TURGAY KIROK: HER YIL 30'DAN FAZLA FARKLI ÜLKEDEN UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPANLARI YAKALADIK
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürü Turgay Kırok, her yıl 30'dan fazla ülkeden uyuşturucu tacirini yakaladıklarını belirterek, uyuşturucu ticaretinin global bir sorun olduğunu KKTC Uyuşturucu ile Mücadele toplantısında vurguladı

27 Ağustos 2024 Salı 16:47
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2024-2025" Toplantısı, Acapulco Hotel'de yapıldı.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, uyuşturucu ile mücadelede karşılaşılan zorluklar ve atılması gereken adımlar tartışıldı.

HATİPOĞLU
Toplantıda konuşan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu, KKTC’nin uyuşturucu ile mücadelede etkin bir politika belirlemek amacıyla kapsamlı bir strateji geliştirdiğini belirtti.
Hatipoğlu, bu stratejinin koordinasyon, arz ile mücadele, talep azaltımı, uluslararası ilişkiler, izleme ve değerlendirme ile iletişimin ön planda olduğu, bütüncül bir yaklaşımla hazırlandığını ifade etti. Kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle oluşturulacak bu stratejinin, 2024 yılının ilk yarısında başlatıldığını kaydeden Hatipoğlu, 2024 sonu itibarıyla tamamlanarak yürürlüğe girmesinin planlandığını belirtti.
KURTOĞLU
Toplantıda söz alan TC İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Daire Başkanı Levent Gazi Kurtoğlu, Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadele konusunda edindiği deneyimlerden örnekler vererek, strateji ve eylem planının önemine vurgu yaptı.
YILDIRIM
TC İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Soner Yıldırım ise, KKTC’de hazırlanmakta olan strateji ve eylem planının, uyuşturucu ile mücadelede sürdürülen kararlı mücadelenin daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Yıldırım, bu belgenin, bilimsel gerçekler ışığında hazırlanarak, edinilen bilgi ve tecrübelerin paydaş kurumlarla paylaşılmasında önemli bir yol haritası olacağına dikkat çekti. Yıldırım, bilgi ve tecrübelerini aktarmaya devam edeceklerini belirterek, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı’na ve diğer katılımcılara teşekkürlerini iletti.
SUNUMLAR YAPILDI
Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu adına Genel Koordinatör Reyfet Abdu da bir sunum yaparak, mevcut durum, strateji ve hedefler hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Bunun yanında, İçişleri Bakanlığı adına Naim Pınar, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürü Turgay Kırok, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gümrük ve Rüsumat Dairesi temsilcileri de kendi alanlarındaki mevcut durum ve eksiklikler üzerine sunumlar yaparak, uyuşturucu ile mücadelede karşılaşılan zorlukları ve atılması gereken adımları tartıştı.
KIROK
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürü Turgay Kırok konuşmasında, uyuşturucu ile mücadeleyi “bağımlıkla mücadele” ve “arz ile mücadele” olmak üzere ikiye ayırdı. Kırok, bağımlılıkla mücadelede hastaların, arz ile mücadelede ise kaçakçılık ve yasa dışı ticaretin bulunduğunu anlattı.
Arza yönelik suçları “insanlık suçu” olarak adlandıran Kırok, uyuşturucu gelirlerinin başta terörizm olmak üzere birçok organize suçun finans kaynağı olduğunu belirterek, “Bu sebeple uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele değil ancak savaş olur” dedi.
“Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü olarak her yıl 30'dan fazla farklı ülkeden uyuşturucu ticareti yapan zanlı tespit edip yakalayarak yargıya havale ettik ve bu da bize uyuşturucu ticaretinin global bir sorun olduğunu en açık şekilde gösteriyor” ifadelerini kullanan Kırok, uyuşturucu ile mücadelede personelin yanı sıra narkotik dedektör köpeklerin rolünün büyük olduğunu aktardı. Kırok, “Son iki yıl içerisinde narkotik dedektör köpek sayımızı 12’ye yükselttik. Her biri ayrı bir değer olan sevimli dostlarımız uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası haline gelmişlerdir” dedi.
Ülkeye uyuşturucu sokmama noktasında kararlılıklarını vurgulayan Kırok, “Uyuşturucunun ülkemize en önemli geliş rotası olan Güney Kıbrıs üzerinden transferini engellemek adına Gümrük ve Rüsumat Dairesi ile iş birliği içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu maksatla Gümrük ve Rüsumat Dairesi personeline yönelik uyuşturucu türlerini tanıma gibi konularda tarafımızdan eğitimler verdik, bu eğitimler de paydaş kuruluşlarla devam edecektir. Uyuşturucu ile mücadelede paydaş kurumlara verilen eğitimlerin meyvelerini kısa sürede aldığımızı görmek bizi hayli mutlu etmektedir. Eğer uyuşturucu tacirlerine karşı savaşı kazanmak istiyorsak hep birlikte savaşmalıyız” diye konuştu.
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.