TDP:"SUDA ÖZEL ŞİRKET TEKELİ YARATACAKLAR"
TDP Haspolat'ta da Örgüt Kurdu

29 Şubat 2016 Pazartesi 10:39
TDP Haspolat'ta Da Örgüt Kurdu
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ülke genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. TDP Haspolat Örgütü de düzenlenen etkinlikle oluşturuldu. TDP Haspolat Örgüt Başkanlığına Oktay Yaşar getirilirken, 5 kişilik de Yönetim Kurulu oluşturuldu.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, etkinlikte yaptığı konuşmada, örgütlenme çalışmalarına büyük önem verdiklerini, bu çerçevede birçok bölgede yıllar sonra örgüt kurduklarını, geçtiğimiz günlerde kurdukları Yılmazköy Örgütü'nün ardından, Haspolat Örgütü'nün de bunlardan biri olduğunu kaydetti.
TDP’ye katılımların devam ettiğini, yeni katılımlarla birlikte yeni örgütler açtıklarını kaydeden Özyiğit, TDP’nin güçlenmesinin çözümün sağlanması, demokrasinin yerleşmesi ve aydınlık yarınlar için önemli olduğunu vurguladı.
“Ülke sıkıntılı günlerden geçmekte”
Konuşmasında gündemdeki konulara da değinen Özyiğit, ülkenin çok sıkıntılı günlerden geçtiğini, yaşanan ekonomik krizin yanısıra, kundaklama ve şiddet olaylarının özellikle son zamanlarda arttığını, kürtaj olaylarının ülkeyi derinden sarstığını ifade etti.
Ülkeyi kırk yıldır yönettiğini iddia edenlerin yarattığı yapının ortada olduğunu, ne ülkenin, ne de insanların yaşam düzeyinin ileri gittiğini belirten Özyiğit, kurumlarımızı en iyi şekilde yöneterek, toplumun refah seviyesini yükseltmek yerine, kokuşmuş, çarpık bir düzen yaratıldığını söyledi. Bu kötü düzeni hak etmeyen toplumun son yıllarda düzenin yaratıcılarına gerekli dersleri vermeye başladığını, bu çerçevede LTB'nin yıllar sonra yeniden kazanıldığını, sosyal demokrat düşüncenin önde gelen temsilcilerinden Mustafa Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçildiğini anımsatan Özyiğit, "Sırada, toplumu iktidara taşımak vardır, bu da TDP ile gerçekleşecektir" dedi.
"Suda özel şirket tekeli yaratacaklar"
Konuşmasında su konusuna da değinen TDP Genel Başkanı, CTP-UBP Hükümeti'nin suyun özel bir şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayacak sürece onay verdiğini söyledi.
UBP'li Bakan Sunat Atun, "Su bugüne kadarki en büyük özelleştirme projemiz" derken, CTP'li Başbakan Ömer Kalyoncu'nun gelinen aşamadan mutlu olduklarını söylediğine dikkat çeken Özyiğit, "CTP ile UBP özelleştirmede hemfikir oldu" diye konuştu.
Hükümetin ilk uzlaşı metninde olduğu gibi, üzerine değişiklik yapılan metinle ilgili de açık ve şeffaf bir tutum sergilemediğini, toplumun geleceğini çok yakından ilgilendiren bu kadar önemli bir konunun hep kapalı kapılar arkasında konuşulduğunu belirten Özyiğit, sürecin en başından beri özel şirket tekeli amaçlandığını, bu nedenle son uzlaşı metninde de, sistemin dışında kalacak olan belediyelere yaşam hakkı tanınmadığını belirtti.
"Usulsüzlüklerin üzerine gideceğiz"
Su konusunda yaşanan tartışmalar nedeniyle usulsüz, keyfi ve yasadışı karar ve uygulamaların gündemden düştüğünü belirten Özyiğit, TDP olarak bu konuları gündemde tutmaya ve üzerine gitmeye devam edeceklerini söyledi.
Ercan Havaalanı’nın denetim ve kontrolörlüğü, Piyangolar Birimi, Kıb Tek ve Kumarcılar Hanı İhalesi konularında çok ciddi iddiaların olduğunu anımsatan Özyiğit, “Yolsuzluklar, vurgunlar bugüne kadar hep hasıraltı edildi. Biz bundan toplum adına rahatsızız ve bu konuların üzerine ısrarla ve kararlılıkla gideceğiz. Artık bedel ödeme zamanı geldi” şeklinde konuştu.
-ÖZMEN BİRİNCİ-
TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci, Lefkoşa İlçe Yönetimi olarak göreve gelirken, çalışmak, çok çalışmak, daha çok çalışmak sözü verdiklerini anımsatarak, geçtiğimiz dönem başlattıkları örgütlenme çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini söyledi.
Birinci, kurulan örgütlerin ve katılan bireylerin, TDP’nin temel değerli olan çözüm, sosyal adalet, eşitlik, insan hakları gibi kavramların güçlenmesine yol açtığı gibi, aynı zamanda örgüt kurulan bölgelerde yaşanan sorunların gündeme getirilmesi açısından da önemli olduğuna dikkat çekti.
Bölge halkının sorunlarını dinleyerek, anlayarak çözüm üretme çabası içinde olacaklarını söyleyen Birinci, "Tüm amacımız insanlarımızın yaşamlarını daha iyi kılabilmek ve daha yaşanası bir düzen kurabilmektir" dedi.
YDP yerel seçimlerde 4 bölgede destekleyecekleri adayları açıkladıArıklı: Yerel seçimlerde 4 bölgede adaylara destek planlıyoruz; nihai karar Parti Meclisi'nde03 Ağustos 2026 Pazartesi 18:03KIBRIS
Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ziyaretİskele Belediyesi ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği, Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ziyaret etti.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:49İSKELE
Tacan Reynar: Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruzToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişikliğin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirterek, mahkeme kararlarının sonuçlarını idarenin takdirine bırakacak düzenlem03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:46KIBRIS
Katle teşebbüs! İşte detaylar...Metropol Süpermarket'te bıçaklama olayı... Polisten açıklama!03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:29KIBRIS
Akıncılar'da Yangın: 4 Dönümlük Alan Zarar GördüAkıncılar köyünde çıkan yangında yaklaşık 4 dönümlük alandaki kuru otlar, molozlar ve bazı ağaçlar zarar gördü.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:09KIBRIS
Karşıyaka'da 14 Yaşındaki Çocuk Havuzda Boğulma Tehlikesi GeçirdiKarşıyaka'da bir evin bahçesindeki havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede tedavi altına alındı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Korkuteli'nde Araç Tamiri Tartışması Kavgaya Dönüştü: 2 Kişi TutuklandıKorkuteli'nde araç tamiri nedeniyle çıkan tartışma kavgayla sonuçlandı. Olayda iki kişi tutuklanırken, taraflardan birinin alkollü olduğu belirlendi.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Gazimağusa'da Süpermarketten Hırsızlık: 44 Yaşındaki Zanlı TutuklandıGazimağusa'da faaliyet gösteren bir süpermarkette meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili 44 yaşındaki bir kişi tutuklandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:05GAZİMAĞUSA
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.