SURLARİÇİ ÇOCUKLARINA YÖNELİK "YENİ YIL ETKİNLİĞİ" DÜZENLENDİ
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun başta Lefkoşa Surlariçi’nde yaşayan çocuklar olmak üzere, tüm çocuklara yönelik olarak geliştirdiği “Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz Projesi” devam ediyor.

24 Aralık 2018 Pazartesi 16:15
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dezavantajlı bir bölge olan Lefkoşa Surlariçi’nde yaşayan çocuklara yönelik olarak “Yeni Yıla Sevgiyle Girelim” sloganı ile Halk Sanatları Vakfı ve Afrodizyak Organizasyon’la işbirliğinde bir etkinlik düzenlendi.
Halk Sanatları Vakfı’nın kullanımında bulunan Ayluga Kilisesi’nde Pazar günü 12.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşen etkinlikte, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Haydarpaşa Mahallesi muhtarı Mesut Kazık, HASDER Halk Sanatları Vakıfı Koordinatörü Kani Kanol, KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Gökhan Necipoğlu , Kurucu Başkanı Ercan İbrahimoğlu, bazı yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
Yüzlerce çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklara çeşitli kuruşlar tarafından bağışlanan hediyeler dağıtıldı. Ayluga Kilisesi Bahçesi’nde kurulan oyun alanında doya doya eğlenen çocuklara yemek ve meyve suyu ikramı da yapıldı.
FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ
KKTC Fenerbahçeliler Derneği “Bin çocuk Bin forma” sloganı ile başlattıkları kampanya çerçevesinde etkinliğe destek verdi.
Kampanya çerçevesinde ilk formalar “Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz Projesi” çerçevesinde etkinliğe katılan çocuklara dağıtıldı.
KKTC Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Burçin Ali Usta forma armağan ettikleri çocuklardan, derslerinde başarılı olmaları için daha çok çalışma, öğretmenlerine, ailelerine ve büyüklerine saygılı birer çocuk olma sözü aldı.
Hiçbir karşılık beklemeden sadece çocuklara sporu sevdirmek ve onları sevindirmek adına bu projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Burçin Aliusta, “Gözlerimiz dola dola formalarımızı dağıttık. Duygusal anların olduğu ortamda, yüz kadar çocuğumuza Fenerbahçe formalarını hiçbir karşılık beklemeden teslim ettik. Kimisi belki de bu formalara hiç ulaşamayacaklarını düşünüyordu. Kimisi sadece hayalini kuruyordu. Bugün birçok çocuğun hayallerini gerçeğe çevirdik. Bizler bir kulübün temsilcileriyiz. Ama en önce bizler birer insanız. Bir sivil toplum örgütü olan derneğimiz bugün birçok kulüp dernek kurum ve kuruluşa örnek olacak bir kampanyanın başlangıcını yaptı. Bu çocuklar çok şeyi hak ediyor” dedi.
Aliusta, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından yürütülmekte olan “Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz Projesi”ne destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
HASAN KARAOKÇU
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da yaptığı konuşmada, Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz Projesi kapsamında Lefkoşa Surlariçi’ndeki ailelere yönelik olarak yürüttükleri eğitim ve destek çalışmalarına “Yeni Yıla Sevgiyle Girelim” sloganı düzenledikleri etkinlikle devam ettiklerini söyledi.
Başta Haydarpaşa Mahallesi Muhtarı Mesut Kazık, HASDER Halk Sanatları Vakıfı Koordinatörü Kani Kanol, KKTC Fenerbahçeliler Derneği ve etkinliğe katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür eden Karaokçu, Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz Projesi’ne destek veren kurum, kuruluş ve kişilerle işbirliği halinde yeni çalışmaları da kısa sürede hayata geçireceklerini vurguladı.
“Çocuklarımızı güçlendirdiğimiz oranda onlara sağlıklı bir yaşam yolunda ilerlemelerine olanak yaratabileceğimizin, bilinci ile hareket ediyoruz” diyen Karaokçu, Başbakan Tufan Erhürman’ın verdiği güçlü destekle, Komisyon olarak emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyorTeminat gereksinimlerinin artırılması ve Trump'ın Federal Rezerv adayıyla ilgili politikaların beklenmesi nedeniyle altın fiyatlarında büyük bir zorunlu satış dalgası yaşandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:00PARA BORSA
Yalancı bahar geliyor...Hava hafta boyunca parçalı bulutlu, sıcaklık 22 dereceye kadar çıkacak02 Şubat 2026 Pazartesi 15:58HAVA DURUMU
Sıla Usar İncirli: 26 Nisan için erken seçim önerisi sunacağızCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümeti “devlete itibar suikastı” yapmakla suçlayarak, yaşanan çöküş ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ve 26 Nisan için erken seçim çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:56KIBRIS
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
Gazze'nin Refah Sınır Kapısı yeniden açıldıGazze ile Mısır arasındaki önemli sınır kapısı Refah, bugün resmen yeniden açıldı. İnsani yardımların Gazze'ye geçişi planlanıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:51ORTADOĞU
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
Girne-Tatlısu anayolunda takla atan araç sürücüsü yaralandıGirne-Tatlısu Anayolu’nda dikkatsiz seyreden bir aracın kavşakta başka bir araçla çarpışması sonucu LJ 328 plakalı araç takla attı; sürücü Kemal Numan Mehmet, kaburga kırığıyla hastanede müşahede altına alındı.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:52KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.