TRT AÇIKLADI: BOYKOTA DESTEK VEREN AYBÜKE PUSAT, TEŞKİLAT DİZİSİNİN KADROSUNDAN ÇIKARILDI!
TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, bugün tüketimin durdurulması için yapılan "boykot" çağrısına destek veren oyuncu Aybüke Pusat'ın Teşkilat dizisinin kadrosundan çıkarıldığını açıkladı.

02 Nisan 2025 Çarşamba 14:56
TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, bugün tüketimin durdurulması için yapılan "boykot" çağrısına destek veren oyuncu Aybüke Pusat'ın Teşkilat dizisinin kadrosundan çıkarıldığını açıkladı. Pusat'a destek veren senarist Ali Aydın'ın Mevlana'yı konu edinen "Mevlana Celaleddin-i Rumi" dizisi TRT'nin dijital platformu Tabii'den kaldırılmıştı.
Üniversite öğrencilerinin, İmamoğlu protestoları ardından başlayan süreçte 2 Nisan’da tüketimin durdurulması için yaptığı "boykot" çağrısı geniş kesimlerde yankı buldu. Siyasetçilerden sanatçılara, birçok isim tüketim boykotuna destek vererek çağrı yaptı.
Boykot çağrısına destek veren isimlerden biri de TRT'de yayınlanan Teşkilat adlı dizide oynayan oyunca Aybüke Pusat oldu. Pusat'ın boykota destek paylaşımının ardından, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Pusat'ın Teşkilat dizisinin kadrosundan çıkarıldığını açıkladı.
Sobacı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Teşkilat dizisinde rol alan bir oyuncunun paylaşımları TRT’nin kurumsal ilkeleri ile asla bağdaşmamaktadır. Teşkilat dizisi izleyicilerini de hayal kırıklığına uğratan paylaşımlar nedeniyle söz konusu kişi diziden çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.
TRT'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye'nin kamu yayıncısı TRT, nitelikli yayıncılığı ve içerikleriyle ülkemizde ve küresel alanda büyük teveccüh gören bir Türkiye markasıdır. TRT'nin itibarını ve marka gücünü korumak, TRT yönetiminin en önemli sorumluluklarından biridir.
TRT ile çalışan firmalar ve kişiler de kamu yayıncılığı ilkelerini bilir ve bir TRT projesinde yer alırken bu ilkeler doğrultusunda hareket etme sorumluluğunu üstlenirler.
Milletimizi temsil eden TRT'nin projelerinde yer alan kişilerin, içinde bulunduğu proje devam ettiği sürece, bir siyasi parti tarafından başlatıldığı açık olan (dolayısıyla siyasi niteliğiyle ön plana çıkan), ülkemizin ekonomisini hedef alan, siyaseti ve toplumu dizayn etme amacı taşıyan, milleti kutuplaştıran bir siyasi kampanyanın parçası olması asla kabul edilemez.
Siyasi bir grubun politik amaçları için sahaya sürdüğü boykot çağrısına alet olmak, TRT'nin ilkelerine, kamu yayıncılığı anlayışına ve mesleki profesyonelliğe açıkça aykırılık teşkil etmektedir.
Ayrıca, bir yandan TRT yapımlarında yer alırken diğer yandan mesnetsiz iddialarla TRT'yi de kapsayan boykot çağrısına destek verme tutarsızlığına ve hadsizliğine müsaade edilmesi beklenemez.
Bu bağlamda, TRT 1'de yayınlanan Teşkilat dizisinde rol alan bir oyuncunun paylaşımları TRT'nin kurumsal ilkeleri ile asla bağdaşmamaktadır. Teşkilat dizisi izleyicilerini de hayal kırıklığına uğratan paylaşımlar nedeniyle söz konusu kişi diziden çıkarılmıştır. Dizinin stok bölümleri çekilmiş olmasına rağmen, dizinin senaryosunda revizeye gidilecektir. Benzeri durumlar için de gerekli adımların atılacağından kimsenin şüphesi olmasın"
Boykota destek veren Aydın'ın dizisi Mevlana Celaleddin-i Rumi, Tabii'den kaldırılmıştı
TRT'nin Teşkilat dizisinde oynayan ve boykot çağrısı yapan oyuncu Aybüke Pusat'a destek veren senarist Ali Aydın'ın Mevlana'yı konu edinen "Mevlana Celaleddin-i Rumi" dizisi TRT'nin dijital platformu Tabii'den kaldırılmıştı. Duruma tepki gösteren Aydın TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı hakkında "Şahanelerinizin profesör titrine mi yanayım, TRT gibi bir kuruma yönetici olabilme talihsizliğinize mi?" ifadelerini kullanmıştı.
Cem Küçük sanatçıları hedef almıştı
İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, 2 Nisan'daki "tüketim boykotuna" çağrı yapan sanatçıları hedef alarak, “Devletin kanalında devleti çökertmeye çalışırsan bunun bazı bedelleri olur” dedi. Küçük, akşam saatlerinde katıldığı programda ise boykot yapanlar hakkında soruşturma başlatılmasına değinerek sanatçıların ifadeye çağrılacağını öne sürdü. Küçük, "Yarın büyük gün; boykot çağrısı yapanlar ifadeye çağrılacak. Murat Daltaban, Emre Kınay ve Aybüke Pusat, boykot çağrısı üzerine çağırılacak isimler arasında" dedi. Küçük'le aynı programa konuk olan avukat Selahattin Par ve gazeteci Barış Yarkadaş ise, "Nereden biliyorsun, öyle şey mi olur? Bir suç yok ki ortada. Bu hedef gösterme!" diyerek Küçük'e tepki gösterdi.
Meteoroloji uyardı!Meteoroloji’den bugün 19.00’dan yarın 14.00’e kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı14 Mart 2026 Cumartesi 21:32HAVA DURUMU
Erhürman: Karma evliliklerden doğan çocukların yurttaşlık hakkı bir insan hakları meselesidirBM tarafı, bu durumun çocukların seyahat özgürlüğü ile eğitim ve temel hizmetlere erişimini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.14 Mart 2026 Cumartesi 21:30KIBRIS SORUNU
5’inci Merit Kariyer günleri rekor katılımla gerçekleştiHer yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 5.’si gerçekleşen Merit Kariyer Günleri’ne Kuzey Kıbrıs’taki 14 üniversiteden bin beş yüzün üzerinde öğrenci katılarak turizm sektörünün profesyonelleriyle bir araya geldi.14 Mart 2026 Cumartesi 21:10KIBRIS
Ercan’da uyuşturucu ve yeşil reçeteli hap ele geçirildiErcan Havalimanı’nda narkotik dedektör köpeği Pamir’in tepki vermesi üzerine iki ayrı yolcunun üzerinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yeşil reçeteye tabi haplar bulunarak emare olarak alındı; iki kişi tutuklandı.14 Mart 2026 Cumartesi 11:40KIBRIS
Cumhurbaşkanlığı: Taşınmaz Mal Komisyonu üyeliği için başvurular 18 Mart’ta sona eriyorCumhurbaşkanlığı, Taşınmaz Mal Komisyonu'na atanacak üye adaylığı başvuru sürecinin devam ettiğini duyurdu. Hukukçu veya kamu yönetimi tecrübesi olan adaylar 18 Mart mesai bitimine kadar başvuruda bulunabilecek.14 Mart 2026 Cumartesi 11:38KIBRIS
Sürücüler dikkat: Sağanak yağış sürüş güvenliğini olumsuz etkiliyorPolis, sağanak yağış nedeniyle sürücülerin yavaş ve dikkatli seyretmeleri gerektiğini bildirdi.14 Mart 2026 Cumartesi 11:35KIBRIS
İskele Belediyesi’nin 15. Kültür ve Sanat Günleri devam ediyor…İskele Belediyesi 15. Kültür ve Sanat Günleri, dün sabah, “Gastronomi Sohbetleri & Workshop ve Yemek Yarışması, akşam ise Eskiden Kıbrıs (Esgiden Gıbrız) söyleşisiyle devam etti.13 Mart 2026 Cuma 19:19KÜLTÜR/ SANAT
*Karma evlilikler konusu AİHM gündemine alındı*Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gündemine alındığını açıkladı.13 Mart 2026 Cuma 19:16KIBRIS
LTB’den yol kapatma duyurusuLefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Kanlıdere Bisiklet Yolu Drenaj projesi kapsamında yapılacak çalışmalar nedeniyle Müfit Güleroğlu Sokak'ın yarın 08.00'den iş bitimine kadar trafiğe kapatılacağını duyurdu.13 Mart 2026 Cuma 19:14LEFKOŞA
LTB Halk Sağlığı Şubesi’nin Gece Denetimleri SürüyorLefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi’nin iş yerlerine yönelik hijyen, gıda güvenliği ve çalışma koşullarını kapsayan denetimleri hem gündüz hem de gece saatlerinde aralıksız devam ediyor.13 Mart 2026 Cuma 19:13LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.