istikrara da yansıyacak. Bu kurultay sadece bir başkanlık seçimi değildir, bunu böyle görenler büyük hataya düşer.
-Bu kurultay yarım istikrar kurultayıdır, proje, reforma devam etme kurultayıdır. Yeni hükümet krizlerine onay vermeme kurultayıdır. Erken seçimlere dur deme kurultayıdır.
-UBP içinde karışıklık yaratarak iktidar olmayı hedefleyenlere dur deme, kriz peşinde koşanlara dur deme kurultayıdır.
-Bu kurultay KKTC diyenlerin zafer kazanacağı kurultaydır.
-Kurultay sürecinin başladığı günden itibaren gerek şahsıma, gerek aileme gerek hükümet ve partiye atılmadık çamur kalmadı. Ana muhalefet ağzı ile konuşarak, gazeteleri arkasına alanlar saygı sınırlarını aşan ithamlarla bize saldırıyorlar. Muhalefetin bazı yönetici ve vekilleri paylaşımlarla UBP içini karıştırmak adına ellerinden geleni yapıyorlar. Gazetelerini UBP kurultayını dizayn etmek için kullanıyorlar. UBP saldırı altında ama biz biriz tek yüreğiz.
-Muhalefet parti ve gazetelerini arkasına alarak, kendi partisine saldıranlara, hükümetlerini kötüleyenlere UBP’liler sandıkta gereken cevabı verecektir.
-Ben yoksam UBP de olmasın diyenler bize güneş sevgisi öğretemez.
-Muhalefette bilsin UBP’yi bölemezsiniz, erken seçime mecbur bırakamazsınız. Bu kurultaydan hiç olmadığımız kadar bir ve güçlü çıkacağız. Zaferden zafere koşacağız.
-Resmi adaylık başvurumu yaptım. Ben size iktidarda kalmayı, istikrarlı hükümeti ve projeleri bitirmeyi vaat ediyorum. Sorunları çözmeyi vaat ediyorum. Size herkesi kucaklayan bir UBP vaat ediyorum.
-Gençlerin kadınların önünün açıldığı bir UBP vaat ediyorum. Ben size gelecekte yapılacak seçimlerde zaferle çıkacak bir parti vaat ediyorum ve söz veriyorum.
-Başkaları kaos peşindeyken ben size iktidar vaat ediyorum.
-Oylarınız istikrar için iktidar için olacak.
-Kurultayımız partimize hayırlı olsun. Durmak yola devam, zafer bizimdir, zafer inananlarındır.
Ünal Üstel, Hasan Taçoy’un adaylık başvurusu ile ilgili bir soru üzerine de ‘Hasan Taçoy bizim evladımızdır’ ifadelerini kullandı.
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.