TATAR: “ UBP TEK BAŞINA İKTİDAR OLUR”
Ersin Tatar, “ mevcut hükümetin halk tarafından başarısız bulunduğunu ve istenmediğini ancak kendilerinin şu anda kimse ile hükümet konusunda bir temas içinde olmadıklarını” söyledi.

25 Ocak 2019 Cuma 15:20
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, “ UBP’nin şu andaki gündeminde halkın ekonomik sıkıntılarının dile getirilmesi ile bunlara çözüm bulunmasının öncelikli olduğunu Cumhurbaşkanlığı konusunun günü gelince ele alınacağını dolayısı ile çatı aday belirleneceği gibi bir durumun da söz konusu olmadığını” vurguladı.
Ersin Tatar, “ mevcut hükümetin halk tarafından başarısız bulunduğunu ve istenmediğini ancak kendilerinin şu anda kimse ile hükümet konusunda bir temas içinde olmadıklarını” söyledi.
Genç TV'de katılmış olduğu "Bugüne Dair" adlı programda gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
“ UBP TEK BAŞINA İKTİDAR OLUR”
Ersin Tatar, “al gülüm ver gülüm hükümetinin kendi içerisinde ciddi sorunlar yaşadığını da belirterek hükümet mensuplarının bunu sosyal medyada yapmış oldukları tartışmalarla ispat ettiğini” dile getirdi.
Tatar, hükümet partilerinin milletvekilleri arasındaki tartışmaların hükümetin çok uzun ömrü olmayacağını gösterdiğini ifade etti.
Genel Başkan Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi'nin oylarını gün geçtik sonra daha da artırdığını belirterek yapılan mini anketlerin olası bir erken seçimde Ulusal Birlik Partisi'nin tek başına iktidara geleceğini gösterdiğini söyledi.
“ DOME OTEL’DE HUKUK DIŞILIK YAŞANIYOR”
“Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin Dome Hoteli partinin arka bahçesi olarak kullandığını” da ifade eden Tatar,” gerek hukuk görüşleri gerekse Sayıştay raporları işletmenin yeniden ihale usulü ile kiralanması gerektiğini mevcut durumun hukuk dışı olduğunu gösterdiğini” belirtti.
Dome Hotelin son 10 yılda hesaplarının doğru tutulmadığı ve hukuk dışı işler yapıldığının da altını çizen Tatar, Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın 2008 yılında "CTP Dome Hoteli peşkeş çekmiştir bunun peşini bırakmayacağız" açıklamasına karşılık şu anda al gülüm ver gülüm yaparak sesini çıkarmadığını ve mevcut durumun devamını savunduğunu söyledi.
Ulusal Birlik Partisi'nin Sarayönü’ndeki parti binası kirası ile alakalı sorulan soru üzerine ise Tatar, "Vakıfların uzun yıllardır kiraladığı birçok yer vardır ve buralarda kiracı hakkı denilen bir durum söz konusudur, bize Vakıflar idaresi tarafından belirtilen kiralar tam olarak her ay ödenmektedir Dome Hotel konusu bu konulardan farklı bir konudur çünkü ticari bir kimliği vardır. İktidar ortakları Ulusal Birlik Partisi binalarını gündeme taşıyarak Dome Hotel gündemini saptırmaya çalışmaktadırlar fakat halk bu konuda tepkilidir ve Dome Hotel ihale ile kiralanmalıdır. UBP’nin binalarının kiralanması ile Dome Otel gibi 320 yataklı 4 yıldızlı bir otelin işletme ortaklığı sözleşmesi ile bir sendikaya peşkeş çekilmesi aynı değildir, olamaz" şeklinde konuştu.
“ AKINCI TÜRK TEZLERİNE ZARAR VERİYOR”
Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki görüş ayrılıklarının açmış olduğu tartışmaları da gündeme getiren Tatar, bu tartışmaların da hükümetin geleceğine etki edeceğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun adaya yapacağı ziyaretin önemine de değinen Ersin Tatar, , Akıncı'nın açıklamalarının Türk tezlerini zora soktuğunu da ifade etti.
“Ortada, federasyon söylemiyle 50 yıldır çözülemeyen bir meselenin durduğunu söyleyen Tatar "artık görüşmenin şeklini değiştirme zamanı gelmiştir bu kadar yıldır anlaşılamaması nın tek nedeni bahsedilen çözüm şeklinin yaratacağı kaos ortamıdır" şeklinde konuştu.
“ İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM GERÇEKÇİDİR”
Dünya devletlerinin artık Kıbrıs'ta 2 devletin var olduğunu kabul etmesi gerektiğini de ifade eden Tatar görüşmelerin bundan sonraki süreçte iki devlet düşünülerek devam etmesi gerektiğini yineledi.
Ulusal Birlik Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda sorulan bir soru üzerine Tatar, konunun şu anda partinin yetkili organlarında görüşülmediğini zamanı geldiğinde yetkili organların adayın ne şekilde belirleneceğine karar vereceğini söyledi.
Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından pazarlık konusu edilmesi büyük bir hataydı seklinde konuşan Tatar, "garantilerin sulandırıldığı hiçbir anlaşma şekli referandumdan geçerli oy alamaz" diye konuştu.
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol 41. Dönem Raporunu Meclis Başkanı Ziya Öztürkler'e sundu.Varol, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası’nın 16. maddesinin 1. fıkrası uyarınca hazırlanan 1 Ocak 2026 – 30 Haziran 2026 (birinci altı aylık) 41. Dönem Raporunu KKTC Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’e sundu.22 Eylül 2026 Salı 22:46KIBRIS
TDP'den Üstel'e: "Uzay üssü kuracağız" göndermesi!TDP Genel Sekreteri Redif Ekinci katıldığı TV programında TDP'nin uzay üssü kuracağını, KTHY açıklaması ile hükümetin insanları aptal yerine koyduğunu belirtti. Bunun olacak iş olmadığını belirtti.22 Eylül 2026 Salı 22:17KIBRIS
Mehmet Kale Kişi: Halkın değişim talebi gerçekleşiyorKişi, “Son üç ankette, Ağustos’ta yaptığımız ankette de sorduk. Burada görüyoruz ki karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine Cumhuriyetçi Türk Partisi’dir” dedi. 22 Eylül 2026 Salı 17:08KIBRIS
Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye giriş yasağı AİHM’e taşınıyorBağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu’nun, N-82 tahdit kodu gerekçe gösterilerek Türkiye’ye girişinin engellenmesine ilişkin başlattığı hukuk sürecinde iç hukuk yolları tamamlandı.22 Eylül 2026 Salı 15:18KIBRIS
Erhan Arıklı: UBP beni eleştirilerin hedefi yaptıYDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Filo Jet faciasının ardından UBP tarafından kamuoyunda eleştirilerin hedefi haline getirildiğini savundu. Arıklı, hayata geçirilemeyen toplu taşıma projesi için ise “O zaman istifa etmeliydim” diyerek özeleştiride bulundu.22 Eylül 2026 Salı 15:17KIBRIS
Hürrem Tulga’dan etten sonra zeytinyağı uyarısı: Kaçakçılık yapılıyorDaha önce “İthal et resmi yoldan gelmesin diye kaçakçılığa göz yumuluyor” diyen KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, bu kez zeytinyağı kaçakçılığı yapıldığını ileri sürerek, üretimde kayıt sistemine geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.22 Eylül 2026 Salı 15:16KIBRIS
Erhürman, ABD Büyükelçisi Breslow’u kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Amerika Birleşik Devletleri’nin Lefkoşa Büyükelçisi John Breslow’u kabul ederek görüştü.22 Eylül 2026 Salı 15:02KIBRIS SORUNU
Redif Ekinci: Oy karşılığı istihdam vaat etmek ahlaksızlıktır“Bu kötü yönetim kaderimiz olamaz. Kıbrıs Türk toplumunun nasıl iyi bir geleceğe hazırlanması gerektiğini konuşacak kişilere ihtiyaç var ve bu da TDP ile olacak.”22 Eylül 2026 Salı 11:52KIBRIS
Alzheimer’da Bilimin Yeni Rotası Yakın Doğu Üniversitesi’nde KonuşulduYakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen Dünya Alzheimer Günü Sempozyumu’nda, Alzheimer hastalığının oluşum süreçlerinden erken tanı ve tedavi yaklaşımlarına uzanan güncel bilimsel çalışmalar değerlendirildi.22 Eylül 2026 Salı 11:44GENEL SAĞLIK
Kansoy gençlerle buluştu: Güzelyurt’un geleceğini gençlerle birlikte kuracağızCTP Güzelyurt Belediye Başkan adayı Reşat Kansoy, gençlerle buluşmasında gençlerin yerel yönetim kararlarında doğrudan söz sahibi olacağı, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda daha aktif rol üstleneceği katılımcı bir belediyecilik anlayışı hedeflediklerin22 Eylül 2026 Salı 11:25GÜZELYURT
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.