TATAR AÇIKLADI... ERDOĞAN GELİYOR...
"Cumhurbaşkanı Tatar: Yeni Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve Meclis’e 3 Mayıs’ta Taşınıyoruz"

09 Nisan 2025 Çarşamba 09:01
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yeni Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve yeni Cumhuriyet Meclis’ine taşınacaklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve eşi Sibel Tatar’ın öncülüğünde hazırlanan Kıbrıs Türk kültürü ve tarihini yansıtan Kıbrıs Kapıları ve Sandıkları Müzesi’nin açılışına katılarak konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’nin bugünlere gelmesinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla büyük katkısı olduğunu söyledi.
Kıbrıs Kapıları ve Sandıkları Müzesi Lefkoşa Mücahitler Sitesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba birer konuşma yaptı.
FOLK-DER tarafından sunulan halk dansları gösterisi ardından, müzenin açılışı yapıldı.
-Tatar: “Müze ülkenin tarihini yansıtıyor”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılışta yaptığı konuşmada, Türk Mukavemet Teşkilatı binasında ikinci müzeyi açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Mücahitler Sitesi binasında yer alan ilk müzede Kıbrıs Türk mücadele tarihini yansıtan bir takım eserler ve heykeller bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, bugün aynı binada ülkenin tarihini yansıtan Kıbrıs kapıları ve sandıklarıyla ilgili ikinci müzenin de açılışını yaptıklarını kaydetti.
Geçmişten günümüze adada birçok medeniyetin yer alarak, geriye birçok miras bıraktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, kendilerinin de bu kültürel mirası korumak için çalıştıklarını anlattı.
Kıbrıs Kapıları ve Sandıkları Müzesi’nin çok değerli bir çalışma olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, katkılarından dolayı eşi Sibel Tatar’a teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında müzenin hazırlanmasının kolay olmadığını ve uzun bir zaman aldığını belirterek, çalışmalarda çok değerli sanatçıların, kültür insanlarının, eğitmenlerin, öğretmenlerin büyük emekleri olduğuna işaret etti.
-“Gelecek nesillere aktarılması ve dünya mirası olarak korunması önemli”
Müzede yer alan tüm güzelliklerin toplumun zenginliği ve değeri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, tüm bunların gelecek nesillere aktarılması ve dünya mirası olarak korunmasının önemli olduğunu vurguladı.
KKTC Hükümeti’nin bu zenginliklere hem zaman, hem de bütçe ayırabilmesinin kültüre verdikleri önemi yansıttığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bu çalışmaların KKTC’nin tanınmasına da büyük katkı koyacağına inanç belirtti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, KKTC’nin bugünlere gelmesinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük katkısı olduğunu söyleyerek, 3 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yeni Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve yeni Cumhuriyet Meclisi’ne taşınacaklarını açıkladı.
-“Temennim bugünkü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da birgün müzeye dönüştürülerek topluma kazandırılması”
Şu anda Cumhurbaşkanı Sarayı olarak kullanılan binanın 1930’lu yıllarda yapıldığını, binanın 1963’ten bu yana ilk önce Dr. Fazıl Küçük, daha sonra Rauf Raif Denktaş ve diğer cumhurbaşkanları tarafından kullanıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, temennisinin bugünkü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da birgün müzeye dönüştürülerek topluma kazandırılması olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı görevini yürüttüğü son dört buçuk yılda kültüre, sanata ve Kıbrıs Türk halkının önem verdiği tüm değerlere dair birçok çalışma yaptıklarını belirterek, tüm bunları yaparken tek başına olmadığını, eşi Sibel Tatar’ın tüm aşamalarda kendisine çok büyük katkıları olduğunu ifade etti.
Fon soruşturmasında 46 şirket, 18 fon ve 42 kişinin malvarlığı dondurulduTürkiye'de sermaye piyasalarında ağır bir türbülansa neden olan soruşturma yeni gözaltılar ve tutuklamalarla gündemde.27 Eylül 2026 Pazar 22:13TÜRKİYE
Erhürman adaya döndüCumhurbaşkanı Erhürman adaya döndü, yarın 11.00’de açıklama yapacak27 Eylül 2026 Pazar 22:07KIBRIS
Başbakan adayı Sıla İncirli: “Yolsuzlukla mücadelenin hedefi dürüst insanlar değildir”İncirli, değişimin yalnızca iktidarın değişmesinden ibaret olmadığını belirterek, hedeflerinin sorunların çözüldüğü, halkın sözünün karşılık bulduğu ve herkesin ülkenin ortak geleceğinin parçası olduğunu hissettiği bir yapı olduğunu kaydetti.27 Eylül 2026 Pazar 18:14KIBRIS
Holguin, Ekim ayında Kıbrıs’a dönecekBM, Kıbrıs görüşmelerinde yeni bir tur için koşulları oluşturma çabalarına devam edecek; BM Genel Sekreteri'nin özel temsilcisi Maria Angela Holguin, iki tarafla daha fazla temas kurmak üzere Ekim ayında adaya geri dönecek.27 Eylül 2026 Pazar 17:59KIBRIS
Kozmetik Kullanımına Bilimsel BakışGüzellik ve kişisel bakım sektörünün profesyonellerini, akademisyenleri ve alanında uzman doktorları bir araya getiren Güzellik Zirvesi 2, Antalya’da gerçekleştirildi.27 Eylül 2026 Pazar 17:59YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
María Ángela Holguín mesaj yayınladıİşte New York'un detayları27 Eylül 2026 Pazar 17:43KIBRIS SORUNU
TDP’de gençlik rüzgarı!Milletvekili listelerine gençler damga vuruyor. TDP’de şekillenen aday profiline bakıldığında öğretmen, akademisyen, girişimci ve sosyal medya alanında etkin isimlerin aynı listede buluşması dikkat çekiyor.27 Eylül 2026 Pazar 17:20KIBRIS
Hristodulidis “New York'a götürdüğü fikirleriyle geri döndü"-New York Hristodulidis'in yarattığı beklentileri getirmedi, başkanlık seçimi çalışmaları hızlandı"27 Eylül 2026 Pazar 14:59KIBRIS SORUNU
İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildiİskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu, büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.27 Eylül 2026 Pazar 14:53KIBRIS
Reynar: “Suç iddiasını Bakanlar Kurulu değil, mahkeme karara bağlamalı”TDP Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, suç isnadına dayanan sınır dışı işlemlerinde iddianın doğruluğuna idari makamların değil, bağımsız mahkemenin karar vermesi gerektiğini söyledi.27 Eylül 2026 Pazar 14:52KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.