SUCUOĞLU, YİNELEDİ; 1500 ÜNİTE KANA İHTİYAÇ VAR
Sucuoğlu, İskele bölgesindeki sağlık ocaklarını ziyaret etti...

29 Mayıs 2016 Pazar 13:55
Sağlık Bakan Faiz Sucuoğlu, ülkedeki Sağlık Ocaklarına başlattığı ziyaretler kapsamında İskele bölgesinde bulunan Büyükkonuk, Mehmetçik ve Erenköy’ü ziyaret ederek bölgedeki sağlık ocaklarının sorunlarını yerinde inceledi.
Köy ziyaretlerinde Bakan Sucuoğlu’na İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu eşlik etti.
İlk olarak Büyükkonuk’u ziyaret eden Sucuoğlu, bölgede bulunan eski muhtarlık binasını inceleyerek, binanın sağlık ocağına dönüştürülmesi ile ilgili Belediye Başkanı Sennaroğlu ile fikir alışverişinde bulundu.
Belediye ile birlikte sağlık ocağını hizmete sokabileceklerini belirten Sucuoğlu, mevcut sağlık ocağının küçük olduğunu fakat köy merkezinde olması nedeni ile hizmetlerini orada da sürdürebileceğini belirtti.
MEHMETÇİK VE ERENKÖY SAĞLIK MERKEZLERİNE KAN ALMA KOLTUĞU BAĞIŞLANDI
Sağlık Bakanı Sucuoğlu daha sonra Mehmetçik köyüne giderek köyde bulunan Sağlık Ocağı’nı ziyaret etti.
Yüzüncü Yıl Mehmetçik - Karpaz Lions Kulübü 2 kan alma koltuğunu bölgeyi ziyaret eden Bakan Sucuoğlu’na teslim etti.
Törende İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Mehmetcik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, KKTC Lions Kulüpleri Birliği Başkanı Ezcan Özsoy, Yüzüncü Yıl Mehmetçik- Karpaz Lions Kulübü Başkanı Mustafa Erbilen hazır bulundu.
Mehmetcik Sağlık Ocağı’na ve Erenköy Sağlık Merkezi’ne bağışlanan koltukları teslim alan Sucuoğlu, Lions Kulüplerinin özellikle sağlık alanında önemli etkinlik ve katkıları olduğunu ifade ederek, Yüzüncü Yıl Mehmetcik – Karpaz Lions Kulübünün bağışladığı kan alma koltukları için kulüp yetkililerine teşekkür etti.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede kan toplama konusunda istenilen seviyede olmadıklarını belirterek, vatandaşların kan bağışı konusunda daha fazla duyarlılık göstermelerini istedi.
Sağlıklı bireylerin kan vermesinin vücut sağlığı için de faydalı olduğunu söyleyen Sucuoğlu, ülkede aylık ortalama 1500 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu da vurguladı.
ERENKÖY’ÜN YENİ SAĞLIK MERKEZİ BİNASI BİTİYOR
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, son olarak Erenköy Sağlık Merkezi’ni ziyaret ederek, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.
Erenköy Sağlık Merkezi ziyaretinde İskele Milletvekili Hamit Bakırcı da hazır bulunarak bakan Sucuoğlu’na bölgenin sıkıntıları hakkında bilgi verdi.
Sucuoğlu daha sonra Erenköy Sağlık Merkezi’nin yeni binasını ziyaret ederek, sağlık merkezinin yeni binası hakkında bilgi aldı.
Kısa süre içerisinde binanın tamamlanacağını söyleyen Sucuoğlu, Erenköy bölgesine yakışır tam donanımlı bir sağlık merkezinin hem Karpaz bölgesi için, hem de Erenköy bölgesi için faydalı olacağını söyledi.
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi üç yasa tasarısını görüştüCumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığında toplanarak gündemindeki üç yasa tasarısını görüştü.19 Haziran 2026 Cuma 20:39KIBRIS
Alsancak'ta kaybolan Sürkan Taf aranıyorAlsancak'ta sabah saatlerinde aracıyla evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Sürkan Taf aranıyor.19 Haziran 2026 Cuma 20:33KIBRIS
Elif Akgün’den Türkiye ikinciliğiKütahya’da düzenlenen Aycan Önel U14 Şampiyonası’nda Elif Akgün, 60 metre branşında Türkiye ikincisi oldu.19 Haziran 2026 Cuma 20:32SPOR
Ertuğruloğlu, Diagne ve Alam'ı kabul etti: Adadaki son gelişmeler ile Barış Gücü'nün faaliyetleri ele alındıErtuğruloğlu, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Diagne ve UNFICYP Komutanı Alam ile Kıbrıs’taki son gelişmeleri ve BM Barış Gücü’nün faaliyetlerini görüştü.19 Haziran 2026 Cuma 20:29KIBRIS
İskele’deki inşaatta "pes" dedirten görüntülerİskele’deki İnşaatta Güvenlik İhmali İddiası: Yüksek Katlarda Önlemsiz Çalışma Tepki Çekti19 Haziran 2026 Cuma 20:27İSKELE
Hukuk Komitesi bazı karar tasarılarıyla Konut Edindirme (Değişiklik) Yasası'nı onayladıKomite, Dört Bölgede Hudut Düzenlemelerini Onayladı: Karar Tasarıları Genel Kurul'a Sevk Edildi19 Haziran 2026 Cuma 20:22KIBRIS
Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi25 yerli üründen 20’si temiz19 Haziran 2026 Cuma 17:07KIBRIS
14 Milyonluk BİMER projesinde neler oldu? TDP Başbakanlık’a sorduToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Av. Tacan Reynar, 12/2006 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında Başbakanlık’a resmi başvuruda bulunarak, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) projesine ilişkin bilgi ve belgeleri19 Haziran 2026 Cuma 16:59KIBRIS
Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurduMeteoroloji Dairesi, yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu. Hafta sonu sabah saatleri yer yer sis olacak.19 Haziran 2026 Cuma 16:17KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artışRum Tüketicileri Koruma Derneği, Güney Kıbrıs’ta Mayıs ayında 250 temel gıda ürününün fiyatlarında artış kaydedildiğini açıkladı.19 Haziran 2026 Cuma 12:09GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.