TÜRKMEN DAĞI DÜŞTÜ MÜ? SICAK GELİŞME

25 Kasım 2015 Çarşamba 14:41
BAYIRBUCAK'ı düşürmek isteyen Esad tüm gücüyle saldırıya geçti. Türkmen Dağı'nda kıyamet kopuyor. Kritik önemdeki Kızıldağ düştüğü taktirde Bayırbucak'ın da düşebileceği söyleniyor.
İşte Türkmenlerden gelen son haberler;
Suriye'de rejim güçleri, dün bölgenin kuzeyindeki Kızıldağ'ın tepesini kaybetmesinin ardından, güney köylerine hava destekli saldırılarını sürdürüyor.
Esed güçleri, Bayırbucak Türkmen bölgesinde dün kontrolünü kaybettiği Türkmen Dağı'ndaki Kızıldağ'a karadan ağır bombardıman başlattı.
TÜRKMEN DAĞI'NDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA
Rus uçağının vurulması ve Türkmenlerin saldırıya geçmesinin ardından Kesep kasabasına kadar çekilmek zorunda kalan Esed birlikleri, buradan top atışları ile Türkmen dağını ateş altına aldı. Esed birlikleri sabah saat 10:00 itibari ile karadan havan topları ile Türkmenlerin hakim olduğu Kızıldağı bombardımana başladı.
Esed birliklerinin bombardımanı devam ederken patlamaların sesi Yayladağı'ndan duyuldu. Havan topu saldırılarının ardından Kızıldağ'da dumanların yükseldiği görüldü.
EN KRİTİK YER- KIZILDAĞ'DA SON DURUM NE?
Bayırbucak Türkmen bölgesinde, Rus Hava Kuvvetleri'nin takviyesi ile rejim birliklerinin kontrolü sağladığı Kızıldağ, dün (24 Kasım) tekrar Türkmenlerin eline geçmişti. Kızıldağ Bayırbucak'ın geleceği açısından en kritik tepe olarak görülüyor. Bu sebeple de çatışmalar burada yoğunlaşıyor. Kızıldağ'a sahip olan hem Türkmen Dağı hem de Bayırbucak'a sahip olacak. Haliyle Türkmenler için bu tepenin düşmemesi hayati önem taşıyor.
TÜRKMENLER'İN SON KÖYÜ
Türkmenlerin güneydeki son köyü olan Gımam ve çevresini geçtiğimiz haftalarda ele geçiren Esed güçleri, yüksek olması nedeniyle stratejik öneme sahip Burcu'l Kasab noktasını almaya çalışıyor.
türkmen dağı son dakika haberleri ve türkmenlerin son durumu bayırbucak Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, AA muhabirine, bölgedeki çatışmaları değerlendirerek, saat 03.00'ten itibaren bölgenin güneyinin yoğun şekilde hedef alındığını söyledi.
HAVADAN YAĞMUR GİBİ BOMBA YAĞIYOR
Saldırılardan Türkmen köylerinin tamamının nasibini aldığını ifade eden Vezir, "Güney noktası yoğun şekilde bombalanıyor. Rejim, Cebel Ekrad bölgesiyle eş zamanlı yürüttüğü saldırılarla, Türkmen birliklerinin buraya desteğini keserek Lazkiye kırsalındaki muhalifleri tamamen sıkıştırmayı hedefliyor. Her iki bölgeye de havadan yağmur gibi bombalar yağıyor" diye konuştu.
BİRİ DÜŞERSE DİĞER KÖY DE DÜŞER
Cebel Ekrad'da dün bazı köylerin rejimin eline geçtiğini belirten Vezir, her iki bölgenin de birbirini tamamlayan noktalar olduğunu, birinin düşmesi durumunda diğerini de düşebileceğini ileri sürdü.
SINIRDA ALARM VERİLDİ
Suriye sınırına sıfır noktada Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan sahra hastanesi personeli de güvenlik birimleri gibi olası yaralı sevkine karşı teyakkuzda bulunuyor.
Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda Suriye’deki çatışma bölgesinden Türkiye sınırına kaçıp buradaki çadırlarda yaşam mücadelesi veren Türkmen kadın ve çocuklara gıda ve çadır, battaniye yardımı da sürüyor.
Yiğitler’de İzinsiz Toprak Kazımı: 2 Kişi Hakkında Yasal İşlemYiğitler köyü yakınlarında izinsiz şekilde toprak kazıp taşıdığı tespit edilen iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:33GAZİMAĞUSA
Gazimağusa’da Polise Saldırı: 2 Kişi TutuklandıGazimağusa’da meydana gelen trafik kazasının ardından çıkan tartışmada iki kişi, olay yerine soruşturma için gelen polis ekiplerine saldırdı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:28KIBRIS
Yarından itibaren hafta boyunca tozlu hava etkili olacakMeteoroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin yarın öğleden 17 Mayıs Pazar gece yarısına kadar bölgede hava kirliliği yaratması bekleniyor.10 Mayıs 2026 Pazar 18:17KIBRIS
Üstel: Laf değil, eser siyaseti yapıyoruzUlusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Lefke ve Güzelyurt’ta gerçekleştirdiği istişare toplantıları ve kurum ziyaretlerinde, bölgeye yönelik yatırımların kararlılıkla süreceğini vurguladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:18KIBRIS
Bayraktar: SAHA 2026'dan elde edilen kârla 81 il ve KKTC’de dron üretim ve eğitim merkezi kurulacakSAHA İstanbul Başkanı Haluk Bayraktar, SAHA 2026 gelirleriyle 81 ilde kurulması planlanan dron üretim ve eğitim merkezleri projesine KKTC’nin de dahil edileceğini açıkladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:14TÜRKİYE
Başbakan Üstel, Anneler Günü'nü kutladıBaşbakan Ünal Üstel, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:12KIBRIS
CTP Genel Sekreteri Kişi: Yerel seçimler ile ilgili hazırlıklar hızlanacakCumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri: Yerel seçim hazırlıkları hız kazanıyor.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:08KIBRIS
Gençlik Gücü, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonu olduAKSA Süper Lig’de 2025-2026 sezonunun şampiyonu China Bazaar Gençlik Gücü oldu. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Çetinkaya’yı mağlup eden yeşil-beyazlı ekip, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig kupasını kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:06FUTBOL
Kıbrıslı Türk genç atlet Ada Kafa, Bulgaristan’da altın madalya kazandı!Atletizm Federasyonu sporcusu Ada Kafa, Bulgaristan’daki U18 Mladost International Meeting’de 800 metrede altın madalya kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:03SPOR
3 sürücü tutuklandıPolis trafik ekipleri tarafından, ülke genelinde dün gerçekleştirilen denetimlerde 302 sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı, 30 araç trafikten men edildi, 3 sürücü de tutuklandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 16:55KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs













Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.