TRUMP'TAN VENEZUELA'YA SEYAHAT UYARISI
ABD Başkanı Donald Trump, "(Venezuela'da) Bugün kitlesel gösteriler bekleniyor. ABD vatandaşları bir sonraki talimata kadar Venezuela'ya seyahat etmemeli" dedi.

30 Ocak 2019 Çarşamba 17:33
ABD Başkanı Donald Trump, ABD vatandaşlarını, yeni bir talimat verilene kadar Venezuela'ya seyahat etmemeleri konusunda uyardı.
Başkan Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Amerikan vatandaşlarına, bugün kitlesel gösterilerin beklendiği Venezuela'ya seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, ABD yaptırımları ve petrol gelirlerinin kesilmesinin ardından, muhalefetle müzakereye niyetli olduğu yorumunu yapan Trump, Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ve kendisini ülkenin "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun Venezuela Yüksek Mahkemesi tarafından hedef alındığını savundu.
Trump, "Maduro, ABD yaptırımları ve petrol gelirlerinin kesilmesinin ardından muhalefetle müzakere etmeye niyetli. Guaido, Venezuela Yüksek Mahkemesi tarafından hedef alınıyor. Bugün kitlesel gösteriler bekleniyor. ABD vatandaşları bir sonraki talimata kadar Venezuela'ya seyahat etmemeli." ifadesini kullandı.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD yönetimi, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya (Petroleos de Venezuela) yaptırım kararı almış ve ülkenin ABD'deki 7 milyar dolarlık varlığını dondurmuştu.
Bu varlıkların muhalif lider Guaido'nun kontrolüne geçeceğini belirten Washington yönetimi, artık Maduro yönetimine yönelik petrol ödemelerinin yapılmayacağını ve bu konudaki muhataplarının da Guaido olduğunu ifade etmişti.
Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, dün, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'ya yurt dışı yasağı getirilmesi, mal varlıklarının ve banka hesaplarının dondurulması için Yüksek Adalet Mahkemesine başvuruda bulunduğunu açıklamış, ilerleyen saatlerde de Venezuela Yüksek Mahkemesi (TSJ) Başkanı Maikel Moreno, Guaido hakkındaki ihtiyati tedbirlerin onaylandığını duyurmuştu.
Diğer yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı, dün, "suç oranının artması ve ABD vatandaşlarının keyfi olarak tutuklandığı" gerekçesiyle, Amerikan vatandaşlarından Venezuela'ya seyahat etmemelerini istemişti.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Venezuela'ya yönelik seyahat uyarısının 4'üncü dereceye çıkarıldığı duyurulmuştu.
Venezuela'da ne oldu?
Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak Çarşamba günü düzenlediği mitingler, ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.
Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere, Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.
Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini açıklamıştı. Maduro, daha sonra yaptığı başka bir açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkinin bittiğini ancak ticari ilişkinin süreceğini kaydetmişti.
Candan’dan Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bölgesel istikrar, iş birliği ve barış vurgusuCumhuriyet Meclisi’ni temsilen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Genel Kurulu’na katılan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan, Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bölgesel istikrar, iş birliği ve barışın önemine vurgu yaptı.24 Haziran 2026 Çarşamba 18:50KIBRIS
Erdoğan: NATO zirvesinde Trump ile baş başa görüşme olacakTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Trump ile NATO zirvesinde baş başa görüşme büyük ihtimalle olacak." dedi. İki lider 7-8 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirilecek NATO zirvesinde bir araya gelecek.24 Haziran 2026 Çarşamba 18:48TÜRKİYE
Gazimağusa Belediyesi, son beş yılda 600’ü aşkın hayvanı kısırlaştırdıGazimağusa Belediyesi, son beş yılda 600’ü aşkın köpeği kısırlaştırdı, aynı süreçte 400 köpek rehabilitasyon sürecinden geçirildi ve 350 köpeğin de tedavisi yapıldı.24 Haziran 2026 Çarşamba 18:45KIBRIS
Tabipler Birliği: Uzmanlık eğitimi toplum yararını esas alacak şekilde düzenlenmeliTabipler Birliği, uzmanlık eğitiminin bilimsel, şeffaf ve bağımsız bir yapıda yürütülmesi gerektiğini belirterek, mevcut düzenlemelere karşı çıktı. Birlik, güçlü bir denetim mekanizması ve bağımsız kurul çağrısında bulundu.24 Haziran 2026 Çarşamba 17:54KIBRIS
Köpeğine işkence etti, tutuklandı!Gazimağusa’da köpeğine zincir parçasıyla vurarak işkence ettiği tespit edilen şahıs tutuklandı.24 Haziran 2026 Çarşamba 17:05GİRNE
KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptıKıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), yetkilileri, Hukuk Dairesi’ndeki sorunlara ivedilikle çözüm üretmeye çağırdı, aksi takdirde her türlü yasal grev ve eylem hakkını kullanacaklarını bildirdi.24 Haziran 2026 Çarşamba 17:02KIBRIS
Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na Tepki: “Sorunlardan Kaçıyorlar”Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adil Onalt, Gönyeli Polis Karakolu önünde düzenlediği basın açıklamasında Tarım Bakanlığı’nı eleştirerek, sektörün sorunlarına karşı duyarsız kalındığını savundu.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:52KIBRIS
Redif Ekinci: Bu hükümet süt beyazdır dese, toplum o sütte bir şey ararEkinci, kişisel verilerin korunmasının devletin temel sorumluluklarından biri olduğunu belirterek, adres, sağlık ve kimlik bilgilerinin sızmasının bireylerin güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini ifade etti.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:40KIBRIS
YSK, "karma oyda" değişiklik hazırlığı olmadığını açıkladıYüksek Seçim Kurulu (YSK), “karma oy” sisteminin değiştirilmesi, kolaylaştırılması veya sadeleştirilmesi yönünde hazırlık yapmadığını, bir öneri veya tavsiye sunmadığını duyurdu.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:29KIBRIS
Hava sıcaklığı 38 dereceye kadar yükselecekMeteoroloji Dairesi, hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükseleceğini duyurdu.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:02HAVA DURUMU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.