TC - AB GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ!
Türkiye-AB arasında yapılacak yüksek düzeydeki görüşmenin ertelenmesi haberi Rum basınında da yer aldı...

11 Mayıs 2016 Çarşamba 12:08
Türkiye-AB arasında yapılacak yüksek düzeydeki görüşmenin ertelenmesi haberi Rum basınında da yer aldı.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın katılması söz konusu olan ve Cuma günü yapılması planlanan Türkiye-AB arasındaki görüşmenin ertelendiğine dair açıklamanın Avrupa Komisyonu tarafından yapıldığını yazdı.
Habere göre bu gelişme, Türkiye’deki iç gelişmelerin yanı sıra Ankara ile AB arasındaki anlaşmanın uygulanması süreciyle ilgili diğer konularla ilişkilendirilmekte.
Gazete, Rum Haber Ajansı’nın haberine dayanarak, Avrupa Komisyonu Sözcüsü Maya Kociyançiç’in yaptığı “görüşmenin ertelenmesine ilişkin kararın Türk makamlarıyla ortaklaşa alındığı” şeklindeki açıklamasına da yer verdi.
Gazete, Avrupa Komisyonu’nun, sığınmacı konusunda B Planı üzerinde çalıştığına yönelik bilgileri de reddettiğini yazdı.
Gazete haberinde ayrıca, Avrupa Komisyonu kaynaklarının, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık görevinden ayrılmasının anlaşmayı etkilemeyeceği yönünde açıklama yaptıklarını belirtti.
RUM AP ÜYELERİNDEN TEPKİ
Fileleftheros gazetesi aynı haberinin içerisinde, Avrupa Parlamentosu Siyasi Özgürlükler Komitesi toplantısında, Türk vatandaşlarına yönelik vizelerin kaldırılmasına yönelik yol haritasının önkoşullarının yerine getirilmesiyle alakalı olan AB-Türkiye Anlaşması’nın ele alındığı sırada DİSİ AP üyesi Leftheris Hristoforu ve DİKO AP üyesi Kostas Mavridis’in müdahalede bulunduklarını yazdı.
Habere göre, Leftheris Hristoforu, Güney Kıbrıs’ı ilgilendiren konuları ve Türk vatandaşlarına yönelik vizenin kaldırılması olasılığına ilişkin endişelerini dile getirdi.
DİKO AP üyesi Kostas Mavridis ise, Türkiye tarafından istisnasız olarak tüm kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğinin herkes tarafından dile getirilirken, Avrupa Komisyonu’nun imzaladığı değerlendirmenin çelişkilerle dolu olduğunu belirtti.
Mavridis ayrıca, değerlendirmenin yanlı ve eksik olduğunu göstermek için özellikle iki kriterin üzerinde durdu.
DİĞER BAŞLIKLAR
Türkiye-AB görüşmesinin ertelenmesi haberini Simerini gazetesi “AB-Türkiye Zirve Toplantısı Ertelendi” şeklinde verirken, Haravgi gazetesi ise haberi “Komisyon: Vizeler Konusunda B Planı Yok” şeklinde verdi.
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.