UBP'DE TAÇOY DESTEKÇİLERİNE TEHDİT İDDİASI!
Taçoy: Sosyal medyada bana beğeni atanlar bile aranıp tehdit ediliyor

21 Ağustos 2024 Çarşamba 19:43
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, “Sosyal medyada bana beğeni atanlar bile aranıp tehdit ediliyor” iddiasında bulundu ve “maruz kaldıkları baskılar nedeniyle bir çok destekçisinin evde sessiz kalmasını kendisinin talep ettiğini” açıkladı.
Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Taçoy, ADA TV’de Nupelda Karabuğday’ın sorularını yanıtladı.
Başta BRT olmak üzere bazı basın yayın kuruluşlarının kendisine yönelik tutumunu eleştiren Taçoy, yanlı tutum sergileyen kuruluşlara devlet kurumunun da dahil olduğunu savundu ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.
Kendisine yönelik “partiyi mahkemeye verdi” iddialarının gerçekleri yansıtmadığını belirten Taçoy, parti yönetiminin uygulamalarına yönelik açılan bir çok dava olduğunu ancak bunların hiç birisinde kendisinin imzası bulunmadığını kaydetti.
Hasan Taçoy, bu davalara kendisinin sadece tanık olarak çağrıldığını ifade ederek, parti Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun da benzer şekilde tanık olarak bu davalara çağrıldığını anımsattı.
Parti tüzüğünü bir çok defa okuduğunu ve her maddeye hakim olduğunu ifade eden Taçoy, yanlış uygulamalara tüzük çerçevesinde eleştiriler getirdiğini, bunu yapmanın tüm UBP’lilerin görevi olduğunu söyledi.
Oy kullanabilecek üyelik statüsü konusunda tüzük hükümlerinin etrafından dolaşmak ve tüzüğe aykırı davranmak isteyenler olduğunu da savunan Taçoy, art niyetlerin bir kenara bırakılması ve partiyi daha ileriye taşıyacak fikirlerin hayata geçirilmesine ihtiyaç olduğunu belirtti. Taçoy, sadece oturulan koltuk sevdasına bir şey yapmak yerine hiçbir şey yapmamayı daha iyi bulduğunu da kaydetti.
“Bilerek yanlış yaptıkları zaman parti bölünmüyor ama ben bunu söylediğim zaman parti bölünüyor” diyen Taçoy, yapıldığını savunduğu yanlışlara sadece kendisinin değil binlerce üyenin de tepki gösterdiğini belirtti.
Hasan Taçoy, kendisinin bu binlerce üyenin tepkisini dile getirdiğini kaydederek, “Onlara yönelik baskı ve tehdit olmasa onlar da çıkıp tepkilerini ortaya koyabilirlerdi” iddiasında bulundu.
Bir makama karşı mücadele verdiğinin bilincinde olduğunu ifade eden Taçoy, ortada ciddi bir eşitsizlik bulunduğunu ve verdiği mücadeleden gurur duyduğunu vurguladı.
Maruz kaldıkları baskılar nedeniyle bir çok destekçisinin evde sessiz kalmasını kendisinin talep ettiğini söyleyen Taçoy, Facebook’ta kendisini beğenenlerin bile aranarak tehdit edildiğini ileri sürdü.
Taçoy, usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili ne gibi tedbirlere ihtiyaç duyulduğunun sorulması üzerine ise “ilk önce, tedbir almak isteyenin elleri temiz olmalıdır” dedi.
Yaratılan sistemde küçük bir hediye almadan iş yapılamaz hale gelindiğini iddia eden Taçoy, herkesin kötü olmadığını, işini hakkıyla yapanları her zaman tenzih ettiğini vurguladı.
Diyet sivilceyi düzeltebilir mi, dermatologlar ne öneriyor?Sosyal medyada gezinirken, diyetin cildinizi düzeltebileceğine dair sayısız öneri ve kişisel deneyimle karşılaşabilirsiniz. Peki bu gerçekten bu kadar basit mi?12 Mayıs 2026 Salı 17:56YAŞAM
BM girişimi sonrası Lefkoşa’daki ayrımcı tabelalar ve jiletli teller kaldırıldıGazeteci David Castillo’nun Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi nezdindeki girişimlerinin ardından, Lefkoşa’nın güneyindeki kontrol noktalarında bulunan ayrımcı tabelalar ile bazı bölgelerdeki jiletli tel engeller kaldırıldı.12 Mayıs 2026 Salı 17:37KIBRIS
Meclis’te Kıb-Tek ve kamu maliyesi tartışması: Yıl sonuna kadar 60 milyar TL borç birikebilirMeclis’te Kıb-Tek ve kamu borcu tartışıldı: Şahiner 60 milyar TL borç uyarısı yaparken, Berova kamu maliyesinin ödeme gücünü koruduğunu söyledi12 Mayıs 2026 Salı 17:10KIBRIS
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nden perakende satış duyurusuDevlet Emlak ve Malzeme Dairesi, Polis Genel Müdürlüğü’nden gelen çeşitli kullanılmış eşya ve içkileri satışa çıkarıyor.12 Mayıs 2026 Salı 17:07KIBRIS
Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde robotik cerrahiyle ilk prostat kanseri ameliyatı yapıldıSağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Durum Hastanesi Üroloji Servisi’nde robotik cerrahiyle ilk prostat kanseri ameliyatının yapıldığını belirtti.12 Mayıs 2026 Salı 17:03GENEL SAĞLIK
Aktunç: Turizme göz bebeğimiz gibi bakmalıyızTurizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, güvenlik, hayat pahalılığı ve bölgedeki savaşın turizm sektörünü doğrudan etkilediğini belirterek, sektörün kırılgan yapısına dikkat çekti12 Mayıs 2026 Salı 17:00KIBRIS
DSÖ: Hantavirüs yeni bir pandemi başlangıcı değilDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bir gemide görülen ve tahliye işlemi sonrası yapılacak temas takibi işlemi sonrası daha fazla vaka çıkma ihtimali bulunan hantavirüsün “yeni bir pandeminin başlangıcı olmadığını” bildirdi.12 Mayıs 2026 Salı 16:57GENEL SAĞLIK
Gazimağusa Limanı konusunda açıklama: İmar değişikliğinden vazgeçilmeli!35 örgüt, Gazimağusa Limanı çevresindeki hassas kıyı ve sulak alanın yapılaşmaya açılmasına karşı çıkarak, bölgenin doğal, tarihi ve kültürel SİT alanı olarak korunması çağrısında bulundu.12 Mayıs 2026 Salı 16:31GAZİMAĞUSA
Merit’ten örnek altyapı hamlesi: Otoparklar yer altına taşındıNet Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Elver, Merit otellerinde yer altı otoparklarının tercih edilmesinin arkasındaki temel felsefeyi “tabiatı korumak, görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve hizmet kalitesini artırmak” sözleriyle anlattı.12 Mayıs 2026 Salı 16:19KIBRIS
Kılıf & Kılıf Pro Lig’de Play-Off Heyecanı BaşlıyorKKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Kılıf & Kılıf Pro Lig’de sezonun en kritik dönemi başlıyor. Play-off yarı final serilerinde takımlar, şampiyonluk yolunda avantaj elde etmek için parkeye çıkacak12 Mayıs 2026 Salı 16:12BASKETBOL
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.