SENDİKALARDAN HAYAT PAHALILIĞI İÇİN EYLEM KARARI
Kamuda yetkili üç sendika, hükümete, Hayat Pahalılığı Ödeneğinin yasa gücünde kararnameyle dondurulması kararının geri çekilmesi için 15 günlük süre tanıdı.

09 Kasım 2018 Cuma 15:38
KTAMS, KAMU-SEN ve KAMU-İŞ, 15 gün içerisinde “uzlaşı masasının” kurulmaması halinde eylem ve grevlere başlanacağı uyarısında bulundu.
Konuyla ilgili basın toplantısı, KAMU-SEN merkezinde üç sendikanın yetkililerinin katılımıyla yapıldı.
ATAN: “HÜKÜMETİN BİZİ TOPLANTIYA ÇAĞIRMASINI BEKLEYECEĞİZ”
KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, hayat pahalılığının durdurulacağı ve yok sayılacağı açıklandıktan sonra üç sendika olarak bir birliktelik ortaya koyduklarını, sorunun; emekli, sosyal sigortalı, dar gelirli, engelli, sosyal yardım alanlar ve düşük ücretliler dahil olmak üzere tüm toplumu ilgilendiren bir sorun olduğunu belirtti.
Başbakanlıkta daha önce gerçekleştirilen toplantıda Başbakan Tufan Erhürman’ın, hayat pahalılığı ödeneğinin verileceğini, hatta bununla ilgili yazılı taahhüt de verebileceğini belirttiğini kaydeden Atan, aynı Başbakanın Bakanlar Kurulunda yasa gücünde kararname (YGK) geçirdiğini anlattı.
Atan, “Meclis açık durumdayken YGK geçirmenin etik olmadığı” görüşünü dile getirerek, hükümete 15 gün süre tanıdıklarını, gerekli adımların atılmadığı takdirde eylem ve grevleri devreye sokacaklarını açıkladı ve bu 15 günlük sürede başbakanın sendikaları toplantıya çağırmasını bekleyeceklerini söyledi.
SERDAROĞLU: “SENDİKALAR ARTIK BİRLİKTEDİR VE BUNA DA MECBURUZ”
KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu, ülkede gelinen son durumun birlikte mücadeleyi gerektirdiğini, mücadele edilmediği takdirde bir yere gidilemeyeceğini söyledi.
Serdaroğlu, hükümet tarafından “anti demokratik” olarak değerlendirdikleri bir uygulama yapıldığını, HP’nin ne kadar olacağının henüz bilinmemesine ve Aralık ayına 3 ay olmasına rağmen böylesi bir kararın alınmış olmasının samimiyetle örtüşmediğini ifade etti.
Hükümetin sendikaları çağırarak “benim verebileceğim bu kadar, bu kadar sürede ödeyebilirim” demiş olmasının daha uygun olacağını belirten Serdaroğlu, pahalılığı yaratanın da HP’yi vermeyenin de hükümet olduğunu, çalışanların da hakkından fazlasını istemediğini söyledi.
Serdaroğlu, “Sendikalar artık birliktedir, buna da mecburuz” ifadelerini kullandı.
BENGİHAN: “AMACIMIZ UZLAŞI MASASININ KURULMASI, EMEKÇİNİN ALIM GÜCÜNÜN KORUNMASI”
KTAMS Başkanı Güven Bengihan da, son dönemde yapılan zamların dar ve sabit gelirlilerin alım gücünü düşürdüğünü, tüm temel tüketim maddelerinin fiyatlarının iki katına çıktığını, tüccarların yüksek fiyat uygulamalarına marketlerdeki fahiş fiyatların eklendiğini ifade etti.
Bengihan, çalışanlardan fedakârlık isteyenlerin önce örtülü ödenek ve partilere yapılan maddi katkılardan yapılan fedakârlığı açıklaması gerektiğini, çıkarılan aflarla günden güne zenginleşenlerin fedakârlık yapması gerektiğini ve kendilerinin çalışanların haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.
Bengihan, amaçlarının uzlaşı masasının kurulması ve emekçilerin alım gücünün korunmasına yönelik politikaların uygulamaya sokulması olduğunu ekledi.
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.