SERDAROĞLU: “DUYARLILIK BEKLİYORUZ”
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve K.T. Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), Girne Mahkemesi’ndeki personel eksikliğinin giderilmediği gerekçesiyle grev yaptı.

16 Ocak 2019 Çarşamba 13:45
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve K.T. Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), Girne Mahkemesi’ndeki personel eksikliğinin giderilmediği gerekçesiyle grev yaptı.
İki sendikanın başkanları bu sabah saat 09.00’da mahkeme önünde basına açıklamalarda bulundu.
SERDAROĞLU
KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu personel sıkıntılarını yetkili mercilere iletmelerine rağmen dikkate alınmadığını, Kasım ayında uyarı grevi yapmalarından ardından Maliye Bakanlığı’ndan bu yetkilerin bir buçuk ay önce verildiğini belirtti.
Odacı ve stenograf sorununun çözümlenmemesi ve alıma gidilmemesine anlam veremediklerini kaydeden Serdaroğlu, bunun sebebinin dahi sendikalara açıklanmadığını ve önceden belirttikleri gibi 15 Ocak sonrası grevde olduklarını ifade etti.
Serdaroğlu, mevcut durumun değişmesini ve süresiz greve varmadan konunun çözümlenmesini istediklerini kaydederek, bu sıkıntıları sendikaların değil, yetkililere daire müdürlerinin ilettiğini fakat çözüm bulunamamasından dolayı sendikaların devreye girmek durumunda kaldığını hatırlattı.
Serdaroğlu, “Amacımız işleri tıkanma noktasına getirmek değil ama duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu.
BENGİHAN
KTAMS Başkanı Güven Bengihan’dan KKTC’deki muhaceret yasalarındaki eksiklikler ve aksaklıklar nedeniyle suç ve suçlu oranındaki artışa dikkati çektiği konuşmasında, bu sebepten mahkemelerdeki ve mahkeme personeli üzerindeki iş yükünün gün geçtikçe arttığını söyledi.
Bengihan, aynı farkındalığı hükümet edenlerde göremediklerini, mahkeme personelinin adaletin bir an önce sağlıklı bir şekilde tecelli etmesi için çalıştıklarını belirterek, hükümetin bu konuda verdiği sözler nedeniyle daha önce yapılacak grevleri askıya aldıklarını bildirdi.
Sendikaların iyi niyetinin karşılık bulamadığını anlatan Bengihan, Girne Mahkemesi’ndeki personel eksikliklerinin gün içinde giderilmemesi halinde grevlerin devam edeceğini belirtti.
Bengihan bir soruya karşılık yetersiz olmakla birlikte, hizmetlerin daha sağlıklı verilebilmesi adına şu an en az 3 odacı ve 2 stenografa ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
Yeni haftada hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında bölge, alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:03HAVA DURUMU
Bir sonraki randevu ayın sonuna!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Lider Nikos Hristodulidis baş başa görüşecek02 Şubat 2026 Pazartesi 10:02KIBRIS
İskele-Geçitkale yolunda ölümlü kazaİskele-Geçitkale yolunda ölümlü kaza meydana geldi.02 Şubat 2026 Pazartesi 09:54KIBRIS
İspanya'da kaybolan kedi, dört ayda 250 kilometre yürüyüp Fransa'daki sahibine ulaştıİspanya seyahati sırasında sahiplerini kaybeden ‘Filou’ adlı bir kedi, onlara yeniden ulaşmak için yaklaşık 250 kilometre yol kat etti.01 Şubat 2026 Pazar 22:09YAŞAM
James Webb kanıtladı: Kara delikler yıldızsız doğabiliyorEvrenin ilk dev kara deliklerinin ölmekte olan yıldızlardan değil, devasa gaz bulutlarının doğrudan çökmesiyle oluştuğu kanıtlandı. Bu keşif gökbilimde bir devrim niteliği taşıyor.01 Şubat 2026 Pazar 21:39TEKNOLOJİ
İlk Ay uzay istasyonu kurulacakNASA’nın Artemis programı, Ay'ı daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine incelemek amacıyla ilk Ay uzay istasyonunu kurmayı hedefliyor. Bu girişim aynı zamanda Mars keşifleri için bir basamak görevi görecek.01 Şubat 2026 Pazar 19:54TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.