"TOKAT SESİ GELDİ, SILA’YA ‘O…PU SENİ ÖLDÜRECEĞİM’ DEDİ"
Şarkıcı Sıla’nın şikayeti sonrası eski sevgilisi oyuncu Ahmet Kural hakkında beş yıla kadar hapis cezası istenen iddianameden detaylar belli olmaya başladı.

20 Aralık 2018 Perşembe 10:31
Sıla, eski sevgilisi Kural’dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Kural ise Sıla’nın suçlamalarını kabul etmemişti.
Tamamlanan soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede Kural’ın ‘hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘basit yaralama’ suçlarından beş yıla kadar hapsi istenmişti.
‘Birlikte yere düştük’
İddianameye göre Sıla’nın doktor raporu İstanbul Adli Tıp şube müdürlüğünce incelendi. Raporda yaralamanın basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir nitelikte olduğu kaydedildi.
İddianamede Kural’ın yanısıra beş tanığın ifadesine yer verildi.
Sıla’yla tartışma yaşandığını belirten Kural’ın ifadesi iddianameye şöyle yansıdı: “Sıla’nın evden gitmesini istemem üzerine seslerimizi yükselttik. Fakat tehdit etmedim. Alkollüydük. Birbirimizi kollarından tutarak sarstık. Tartışma 15 dakika sürdü. Birkaç kere yere düştük. Sakinleştikten sonra Sıla evden ayrılırken ‘Seni bitireceğim Ahmet’ dedi.”
‘Küfrü ve tokatı duydum’
Kural’ın komşusunun misafiri Hatice Zeynep Tunç, iddianameye giren ifadesinde Kural’ın villasından saat 04.00 sıralarında bir kadınla tartışma ve tokat seslerinin geldiğini kaydetti.
Tunç, Kural’ın “O…. sen, seni öldüreceğim. Dışarı çıkmayacaksın. Sen dayak istiyorsun. Bak şimdi neler oluyor” dediğini duyduğunu, polisi korktuğu için aramadığını söyledi.
Sıla’nın şoförü: ‘Ahmet Kural dövdü’ dedi
Sıla’nın şoförü Mahmut Kaçak, Sıla ve Ahmet Kural’ı oyuncunun Zekariyaköy’deki evine bıraktığını, Sıla’nın gece burada kalacağını söylediğini belirtti.
Kaçak, saat 05.30’da ise Sıla’nın kendisini arayarak gelmesini istediğini belirterek Sıla’nın kıyafetlerinin dağılmış olduğunu, kendisini asistanı Rüçhan Hande Kızıl’ın yanına bırakmasını istediğini söyledi.
Kaçak, “Aracı kullanırken Sıla, Ahmet Kural’ın kendisini dövdüğünü söyledi” dedi.
Görüntüye de inceleme
İddianamede, uzlaştırma bürosuna Kural’ın avukatı tarafından sunulan video görüntülerinin incelenmesini talep etmesi üzerine dosyanın tekrar savcılığa geldiği kaydedildi.
Video görüntülerinin olaydan 18 saat sonra çekildiği belirtilmişti. Kural cephesi Sıla’da morlukların görülmediğini ve şarkı söylediğini kaydetmişti.
İddianamede, görüntüler ve fotoğraflar üzerinde bilirkişi incelemesi yapıldığı belirtildi. Görüntülerde Sıla’nın şarkı söylediğini tespit eden savcılık, olaydan sonra Sıla’nın yanında bulunan Rüçhan Hande Kızıl, Togay Han Numanoğlu ve Cem Mumcu’nun ifadesine başvurulduğunu kaydetti.
Instagram’dan paylaşmış
Doktor Cem Mumcu tanık olarak alınan ifadesinde, Sıla’nın çağırması üzerine yanına gittiğini, vücudunda ekimoz ve ödemler gördüğünü, o gece üzüntüsünü paylaşmak için şarkı söylediğini, basına yansıyan videoyu kendi Instagram hesabından ‘story’ diye adlandırılan kısımda kayda aldığını ve burada paylaştığını, sonrasında rahatsız hissettiği için bu videoyu sildiğini anlattı.
Sıla’nın asistanı Rüçhan Hande Kızıl da şarkıcının kendisine geldiğini belirterek şunları anlattı: “Sıla’nın beyaz gömleğinin düğmeleri kopuk, yakası yırtıktı. Gömleğinde kan izi vardı. Deri pantolonunda ve trençkotunda yırtık gördüm. Yüzünün sol tarafı şişti. Sıla, kendisini Ahmet Kural’ın darp ettiğini söyledi. Saçından tutup, başını duvara vurduğunu, tekmeyle vurduğunu söyledi.”
‘Eğlence değil teselli’
Sıla’ya giymesi için eşofman ve tişört verdiğini belirten Kızıl, bir süre sonra arkadaşlarının ‘geçmiş olsun’a gittiğini, bu sırada Sıla’nın kendisini teselli etmek için şarkı söylediğini anlattı. Kızıl, “Bu bir eğlence değildi. Sıla’nın vücudundaki morlukları ve kızarıklıkları gösteren fotoğrafları bizzat kendim çektim” dedi.
‘Şişlik ve morluk vardı’
Sıla’nın asistanlarından Togay Han Numanoğlu ise basına yansıyan videoda görünen kişilerden biri olduğunu belirterek 29 Ekim’de Kızıl’ın kendisini arayarak “Sıla çok kötü, hemen gel”demesiyle evine gittiğini belirtti. Sıla’nın ağlamış ve darp edilmiş göründüğünü, yüzünde kızarıklık, şişlik ve kollarında morluk gördüğünü belirten Numanoğlu, “Sıla Ahmet Kural’ın dövdüğünü söyledi. Kural’ın kulaklarına vurduğunu, tekmelediğini, kafasını duvarlara sürttüğünü, hakaret etiğini anlattı” dedi.
İddianamede Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünce düzenlenen, evdeki seslerin komşular tarafından duyulup duyulmayacağına ilişkin raporun Kural tarafından dosyaya sunulduğu ifade edildi. Sıla ise İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından düzenlenen raporlarını sundu.
Savcılık raporların mahkeme tarafından değerlendirilmesini istedi.
Sermet Nereli: “Halkla birlikte yöneteceğiz, herkes kazanacak, İskele kazanacak”“CTP’nin markalaşmış ‘Herkes için hizmet’ anlayışını İskele’yle buluşturacağız”17 Eylül 2026 Perşembe 17:43İSKELE
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecekCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 23 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile görüşeceğini açıkladı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:20KIBRIS
170 üreticiye bin modern arı kovanı“KKTC Arıcılığın Geliştirilmesi Kırsal Kalkınma Projesi -Kovan Dağıtım Töreni”, bugün Lefkoşa Millet Bahçesi’nde yapıldı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:18KIBRIS
Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’ne iade ettiği Seçim ve Halkoylaması Yasası ile ilgili 4 noktaya dikkat çekerek, düzenlemelerin Meclis tarafından yeniden değerlendirilmesini istedi.17 Eylül 2026 Perşembe 17:12KIBRIS
Meteoroloji Dairesi'nden sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, yarın gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurarak, yetkililer ile vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.17 Eylül 2026 Perşembe 14:01HAVA DURUMU
BM’den Erhürman-Hristodulidis görüşmesi sonrası açıklamaKıbrıs Türk lideri Tufan Erhürman ile Kıbrıs Rum lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesi tamamlandı.17 Eylül 2026 Perşembe 13:27KIBRIS
Kişi: Değişim yakın...Önlerinde 2,5 ay bulunduğunu belirten Kişi, son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek, “Biz hazırız. Karşımıza nasıl bir tablo çıkacağını biliyoruz. Az sabır… Değişim yakın!” dedi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:19KIBRIS
Şahali’den DAÜ’deki görev değişikliği önerisine tepki: “DAÜ’ye dokunma artık!”CTP Milletvekili Erkut Şahali, seçime sayılı günler kala Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinde değişiklik yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:13KIBRIS
Erhürman'dan Karma Oyu Kaldıran Düzenlemeye VETO!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, karma oyu kaldıran Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nda yapılan yeni düzenlemeyi Meclis’e iade etti.17 Eylül 2026 Perşembe 13:09KIBRIS
Taçoy'dan akaryakıta zam savunmasıTaçoy: Akaryakıt düzenlemesi kar amaçlı değil, tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı17 Eylül 2026 Perşembe 13:01KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.