TC İLE KKTC ARASINDA SİVİL HAVACILIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

02 Haziran 2015 Salı 15:41
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin arasında bugün sivil havacılık konusunda işbirliği protokolü imzalandı.
Protokolün imzalanmasının ardından iki bakan basın toplantısı düzenledi, protokolle ilgili bilgi verdi, soruları yanıtladı.
İşbirliği protokolü, KKTC Sivil Havacılık makamı tarafından talep edilmesi halinde, TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kendi mevzuatı dahilinde KKTC havacılık faaliyetleri için yapacağı yetkilendirmenin KKTC Sivil Havacılık Dairesi tarafından tanınmasını öngörüyor.
Protokol ile lisans, tescil, uçuşa elverişlilik, pilot lisansları, terkin gibi KKTC Sivil Havacılık Dairesi’nin veremeyeceği yetkilendirilmeler, TC Sivil Havacılığı tarafından yapılabilecek.
ERCAN VE GEÇİTKALE İÇİN MANİA HARİTALARI… GÖREREK UÇUŞ İÇİN İŞBİRLİĞİ
Uçuş okulları TC tarafından yetkilendirilecek ve böylelikle uluslararası standartlar yerine getirilmiş olacak. Ayrıca, VFR (görerek uçuşlar) ve balon gibi konularda işbirliği yapılacak. Ercan ve Geçitkale havalimanlarının mania haritaları hazırlanacak, sivil havacılık personelinin Türkiye’de eğitilmesi sağlanacak.
Sivil havacılığın tüm alanlarında yoğun bir işbirliği sağlanacak ve tüm bunlar KKTC Sivil Havacılık aracılığıyla yapılacağı için bilgi, deneyim ve tanınırlık artacak.
TAÇOY: “İŞBİRLİĞİ YAPILACAK”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, protokolün imzalanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, Feridun Bilgin ile yatırımlar, karayolları, e-devlet, denizcilik, havacılık gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyerek, “Anavatan Türkiye’nin yanımızda olmasının mutluluk ve gururunu taşıyoruz” dedi.
İmzalanan protokolle sivil havacılık ve eğitim programları konusunda işbirliği yapılacağını belirten Taçoy, ülkede iklimin havacılıkla ilgili eğitimlerin yapılmasına elverişli olduğunu, bir sektör oluşturulabileceğini, buna yönelik çalışmalar başlatılabileceğini ifade etti.
BİLGİN: “TÜM PROJELERİN DETAYLARI ELE ALINDI”
Türkiye. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, TC ile KKTC arasındaki ekonomik ve mali işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen ekonomik meyvelerini birer birer verdiğini, bu sonuçları görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.
Türkiye ile KKTC arasında ilişkilerin herhangi iki ülke arasındaki ilişkiden çok farklı anlam ve önem taşıdığını söyleyen Bilgin, bugün, iki bakanlık olarak yürütülen tüm projelerin detaylarını tekrar ele alma fırsatı bulduklarını ifade etti.
Bilgin, ulaştırmanın bütün sektörlerinde gelişmeleri ele aldıklarını, yeniden değerlendirmeler yaptıklarını belirterek, imzalanan protokolün KKTC’de sivil havacılığa yönelik gelecekteki faaliyetlere önemli katkılar sağlamasını temenni etti.
SORULARI YANITLADILAR
Bir gazeteci tarafından, Rum tarafının güven artırıcı önlemler çerçevesinde Rum Hava Trafik Kontrol Merkezi ile Ankara arasında koordinasyon sağlayacak bir telefon hattı kurulması önerisine Türkiye’nin nasıl baktığının sorulması üzerine Bakan Bilgin, “KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilere olumsuz yansıması olacak herhangi bir durumun söz konusu olamayacağını, yapılan önerinin bu çerçevede değerlendirileceğini” belirtti.
Türkiye’nin kendi hava sahasında Ercan’a tahsis ettiği bölgede yapılan uçuşlardan elde edilen gelirin Türkiye Hava Meydanları’na gittiği, bu paranın ödenmediğine yönelik bir soru üzerine de Bakan Bilgin bu konuda talep olması halinde konunun konuşulabileceğini söylerken Bakan Taçoy da buradan elde edilen gelirle “Smart Control Sistemi”nin oluşturulduğunu kaydetti.
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.