TELEKOMÜNİKASYON DAİRESİ’NE NE OLUYOR?

07 Nisan 2015 Salı 08:50
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi’nin kamu özel işbirliği modeli çerçevesinde bir liberal işletme halinde yeni bir yapıya kavuşturulacağını söyledi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy, Türkiye Bilişim Derneği'nin etkinliği için geldiği Antalya'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Taçoy, 300 bin nüfusu olan adada sabitler dahil yaklaşık 700 bin abone bulunduğunu dile getirerek, GSM sektöründe abonelere Turkcell ve Telsim'in (Vodafone) hizmet verdiğini, üçüncü bir operatörün devreye girmesi konusunda neler yapılabileceği üzerinde çalıştıklarını belirtti.
Sabit abonelerle birlikte yaklaşık 302 milyon liralık ciro yaratıldığını ifade eden Taçoy, Mayıs ayında ihalesini yapmayı planladıkları 4G lisansını, Telekomünikasyon Dairesi’ne vererek, kurumun değerini artırmayı planladıklarını söyledi.
Bakan Taçoy, şu an devletin kontrolünde olan ve sadece 50 milyon lira cirosu bulunan Telekomünikasyon Dairesi’nin hizmet bölümünün, kamu özel işbirliği modeli çerçevesinde bir liberal işletme halinde yeni bir yapıya kavuşturulacağını bildirdi. Taçoy, 389 çalışanın özlük haklarını koruyarak çağın gerisinde kalan kurumun modern hale getirileceğini vurguladı. Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi’nin şu an kurum olarak internet hizmeti veremediğinin altını çizdi.
Taçoy, mevcut hesaplamalara göre Telekomünikasyon Dairesi’ne yapılacak yatırımın 7 yıl içerisinde kendini amorti edeceğini düşündüklerini de söyledi.
Su Temin Projesi ile KKTC'nin, sadece suya değil üçüncü bir fiber ağa kavuşacağını ifade eden Taçoy, bu sayede adada ses ve data iletişiminin daha da güçleneceğini kaydetti.
YENİ TEKNOPARK YASASI
KKTC'de teknopark binası bulunmasına karşın, teşvik düzenlemelerinin yeterli olmadığını belirten Taçoy, bununla ilgili düzenlemelerin de yapılacağını söyledi. Taçoy, mevcut yasanın 2000'li yılların başında yapıldığını ve detaylı olmadığını vurguladı.
Taçoy, “Siber suçlarla ilgili KKTC'nin merkez olduğu iddia ediliyor. Oysa bu doğru değil çünkü dünyaya Türkiye üzerinden bağlıyız. Bunlar kontrol altında, herhangi bir suç durumu yok. Öte yandan bilişim suçlarını yargılayacak kanunlar çıkarılmadığı için mahkeme herhangi bir madde gösterip kişiye suç bulamıyor. Bilişim hukukunun, buna bağlı diğer yasaların mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. Meclis komitesinde olan ilgili yeni Teknopark Yasa Tasarısı'nın bu ay geçmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Yasa tasarısında hem hizmet sağlayıcılara hem de kullanıcılara yönelik düzenlemeler bulunduğunu, özellikle sosyal medyada birisinin yerine hesap açmanın cezası bulunmadığını ifade eden Bakan Taçoy, yasal düzenlemenin ardından kişinin özlük haklarına saldırıyı sona erdireceklerini bildirdi.
MOBİL ALKOLMETRE
Bakan Hasan Taçoy, eğlence ve tatil cenneti olan adanın, trafik kazalarından dolayı çok sıkıntı çektiğini de belirtti. 2015'i “Trafikte Farkındalık Yılı ilan ettiklerini söyleyen Taçoy, eğlence merkezlerine alkolmetre cihazları yerleştireceklerini ve mekandan çıkan müşterinin alkollü çıkması halinde kendisine taksi tahsis edileceğini kaydetti. Taçoy, taksi ücretinin de sosyal sorumluluk projesi kapsamında Telsim tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.
Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak , pazar günü de yer yer fırtına beklendiğini duyurdu.06 Kasım 2026 Cuma 15:00HAVA DURUMU
Gemi kazasında yakınlarını kaybeden ailelerden çağrı: İntikam değil, adalet istiyoruzGirne açıklarında batan Filo Jet gemisinde yakınlarını kaybeden aileler, Girne Mahkemesi önünde kazada hayatını kaybeden 28 kişi için adalet taleplerini yineledi.06 Kasım 2026 Cuma 13:51KIBRIS
4 yeni geçiş noktasının açılması gündemde4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı06 Kasım 2026 Cuma 09:50KIBRIS SORUNU
Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, bugün KKTC’ye geliyorTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çalışma ziyaretinde bulunacak.06 Kasım 2026 Cuma 09:48KIBRIS
Lapta, İskele ve Karpaz’da elektrik kesintisi yapılacakKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Lapta, İskele ve Karpaz bölgelerinde bugün elektrik kesintileri yaşanacağını açıkladı.06 Kasım 2026 Cuma 09:47KIBRIS
Sermet Nereli'ye İskele'de Mitingde sürpriz doğum günü kutlamasıCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), İskele Belediye Başkan Adayı Sermet Nereli ve belediye meclis üyesi adaylarını bu akşam Osman Ağa Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.06 Kasım 2026 Cuma 09:46İSKELE
Üstel istedi Futbolun masterleri İskele'ye geldi...KKTC Başbakanı Ünal Üstel, İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türk futbolunun dört büyük kulübü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un efsane futbolcularını bir araya getiren özel gösteri maçını izledi.06 Kasım 2026 Cuma 09:44İSKELE
Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılmak için adadan ayrılacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılarak açılış konuşması yapacak.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:59KIBRIS
Üstel: Arıklı’nın görevden alınması siyasi değil, gemi faciasındaki tutumuyla ilgiliydiBaşbakan Ünal Üstel, Filo Jet faciasının ardından Erhan Arıklı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:28KIBRIS
Kişi: CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecekCTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi toplumda güçlü bir değişim iradesi bulunduğunu belirterek, "CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecek" dedi.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.