SERDAR DENKTAŞ: SEÇİM TARİHİ OCAK AYINA SARKABİLİR
TAM Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, 6 Aralık olarak açıklanan seçim tarihinin hukuki ve takvimsel açıdan uygulanabilir olmadığını söyleyerek, seçimlerin Ocak ayına sarkabileceğini ifade etti.

12 Ağustos 2026 Çarşamba 15:41
Toplumsal Adalet ve Mücadele (TAM) Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, iki seçimin birlikte yapılmasının, oy kayıpları ile sandığa katılım oranında düşüşe yol açacağı değerlendirmesinde bulundu.
TAM Parti’den verilen bilgiye göre, parti genel başkanı Serdar Denktaş, Meydan Kıbrıs canlı yayınında Deniz Gürgöze ve Okan Veli Şafaklı'nın konuğu oldu. Gündemdeki seçim tartışmalarına ve seçim yasası değişikliklerine ilişkin açıklamalarda bulunan Denktaş, ülkenin temel sorunlarına odaklandıklarını belirtti.
Denktaş, hayat pahalılığı, toplu taşıma, trafik, özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçları ve Kıbrıs meselesi gibi alanlarda çözüm odaklı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
“SEÇİM TARİHİ OCAK AYINA SARKABİLİR”
Açıklanan 6 Aralık seçim tarihinin takvimsel ve hukuki açıdan uygulanabilir olmadığını savunan Denktaş, bir önceki yerel seçimin 25 Aralık’ta yapıldığını ve seçimin erkene alınması durumunda görevdeki yerel yöneticilerin görev sürelerinden 19 günlük bir kesinti yapılacağını, buna da olası bir hukuki itiraz karşısında geçerli bir gerekçe sunulamayacağını kaydetti.
Denktaş, 25 Aralık sonrasındaki ilk pazar gününün yılbaşı öncesine denk gelmesi nedeniyle seçimlerin ocak ayına erteleneceğini öngördüğünü dile getirdi.
Seçim sistemindeki karma oy uygulamasına karşı olduğunu ifade eden Denktaş, bu yöntemin seçmene, seçilene ve ülkeye fayda sağlamadığını, parti programlarını zayıflatarak bireysel ilişkileri öne çıkardığını savundu.
Seçime kısa bir süre kala seçim yasasında değişiklik yapılmak istenmesini de eleştiren Denktaş, mevcut yasanın yetersiz olduğunu ancak gerekli reformların seçim sonrasında kapsayıcı tartışmalarla yapılması gerektiğini kaydetti.
Denktaş ayrıca, yerel yönetimlerin meclis seviyesinde temsil edilmesini içeren dar bölge sistemi üzerinde çalıştıklarını belirterek, muhtarların belediye meclis üyesi, belediye başkanlarının ise Cumhuriyet Meclisi üyesi olmasını öngören önerilerini seçim sonrası sunacaklarını söyledi.
Denktaş, bu yapının bölgelerin sorunlarını doğrudan meclise taşıyabilecek sağlıklı bir yapı olduğunu ifade etti.
"SEÇİME KATILIM DÜŞECEK"
İki seçimin bir arada yapılması planını da eleştiren Denktaş, karmaşık oy pusulası nedeniyle oy kullanma sürelerinin uzayacağını ve sandık başlarındaki uzun kuyrukların seçmeni oylamadan uzaklaştıracağını ifade etti.
Bu durumun oy kayıpları ile sandığa katılım oranında düşüşe yol açacağını savunan Denktaş, sandık sayısını artırma planının maliyetleri ve personel ihtiyacını iki katına çıkaracağına dikkat çekti. Denktaş, sandık görevlilerinin dışarıdan temin edilmesinin seçim güvenliğini riske atacağını belirtti.
Cuma ve cumartesi günleri sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, cuma ve cumartesi günleri öğle saatlerinde yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.12 Ağustos 2026 Çarşamba 16:08HAVA DURUMU
Serdar Denktaş: Seçim tarihi Ocak ayına sarkabilirTAM Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, 6 Aralık olarak açıklanan seçim tarihinin hukuki ve takvimsel açıdan uygulanabilir olmadığını söyleyerek, seçimlerin Ocak ayına sarkabileceğini ifade etti.12 Ağustos 2026 Çarşamba 15:41KIBRIS
A-Level sonuçlarıyla YTB kontenjan başvuruları cuma günü başlıyorA-Level sonuçlarıyla YTB kontenjanından Türkiye’de yükseköğrenim görmek isteyen öğrencilerin başvuruları cuma günü başlayacak. Başvurular salı gününe kadar Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürlüğü’ne şahsen yapılabilecek.12 Ağustos 2026 Çarşamba 15:13EĞİTİM
Limasol’daki yangını çıkarmakla suçlanan kişinin 3 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktıLimasol’un dağlık Arakaba köyünde 3 Temmuz 2021’de çıkan ve can kaybına da neden olan yangına sebep olduğu gerekçesiyle 8 yıl hapse mahkum edilen, 3 yıl hapis yatan kişinin masum olduğu ortaya çıktı.12 Ağustos 2026 Çarşamba 15:10GÜNEY KIBRIS
Güzelyurt ve İskele’de araçlardan beyzbol sopası, demir çubuk ve bıçak bulunduPolisin gerçekleştirdiği denetimlerde, Güzelyurt’ta bir araçta beyzbol sopası ve demir çubuk, İskele’de ise başka bir araçta bıçak bulundu. İki kişi tutuklandı.12 Ağustos 2026 Çarşamba 15:08KIBRIS
TDP’de gözler 19 Ağustos’ta: 10 belediye için karar verilecekEkinci, TDP Parti Meclisi’nin 19 Ağustos’ta geriye kalan 10 belediyeye ilişkin kararını vereceğini açıkladı.11 Ağustos 2026 Salı 12:11KIBRIS
Yeniboğaziçi Pulya Festivali’nde, Arem & Armen sahne alacakElektronik müzik sanatçıları Arem & Armen, Yeniboğaziçi Pulya Festivali kapsamında müzikseverlerle buluşacak.11 Ağustos 2026 Salı 12:06KÜLTÜR/ SANAT
Ercan Havalimanı 7 ayda 3 milyon 378 bin 959 yolcu ağırladıErcan Havalimanı 2026’nın ilk yedi ayında 3 milyon 378 bin 959 yolcu ağırlarken, 22 bin 447 uçağa hizmet verdi.11 Ağustos 2026 Salı 12:05KIBRIS
Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün arasındaki savunma iş birliği programı yenilendiKıbrıs, Yunanistan ve Ürdün’ün, Üçlü Savunma İş Birliği Programı’nın yenilenmesine yönelik anlaşma imzaladığı bildirildi.11 Ağustos 2026 Salı 12:04GÜNEY KIBRIS
Ayşe Öztabay: Denetimsizliğin bedelini toplum ödememeli!TDP Girne İlçe Başkanı Ayşe Öztabay, son bir ayda basına yansıyan ve ikamet izinsiz olduğu sonradan tespit edilen en az 7 kişinin ağır adli olaylarla ilişkilendirildiğine dikkat çekerek, "Denetimsizliğin bedelini toplum ödememeli!" dedi.11 Ağustos 2026 Salı 12:02KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.