TÜRKİYE'DE KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU
Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık" dedi.

05 Haziran 2024 Çarşamba 09:20
Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık" dedi. Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerinin de 10-14 Haziran'da hesaplara yatacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Türk Hava kuvvetlerine ve kahraman ordumuza başsağlığı diliyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad mekanlarını inşallah cennet eylesin. Aziz milletim 14-28 Mayıs seçimleri sonrasında oluşturduğumuz kabinimizin görevdeki 1 yılını dün itibariyle tamamladık.
Vatandaşımız ülkenin direksiyonunda nasıl idareciler görmek istiyorsan biz işte öyle bir kadro olmanın peşindeyiz. 783 bin kilometrekare vatan toprağının her karışına 85 milyon insanımızın her bir ferdine aynı nazarla yaklaşıyor ve aşkla hizmet ediyoruz, felaket tellallarını aldırmıyoruz.
Türkiye'ye kazandırdıklarımız ortadadır
Yegane referansımız hizmetlerimiz ve eserlerimizdir. Türkiye'ye kazandırdıklarımız ortadadır, hedeflerimiz ortadadır, milletimiz de yaptıklarımızı yapacaklarımızı çok net biçimde görmektedir.
Bizim için esas olan zaten milletimizin takdiridir, duasıdır. Allah ömür verdikçe bugün hak için halk için ve Türkiye için ne yaptık sorusunu kendimize sormaktan geri durmayacağız.
Kıymetli arkadaşlar adalet hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi 2002'den beri üzerinde hep titizlikle durduğumuz bir konudur.
Son bir yılda teşkilatımızın fiziki alt yapısını güçlendirmek için toplam 52 bin metrekare kapalı alana sahip 5 Adalet Sarayı'nı hizmete açtık 11 ilimizde toplam 972 bin metrekareye kapalı alanına sahip adliye binasının inşaatına başladık.
İki yeni adli tıp binasının inşaatını tamamladık. İnşaatı ve proje çalışmaları devam eden Adli Tıp Kurumu binası sayısı ise beştir.
Bu dönemde toplam 11.307 kişi kapasiteli 14 Ceza İnfaz Kurumu ile iki denetimli serbestlik binası faaliyete geçti.
Hakim ve savcı sayımız 24 bin 829'a ulaştı. Son bir yılda toplam 2.294 hakim ve savcıya ataması yaptık. Son bir yıllık süreçte alınan hakim savcı adayı 1498 oldu, aynı dönemde atanan yardımcı personel sayısı ise 20 bin 779'dur.
Reform irademizin somut sembolü olacak hazırlıkların içindeyiz. Yeni Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planıyla beklentileri karşılayacağız.
Yeni Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planıyla inşallah bu alanda beklentileri karşılayacağız. Mülkün temeli olan adaletin etkin hızlı ve tarafsız bir şekilde işletilmesi için hiçbir fedakarlıktan çekilmeyeceğiz.
Değerli arkadaşlar bizleri ekranları başında izleyen aziz vatandaşlarım, toplumun temel direği olan aile kurumunun önemini daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz. Aile müessesesi bir bütün olarak devam edeceğiz.
Azalan doğum oranları dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de alarm veriyor. İnşallah bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız.
1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan asgari ücret net 17 bin 200 lira olarak belirlendi. Böylece bir önceki döneme göre net asgari ücret artış oranı %49, 2023 Ocak dönemine göre artış oranı ise %100 olarak gerçekleşti.
Memurlarımızın maaşlarını söz verdiğimiz üzere Temmuz 2023'te en düşük 22 bin liraya Ocak 2024 itibariyle de 33 bin liraya çıkardık.
7 dönem Toplu sözleşme görüşmelerinde genele ilişkin oransal zam dışında 11 hizmet kolunun tamamında mutabakat sağlandı. En düşük emekli aylıklarında Ocak 2023 tarihine kıyasla net %82 artışa gittik.
Emeklilerin bayram ikramiyesi 10-14 Haziran'da yatacak
2023 yılı Ekim ayında emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus olmak üzere beşer bin lira ödedik. Ramazan ve Kurban bayramlarında Ödediğimiz emekli ikramiyesi 2024 yılı itibariyle %50 artışla 3 bin liraya çıktı.
Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklerimize toplam 42 milyar tutarında bir ödeme yapmış olacağız.
Kamu bankalarımızın öncülüğünde emeklilerimizi ödenen promosyon tutarlarının yükseltilmesini temin ettik.
Son 1 yılda 128'i kanser ilacı olmak üzere 570 ilaç geri ödeme kapsamına alındı. Böylece Geri Ödeme Listelerinde yer alan ilaç sayısı 8 bin 457'ye ulaştı.
Deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz. 2025'in sonuna doğru tüm hak sahiplerini konut ve işyerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz.
Biliyorsunuz 31 Mart seçimleri öncesinde İstanbul'un karşı karşıya olduğu riskleri konuşmalarımızda her fırsatta gündeme getirmiştik.
İstanbul'da bulunan toplam 7,5 milyon bağımsız bölümün 600 binin acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Pazar günü Küçükçekmece ilçemizde çöken bina kentsel dönüşümün İstanbul için ne kadar hayati bir mesele olduğunu hepimize tekrar hatırlatmıştır.
Şunu bir defa kabullenmemiz lazım, İstanbul bu konuda adım atmakta geciktikçe riskler daha da artacaktır. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek hangi parti olursa olsun sorumluluk makamındaki herkes için milli bir görevdir.
Ancak bu meselenin halen yeterince idrak edilemediğini görüyoruz. Hükümetimizin ve bakanlığımızın sergilediği hassasiyetin bir an önce yerel yöneticiler tarafından da gösterilmesini özellikle bekliyoruz.
Gabar'da rekor kırıldı
Gabar'da günlük petrol üretimini 43 bin 380 varilin üzerine çıkararak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık, yıl sonunda günlük 100 bin varil hedefliyoruz.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci reaktörünün inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı, reaktörde mekanik testler yapılmaya başlandı.
TÜRKSAT-6A'nın üretimi ile ülkemiz haberleşme uydusu üreten ilk 10 ülke arasında yerini aldı ve uydu ihracatçısı konumuna yükselmiş oldu
Kurban Bayramı 9 gün oldu
Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık.
Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz.
Dr. Suat Günsel Bursu Artık Üniversite Eğitimini de Kapsayacak!Günsel Aile Kurulu’nun aldığı kararla, Dr. Suat Günsel Bursu ve Tam Eğitim Bursu; ortaokuldan üniversite mezuniyetine kadar uzanan kesintisiz bir eğitim desteğine dönüştürüldü.02 Nisan 2026 Perşembe 17:10YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Kelliğe karşı 30 yıl sonra gelen çığır açıcı buluş: Spreylere veda yeni 'saç hapı' son aşamaya geçtiSaç dökülmesi tedavisinde yaklaşık 30 yıldır yeni bir reçeteli onay çıkmazken, Veradermics’in ağızdan alınan adayı VDPHL01 en kritik klinik eşiğe ulaştı.02 Nisan 2026 Perşembe 16:46YAŞAM
Baf Belediye Başkanı Fedonas’ın görevden alınmasına ilişkin rapor: Kıbrıs Türk malları kötüye kullanıldıRaporda, 2015-2025 yılları arasında Fedonas döneminde Baf Belediyesi’nin Kıbrıs Türk mallarının kullanımında yasal boşluklardan faydalandığını ve kira sözleşmelerini ihlal eden uygulamalarda bulunduğunu yazdı.02 Nisan 2026 Perşembe 12:43GÜNEY KIBRIS
Pazartesi yeniden Genel Grev varGenel grev konusuna da değinen Atan, daha önce askıya alınan grevin yeniden gündeme geleceğini belirterek, pazartesi günü genel grev ihtimalinin masada olduğunu söyledi.02 Nisan 2026 Perşembe 12:40KIBRIS
ABD, Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez'e yönelik yaptırımları kaldırdıABD, 3 Ocak'ta Venezuela'da askeri müdahaleyle alıkoyduğu Devlet Başkanı Nicolas Maduro sonrası görev yapan Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez'e yönelik yaptırımların kaldırıldığını bildirdi.02 Nisan 2026 Perşembe 11:19AMERİKA
Basketbol Pro Lig’de Larnaka Gençler Birliği lider, Akdeniz takipte Play-Off hattı ise karıştıBasketbol Pro Lig’de ikinci devrenin başlamasıyla birlikte Play-Off yarışı iyice kızıştı.02 Nisan 2026 Perşembe 10:21BASKETBOL
Trump 'İran'ı çok sert vuracağız' dedi, petrol fiyatları yükseldiABD Başkanı Donald Trump, 1 Nisan'da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında İran'da hedeflerine ulaşmaya çok yaklaştıklarını tekrarladı. "Önümüzdeki iki üç hafta içinde onlara çok sert bir darbe indireceğiz.02 Nisan 2026 Perşembe 09:15ORTADOĞU
İnsanlık yeniden Ay yolunda: NASA'nın 54 yıl sonra insanlı Ay seyahati başladıNASA'nın (ABD Havacılık ve Uzay Ajansı) 54 yıl sonra gerçekleştirdiği ilk insanlı Ay seyahati başladı. Artemis II misyonundaki astronotları taşıyan Orion uzay aracı, Türkiye saati ile 2 Nisan'da saat 01:35'te fırlatıldı.02 Nisan 2026 Perşembe 09:13AMERİKA
ARUCAD özel yetenek ve giriş sınavı ile mülakatları 9 Mayıs’taAdaylar, yaratıcı potansiyellerini ortaya koyarak ARUCAD’ın sunduğu %100’e varan burs olanaklarından faydalanabilecek.02 Nisan 2026 Perşembe 09:02ARUCAD
Sendikalar bugün hayat pahalılığını düzenleyen yasa gücünde kararnameyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyorKTOEÖS Başkanı Selma Eylem, sendikalar adına yaptığı açıklamada, hükümetin yasa gücünde kararnameyle aldığı düzenlemeyi hukuksuz bulduklarını belirterek, konunun bugün Anayasa Mahkemesi’ne taşınacağını duyurdu.02 Nisan 2026 Perşembe 08:39KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.