TATAR: CENEVRE'DE BU SORUNLARI AKTARACAĞIM
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Çukurovalılar Derneği Yönetim Kurulunu kabul etti.

11 Mart 2025 Salı 11:22
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kabulde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye ile işbirliği içerisinde devam ettirdiği ilişkilere değinerek, Türkiye'nin bir çok bölgesinde farklı kurum kuruluşla çalışmalar yürüttüğünü ve bu çabaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtımına katkı sağladığını vurguladı.
Dünyada yaşanan olumsuz gelişmelere bakıldığında Anavatan Türkiye'nin, garantör ülke olarak güçlü bir devlet, Akdenizde önemli bir bölge olduğunu söyleyen Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin desteği ile güçlenmesi gerektiğini belirtti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması noktasında bazı sıkıntılar olduğunu vurgulayan Tatar, Cenevre'de bu sorunları aktaracaklarını ifade etti. Tatar "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi Kıbrıs'ta iki halk vardır, Kıbrıs Türk halkının asli unsurdur ve özden gelen egemenlik hakkı vardır" dedi.
Barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşamak istediklerinin altını çizen Tatar, Anavatan Türkiye'nin garantörlüğü ve askeri varlığının devamı ile devletten devlete bir antlaşmanın olması gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, komşuluk ilişkileri içerisinde iki halkın işbirliğine dayalı iki devletli bir çözüm modelinin savunucu olduğunu ifade ederek, 60 yıldır adada iki ayrı devlet olduğunu ve bu coğrafyada aksinin düşünülemeyeceğini vurguladı.
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Cenevre yer alacak görüşmelere katılmasının Kıbrıs Türk halkı için olumlu bir adım olduğunu söyleyen Tatar, bu adımın ellerini güçlendirecek büyük bir destek niteliğinde olduğunu belirtti.
Tatar, bölgede küresel güç olan ve Kıbrıs Türk halkına güç veren Türkiye Cumhuriyeti'nin, iki devletli yeni siyasetin en büyük destekçisi olduğunu belirtti.
İki devletli siyasetin Kıbrıs Türk halkının geleceği için umut niteliğinde olduğunu söyleyen Tatar, bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşamak istediklerini bunun en doğal hakları olduğunu kaydetti.
Kıbrıs'ta bir antlaşma olana kadar işbirliği içerisinde iki halkın yararına olacak çalışmalara Kıbrıs Türk halkı olarak tam destek verdiklerini belirten Tatar, 12 Teknik Komite olduğunu bu kapsamda işbirliği içerisinde çalışmalar yürütebilmek adına mücadele verildiğini ifade etti.
-Kurt
Çukurovalılar Derneği Başkanı Sabahattin Kurt ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın savunduğu iki devletli siyaseti desteklediklerini ifade ederek, Kuzey Kıbrıs Türk devletinin yanında olduklarını vurguladı.
Fon soruşturmasında 46 şirket, 18 fon ve 42 kişinin malvarlığı dondurulduTürkiye'de sermaye piyasalarında ağır bir türbülansa neden olan soruşturma yeni gözaltılar ve tutuklamalarla gündemde.27 Eylül 2026 Pazar 22:13TÜRKİYE
Erhürman adaya döndüCumhurbaşkanı Erhürman adaya döndü, yarın 11.00’de açıklama yapacak27 Eylül 2026 Pazar 22:07KIBRIS
Başbakan adayı Sıla İncirli: “Yolsuzlukla mücadelenin hedefi dürüst insanlar değildir”İncirli, değişimin yalnızca iktidarın değişmesinden ibaret olmadığını belirterek, hedeflerinin sorunların çözüldüğü, halkın sözünün karşılık bulduğu ve herkesin ülkenin ortak geleceğinin parçası olduğunu hissettiği bir yapı olduğunu kaydetti.27 Eylül 2026 Pazar 18:14KIBRIS
Holguin, Ekim ayında Kıbrıs’a dönecekBM, Kıbrıs görüşmelerinde yeni bir tur için koşulları oluşturma çabalarına devam edecek; BM Genel Sekreteri'nin özel temsilcisi Maria Angela Holguin, iki tarafla daha fazla temas kurmak üzere Ekim ayında adaya geri dönecek.27 Eylül 2026 Pazar 17:59KIBRIS
Kozmetik Kullanımına Bilimsel BakışGüzellik ve kişisel bakım sektörünün profesyonellerini, akademisyenleri ve alanında uzman doktorları bir araya getiren Güzellik Zirvesi 2, Antalya’da gerçekleştirildi.27 Eylül 2026 Pazar 17:59YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
María Ángela Holguín mesaj yayınladıİşte New York'un detayları27 Eylül 2026 Pazar 17:43KIBRIS SORUNU
TDP’de gençlik rüzgarı!Milletvekili listelerine gençler damga vuruyor. TDP’de şekillenen aday profiline bakıldığında öğretmen, akademisyen, girişimci ve sosyal medya alanında etkin isimlerin aynı listede buluşması dikkat çekiyor.27 Eylül 2026 Pazar 17:20KIBRIS
Hristodulidis “New York'a götürdüğü fikirleriyle geri döndü"-New York Hristodulidis'in yarattığı beklentileri getirmedi, başkanlık seçimi çalışmaları hızlandı"27 Eylül 2026 Pazar 14:59KIBRIS SORUNU
İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildiİskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu, büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.27 Eylül 2026 Pazar 14:53KIBRIS
Reynar: “Suç iddiasını Bakanlar Kurulu değil, mahkeme karara bağlamalı”TDP Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, suç isnadına dayanan sınır dışı işlemlerinde iddianın doğruluğuna idari makamların değil, bağımsız mahkemenin karar vermesi gerektiğini söyledi.27 Eylül 2026 Pazar 14:52KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.