SERDAR DENKTAŞ'TAN "ANIT" MÜJDESİ...
Başbakan Yardımcısı Denktaş, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyetini kabul etti...

10 Mayıs 2016 Salı 13:40
Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ertan Ersan Başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyetini kabul etti.
Ersan: “Kıbrıs Türk Halkı’nın Atatürk’ten sonra ikinci Atası Rauf Raif Denktaş’tır”
Bakanlıkta bugün gerçekleşen kabulde Dernek Başkanı Ertan Ersan, Kıbrıs Türk Halkı’nın Atatürk’ten sonra ikinci Atasının Rauf Raif Denktaş olduğunu vurgulayarak, ancak beşinci ölüm yıldönümü olmasına rağmen hala daha KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a yapılması planlanan anıt mezarın hayata geçememiş olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.
Ersan: “Anıt Mezarın bir an evvel yapılmalı!”
Yurtdışı temaslarında da ‘Anıt Mezar’ konusunun gündeme geldiğine dikkati çeken Ersan; “bu konuda bazen cevap bulup söylüyoruz ancak çoğu zamanda ne söyleyeceğimizi dahi bilmiyoruz. Bu bizim ayıbımız. Dolayısıyla bir an evvel anıt mezarın yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Ziyarette ayrıca dernek ve dernek üyelerinin sıkıntıları da dile getirildi.
Ersan: “Gerek Rum tarafındaki ve ülkemizdeki şehitliklerin bakımını, gerekse Anıtlarımızın restorasyonunu yenileyemiyoruz”
Şehitler ve Anıtlar Komisyonu’na bütçe aktarımı yapılmadığına dikkati çeken Ersan; “bu nedenle gerek Rum tarafındaki, gerekse kendi ülkemizdeki şehitliklerimizin bakımını gerçekleştiremiyor, Anıtlarımızın tamiri ve restorasyonunu yenileyemiyoruz. Bu konudaki sıkıntımız oldukça büyük ancak her defasında ‘para yok’ deniliyor” diyerek Maliye Bakanı Denktaş’ın bu konuya ilgi göstermesini talep etti.
Ersan’ın, Devlette geçici olarak çalışan Şehit Çocukları kadrolasın talebi...
Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Ertan Ersan, yaklaşık 20 şehit çocuğunun 13-14 yıldır devlette geçici olarak çalıştığını anımsatarak, bunların kadrolanması için bu konuda da Maliye Bakanı Denktaş’ın desteğini talep etti.
Ersan Ersan son olarak Rum tarafı ile müzakerelerin gidişatını konusunda Başbakan Yardımcısının görüşlerinin kendileri için önem arz ettiğini kaydetti.
Denktaş’tan:“Bu sene içerisinde Anıt Mezarın yapılması çalışmasına başlanacak” müjdesi...
Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kabulde yaptığı konuşmada, öncelikle dernek üyelerinin ziyaretinden ötürü memnuniyet duyduğunu ifade etti ardından bugün itibarıyla kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın Anıt Mezarı’nın planının maliyetleri ile birlikte ellerine ulaştığını ve bu sene içerisinde yarışmada ikinci gelen anıtın yapılması çalışmasına başlanacağını müjdeledi.
Maliye Bakanı Denktaş, Şehitler ve Anıtlar Komisyonu’na bütçe aktarımı konusunda ise dernekten bakıma ihtiyaç duyulan şehitlik ve anıtların listesini hazırlamasını ona göre bir plan ortaya çıkarmaya çalışacaklarını kaydetti.
Geçicilerin kadrolanması konusunun Kamu Hizmetleri Komisyonuna ait olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, geçicilerin işini yaptıktan ve yüz kızartıcı bir suç işlemediği takdirde işten çıkarılma endişesi taşımalarının yersiz olduğunu kaydetti.
Denktaş: “Şimdi artık bu defa da çözüm olmazsa yolumuz ne olacak?’ konusunu konuşmaya başlamamız gerekecek. Yoksa yine yeni bir Genel Sekreter, yeni bir isimle, yeni bir planı mı bekleyeceğiz”
Müzakerelerin gidişatı konusunda da konuşan Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş: “Rum tarafının açıklamalarına bakılırsa, bizim tüm iyi niyetimize karşı onlar çözümün olmaması için her şeyi söylüyor ve yapıyorlar” dedi.
Kıbrıs Türk Halkı olarak şimdi artık; ‘bu defa da çözüm olmazsa yolumuz ne olacak?’konusunu konuşmaya başlamamız gerekeceğine de dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş; “yoksa yine oturup yeni bir Genel Sekreteri, yeni bir isimle yeni bir planı mı bekleyeceğiz?” diye sordu.
Görüşmenin sonunda Dernek Başkanı Ertan Ersan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a plaket takdim etti.
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyorTeminat gereksinimlerinin artırılması ve Trump'ın Federal Rezerv adayıyla ilgili politikaların beklenmesi nedeniyle altın fiyatlarında büyük bir zorunlu satış dalgası yaşandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:00PARA BORSA
Yalancı bahar geliyor...Hava hafta boyunca parçalı bulutlu, sıcaklık 22 dereceye kadar çıkacak02 Şubat 2026 Pazartesi 15:58HAVA DURUMU
Sıla Usar İncirli: 26 Nisan için erken seçim önerisi sunacağızCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümeti “devlete itibar suikastı” yapmakla suçlayarak, yaşanan çöküş ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ve 26 Nisan için erken seçim çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:56KIBRIS
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
Gazze'nin Refah Sınır Kapısı yeniden açıldıGazze ile Mısır arasındaki önemli sınır kapısı Refah, bugün resmen yeniden açıldı. İnsani yardımların Gazze'ye geçişi planlanıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:51ORTADOĞU
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.