TELEKOMÜNİKASYON DAİRESİ’NE NE OLUYOR?

07 Nisan 2015 Salı 08:50
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi’nin kamu özel işbirliği modeli çerçevesinde bir liberal işletme halinde yeni bir yapıya kavuşturulacağını söyledi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy, Türkiye Bilişim Derneği'nin etkinliği için geldiği Antalya'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Taçoy, 300 bin nüfusu olan adada sabitler dahil yaklaşık 700 bin abone bulunduğunu dile getirerek, GSM sektöründe abonelere Turkcell ve Telsim'in (Vodafone) hizmet verdiğini, üçüncü bir operatörün devreye girmesi konusunda neler yapılabileceği üzerinde çalıştıklarını belirtti.
Sabit abonelerle birlikte yaklaşık 302 milyon liralık ciro yaratıldığını ifade eden Taçoy, Mayıs ayında ihalesini yapmayı planladıkları 4G lisansını, Telekomünikasyon Dairesi’ne vererek, kurumun değerini artırmayı planladıklarını söyledi.
Bakan Taçoy, şu an devletin kontrolünde olan ve sadece 50 milyon lira cirosu bulunan Telekomünikasyon Dairesi’nin hizmet bölümünün, kamu özel işbirliği modeli çerçevesinde bir liberal işletme halinde yeni bir yapıya kavuşturulacağını bildirdi. Taçoy, 389 çalışanın özlük haklarını koruyarak çağın gerisinde kalan kurumun modern hale getirileceğini vurguladı. Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi’nin şu an kurum olarak internet hizmeti veremediğinin altını çizdi.
Taçoy, mevcut hesaplamalara göre Telekomünikasyon Dairesi’ne yapılacak yatırımın 7 yıl içerisinde kendini amorti edeceğini düşündüklerini de söyledi.
Su Temin Projesi ile KKTC'nin, sadece suya değil üçüncü bir fiber ağa kavuşacağını ifade eden Taçoy, bu sayede adada ses ve data iletişiminin daha da güçleneceğini kaydetti.
YENİ TEKNOPARK YASASI
KKTC'de teknopark binası bulunmasına karşın, teşvik düzenlemelerinin yeterli olmadığını belirten Taçoy, bununla ilgili düzenlemelerin de yapılacağını söyledi. Taçoy, mevcut yasanın 2000'li yılların başında yapıldığını ve detaylı olmadığını vurguladı.
Taçoy, “Siber suçlarla ilgili KKTC'nin merkez olduğu iddia ediliyor. Oysa bu doğru değil çünkü dünyaya Türkiye üzerinden bağlıyız. Bunlar kontrol altında, herhangi bir suç durumu yok. Öte yandan bilişim suçlarını yargılayacak kanunlar çıkarılmadığı için mahkeme herhangi bir madde gösterip kişiye suç bulamıyor. Bilişim hukukunun, buna bağlı diğer yasaların mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. Meclis komitesinde olan ilgili yeni Teknopark Yasa Tasarısı'nın bu ay geçmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Yasa tasarısında hem hizmet sağlayıcılara hem de kullanıcılara yönelik düzenlemeler bulunduğunu, özellikle sosyal medyada birisinin yerine hesap açmanın cezası bulunmadığını ifade eden Bakan Taçoy, yasal düzenlemenin ardından kişinin özlük haklarına saldırıyı sona erdireceklerini bildirdi.
MOBİL ALKOLMETRE
Bakan Hasan Taçoy, eğlence ve tatil cenneti olan adanın, trafik kazalarından dolayı çok sıkıntı çektiğini de belirtti. 2015'i “Trafikte Farkındalık Yılı ilan ettiklerini söyleyen Taçoy, eğlence merkezlerine alkolmetre cihazları yerleştireceklerini ve mekandan çıkan müşterinin alkollü çıkması halinde kendisine taksi tahsis edileceğini kaydetti. Taçoy, taksi ücretinin de sosyal sorumluluk projesi kapsamında Telsim tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.
İskele'de 49 yaşında vefat ettiİskele'de ani ölüm: 49 yaşındaki Yavuz Holat hayatını kaybetti25 Mart 2026 Çarşamba 23:20İSKELE
Tufan Erhürman, Nikos Hristodulidis’in son açıklamalarına sert tepkiTufan Erhürman, Nikos Hristodulidis’in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.25 Mart 2026 Çarşamba 23:08KIBRIS SORUNU
Akaryakıta bir zam dahaYapılan yeni zamma göre 95 Oktan 61,12, 98 Oktan 62,12, Eurodizel 60,00 ve Gazyağı 71,43 TL oldu. Kaynak: Akaryakıta bir zam daha!25 Mart 2026 Çarşamba 22:33KIBRIS
Tosunoğlu: Düşünce suçlusu yaratacak bir metne onay vermemBağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, Meclis gündeminde bulunan Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, kamuoyunda yürüyen tartışmaları dikkatle takip ettiğini belirtti.25 Mart 2026 Çarşamba 22:21KIBRIS
Harmancı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile bir araya geldiLefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, kardeş şehir İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi.25 Mart 2026 Çarşamba 16:54LEFKOŞA
Yüksek öğrenim burs müracaatları 31 Mart’ta sona eriyor2025-2026 eğitim öğretim yılı Bahar Dönemi burs başvuruları 31 Mart Salı günü sona erecek.25 Mart 2026 Çarşamba 16:53KIBRIS
Epic Games 1000 kişiyi kovacak: Fortnite eskisi kadar popüler değilmişFortnite oyununun geliştiricisi Epic Games ‘ilgi azaldı’ diye en az 1000 çalışanını kovacağını duyurdu.25 Mart 2026 Çarşamba 14:24TEKNOLOJİ
Makina Mühendisleri Odası, traktör kullanımında alınması gereken tedbirlere dikkat çektiKıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO), traktör kullanımında bazı tedbirler alınması gerektiğini belirtti25 Mart 2026 Çarşamba 12:31KIBRIS
Erdoğan: Hürmüz'ün kapanması küresel ekonomiyi türbülansa soktuHürmüz Boğazı'nın kapanmasının küresel ekonomide ciddi türbülans yarattığını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, petrol fiyatlarının kısa sürede yüzde 40 arttığını söyledi.25 Mart 2026 Çarşamba 12:25TÜRKİYE
"Guterres Barış Planı" HazırlığıBirleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in Kıbrıs sorununa yönelik yeni bir barış planı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki gelişmeler gündemdeki yerini koruyor25 Mart 2026 Çarşamba 12:06KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.