TUFAN ERHÜRMAN: UZUN VADEDE HER ZAMAN MEDENİYET KAZANDI
Erhürman, yayınladığı mesajda sorunların kavga ve şiddetle değil, kurallar ve diyalog temelinde çözülmesi gerektiğini vurguladı. Erhürman, kısa vadede güç üstün görünse de, orta ve uzun vadede medeniyetin galip geleceğini belirtti.

21 Mart 2026 Cumartesi 14:27
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, medeni ve uygar olmanın bir anlamının da, sorunları kavga ederek, şiddet kullanarak, savaşarak değil, kurallar temelinde konuşarak çözmeye çalışmak olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erhürman paylaşımında, “Bu, toplumların, halkların kendi iç meselelerinde de, uluslararası alanda da böyledir. İnsanlık, medeni, uygar olmayan davranış biçimlerinin faturasını çok ağır ödemiş, ağır bedellerin ardından her defasında daha medeni bir yaşam için kurallar geliştirme, diyalog kurma yolunu seçmiştir.” dedi.
"BUGÜN KURALLARIN, DİPLOMASİNİN RAFA KALDIRILDIĞI BİR ORTAMDA KULLANILAN DİL DE EN GAYRİ MEDENİ HALİNE BÜRÜNDÜ"
"Daha büyük", "daha güçlü", "en güçlü" olanların, çıkarlarının öyle gerektirdiğini düşündüklerinde, gücün belirleyici olduğu bir ortamı yaratmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Erhürman, “Bunu, zaman zaman, kuralları ve diplomasiyi zorlayarak, onların arkasına sığınarak daha medeni biçimde, zaman zaman da çıplak gücün en gayri medeni biçimiyle yaptılar. Kullanılan dil de bu tercihe bağlı olarak değişti. Nitekim bugün sivillerin, çocukların göz göre göre öldürüldüğü, kuralların, diplomasinin rafa kaldırıldığı bir ortamda, kullanılan dil de en gayri medeni haline büründü.” dedi.
Tarihte, böyle durumlarda, ilginç bir şekilde hem "büyüklerin” hem de "küçüklerin” yanıldığı zamanlar ortaya çıktığına dikkat çeken Erhürman, şunları ifade etti:
“Büyükler’, ‘küçükleri’ çıplak gücün tek gerçek olduğuna inandırdığında, ‘küçükler’ ‘küçük’ olduklarını unutup güç kullanmaya kalktılar ve kaybettiler. ‘Büyükler’ de bazen ‘büyüklüğün’ sarhoşluğu içinde, bunun sürdürülebilir olmadığını unutarak, kendi kendilerini bitirdiler.
Sorunları medeni bir biçimde çözme arayışı her büyük kavgadan sonra hız kazandı. İnsanlık yüzyıllardır aynı döngünün içinde. Kısa vadede her zaman güç, orta ve uzun vadede her zaman medeniyet kazandı.
Bu bayram gününde, umudum da, dileğim de, inancım da, insanlık adına yanılmamayı umarak öngörüm de, kısa vadede değilse bile orta ve uzun vadede, medeniyetin şiddete ve güce galebe çalacağıdır.
İnsanlık, maalesef bir kez daha, aklın ve vicdanın tatile çıkarıldığı bu çılgın ortamda kaybettiği çocuklarına ağlayacak.”
En çok yağış nereye düştü?Son 24 saatte en fazla yağış 32 kilogramla Girne’de…21 Mart 2026 Cumartesi 16:18KIBRIS
BBC: İngiltere, Ağrotur Üssü’nden saldırı görevi için izin vermediBölgedeki gelişmelerin odağında Kıbrıs’taki RAF Ağrotur Üssü de bulunuyor.21 Mart 2026 Cumartesi 16:15GÜNEY KIBRIS
Ramazan Bayramı’nın 2. günü…Ramazan Bayramı’nın 2. günü… Lefkoşa Fuar Alanı’na çocuklar için bayram yeri kuruldu21 Mart 2026 Cumartesi 15:43KIBRIS
Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: KKTC'nin hakları Türkiye için vazgeçilmezTürkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, KKTC’nin haklarının Türkiye için vazgeçilmez olduğunu, Ege ve Doğu Akdeniz’de barış ve istikrarın sağlanacağını vurguladı.21 Mart 2026 Cumartesi 15:10KIBRIS
Yapay zeka, Parkinson ve tedavisi olmayan diğer hastalıklarda nasıl çığır açıyor?Yapay zeka, Parkinson hastalığı, antibiyotik dirençli süper bakteriler ve birçok nadir hastalığa karşı yeni ilaçlar icat ediyor. Bu, birçok bilim insanının hayal bile edemeyeceği bir ilerleme.21 Mart 2026 Cumartesi 15:05YAŞAM
Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları başladıDEM Parti'nin bu yıl 53 farklı merkezde düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamalarının finali 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılıyor.21 Mart 2026 Cumartesi 14:51YAŞAM
GKK açıkladı: Merak uyandıran unsur, KKTC ve Türkiye karasularının dışındaGörüntülerin uluslararası kaynaklarda da yer aldığı ifade edildi.21 Mart 2026 Cumartesi 14:47KIBRIS
Tufan Erhürman: Uzun vadede her zaman medeniyet kazandıErhürman, yayınladığı mesajda sorunların kavga ve şiddetle değil, kurallar ve diyalog temelinde çözülmesi gerektiğini vurguladı. Erhürman, kısa vadede güç üstün görünse de, orta ve uzun vadede medeniyetin galip geleceğini belirtti.21 Mart 2026 Cumartesi 14:27KIBRIS
Erhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul ettiErhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul etti20 Mart 2026 Cuma 12:58KIBRIS
Basketbol Federasyon Kupası’nda Kuralar Çekildi: İlk Maçlar 23 Mart’ta Başlıyor2025 Yılı Federasyon kupasını finalde Gönyeli Koop Bank ile oynayan Caesar Larnaka Gençler Birliği SK kazanmıştı.20 Mart 2026 Cuma 12:51BASKETBOL
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.