TUFAN ERHÜRMAN: BU ÜLKE, “YÖNETENLER” TARAFINDAN YAŞANILMAZ HALE GETİRİLDİ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 17 madde sıralayarak, 'gerçek gündemin' bunlar olduğunu belirtti, "Bu ülke, “yönetenler” tarafından yaşanılmaz hale getirildi" dedi.

31 Mayıs 2025 Cumartesi 13:11
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabı üzerinden ‘Gerçek Gündem’ başlığı altında 17 madde sıraladı.
CTP Lideri Erhürman, “Saçma sapan gündemlere, içi boş laflara, ezberlere, “yaratıcı sürpriz yumurtalara”, böl ve yönet taktiklerine, artistik faaliyetlere, egolara, hırslara harcayacak zaman yok” ifadelerini kullandı.
Sıraladığı 17 maddeye dikkat çeken Tufan Erhürman, “Var olmak, var oluşumuzu güvence altına almak, bu ülkede öngörülebilirliği sağlamak, çocuklarımızın yaşamak, geleceklerini kurmak isteyecekleri bir ülke yaratmak için, akla, demokrasiye, çalışmaya, liyakate, bu ülkenin yetişmiş insan gücünün doğru bir organizasyonla hiç vakit kaybetmeksizin devreye sokulmasına, bu ülkeyi, bu halkın iradesiyle, birlikte yönetmeye ihtiyaç var” dedi.
Erhürman, “Bu ülke, “yönetenler” tarafından yaşanılmaz hale getirildi. Çocuklarımıza yaşanılır bir ülke bırakmak, onları dünyayla buluşturmak boynumuzun borcudur” değerlendirmesini de yaptı.
CTP Genel Başkanı Erhürman’ın sıraladığı 17 madde ise şöyle:
“1. Mülkiyet konusu ile ilgili davalar, tutuklamalar, mahkumiyetler havada uçuşuyor.
2. Bu halkın uluslararası alandaki en büyük başarılarından biri olan Taşınmaz Mal Komisyonu'nun etkili bir iç hukuk yolu olup olmadığı uluslararası alanda ciddi bir tartışma konusu haline getirildi.
3. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden, kısa bir süre içerisinde Taşınmaz Mal Komisyonu bağlamında Maraş ile ilgili kritik bir karar bekleniyor.
4. “Kıbrıslı Rum Liderliği siyasi eşitlik/federasyon istemiyor” saptamasından hareketle (sanki bizim tezlerimiz Kıbrıs Rum Liderliği’nin istediklerine/istemediklerine bağlı olmalıymış gibi), dünyada “çözümsüzlük çözümdür” diye yorumlanan, kabul görmeyen, dünyayı bırakın, savunanların bile gerçekleşeceğine inanmadığı bir “çözüm formülü” ortaya atıldı.
5. Kıbrıs Türk halkı dünyadan yalıtıldı, yalnızlaştırıldı. Uluslararası alanda her gün biraz daha görünmez hale gelme ve elde ettiği kazanımları dahi kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakıldı.
6. Bu ülke, dünyada, hatta Türkiye’de bile, hukuk dışı işlerin, kara paranın, mafyanın cenneti olarak algılanmaya başlandı.
7. Halk kendini güvende hissetmiyor. Güvenlikle ilgili endişeler her gün daha da artıyor.
8. Kıbrıs Türk halkının çok geniş kesimleri bu ülkeyi kendi iradesiyle yönettiğine dair inancını kaybetti.
9. Nüfus bilinmiyor, nüfus politikası yok. Bu sebeplerle, sağlığı, eğitimi, trafiği, alt yapıyı, herhangi bir alanı planlamak mümkün değil.
10. Ülkede "casino turizmi" dışındaki turizm ciddi sıkıntılarla karşı karşıya.
11 Yükseköğretim alanında yaşatılanlar bu alanın sürdürülebilirliğini tehdit ediyor.
12. Gelir miktar olarak artsa da alım gücü düştü. İnsanlarımız özellikle eğitim ve sağlık gibi kamu hizmetlerini özelden almak zorunda bırakıldı ve bu alanlarda pahalılık arttı.
13. Güneye geçebilenler açısından alış verişin önemli bir kısmı güneye kaydı. Güneye geçebilenlerle geçemeyeneler arasında, aynı gelire sahip olsalar da alım gücü açısından fark oluştu.
14. “Karma evlilikler”den doğan çocuklarımızın insan hakları ihlal ediliyor. Çocuklarımızın gelecek planları, annelerinin babalarının, hatta onların ebveynlerinin doğum yerlerine, kiminle, nerede evlendiklerine bağlı hale getirildi.
15. İnsanlarımızın bir kısmı Türkiye’ye, bir kısmı güneye, bir kısmı hiçbir yere gidemez hale getirildi.
16. Kamusal eğitim ve sağlık hizmetlerinden şikayet her gün daha da artıyor. Trafik her alanıyla tam bir keşmekeş. Cana da, mala da, halkın psikolojisine de zarar veriyor.
17. Sanayide, başta enerji ve personel giderleri olmak üzere maliyetler ciddi biçimde arttı. Hellim gibi önemli bir alanda ihracat olanakları daraldı. Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesindeki ihracatta da düşüş eğilimi var.”
Fon soruşturmasında 46 şirket, 18 fon ve 42 kişinin malvarlığı dondurulduTürkiye'de sermaye piyasalarında ağır bir türbülansa neden olan soruşturma yeni gözaltılar ve tutuklamalarla gündemde.27 Eylül 2026 Pazar 22:13TÜRKİYE
Erhürman adaya döndüCumhurbaşkanı Erhürman adaya döndü, yarın 11.00’de açıklama yapacak27 Eylül 2026 Pazar 22:07KIBRIS
Başbakan adayı Sıla İncirli: “Yolsuzlukla mücadelenin hedefi dürüst insanlar değildir”İncirli, değişimin yalnızca iktidarın değişmesinden ibaret olmadığını belirterek, hedeflerinin sorunların çözüldüğü, halkın sözünün karşılık bulduğu ve herkesin ülkenin ortak geleceğinin parçası olduğunu hissettiği bir yapı olduğunu kaydetti.27 Eylül 2026 Pazar 18:14KIBRIS
Holguin, Ekim ayında Kıbrıs’a dönecekBM, Kıbrıs görüşmelerinde yeni bir tur için koşulları oluşturma çabalarına devam edecek; BM Genel Sekreteri'nin özel temsilcisi Maria Angela Holguin, iki tarafla daha fazla temas kurmak üzere Ekim ayında adaya geri dönecek.27 Eylül 2026 Pazar 17:59KIBRIS
Kozmetik Kullanımına Bilimsel BakışGüzellik ve kişisel bakım sektörünün profesyonellerini, akademisyenleri ve alanında uzman doktorları bir araya getiren Güzellik Zirvesi 2, Antalya’da gerçekleştirildi.27 Eylül 2026 Pazar 17:59YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
María Ángela Holguín mesaj yayınladıİşte New York'un detayları27 Eylül 2026 Pazar 17:43KIBRIS SORUNU
TDP’de gençlik rüzgarı!Milletvekili listelerine gençler damga vuruyor. TDP’de şekillenen aday profiline bakıldığında öğretmen, akademisyen, girişimci ve sosyal medya alanında etkin isimlerin aynı listede buluşması dikkat çekiyor.27 Eylül 2026 Pazar 17:20KIBRIS
Hristodulidis “New York'a götürdüğü fikirleriyle geri döndü"-New York Hristodulidis'in yarattığı beklentileri getirmedi, başkanlık seçimi çalışmaları hızlandı"27 Eylül 2026 Pazar 14:59KIBRIS SORUNU
İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildiİskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu, büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.27 Eylül 2026 Pazar 14:53KIBRIS
Reynar: “Suç iddiasını Bakanlar Kurulu değil, mahkeme karara bağlamalı”TDP Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, suç isnadına dayanan sınır dışı işlemlerinde iddianın doğruluğuna idari makamların değil, bağımsız mahkemenin karar vermesi gerektiğini söyledi.27 Eylül 2026 Pazar 14:52KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.