SEMİH ŞENTÜRK'TEN FLASH AÇIKLAMALAR! BENİ BİTİRDİ!
Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli golcülerden Semih Şentürk, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

05 Mayıs 2016 Perşembe 09:47
‘Keşke ben de öne çıksaydım’
“Herkesin bir hatası, pişmanlığı oluyor. Çok güzel günlerim de oldu. Son 3 haftada 3 tane şampiyonluk kaçırdım. Pişmanlık duyduğum dönem şike sürecidir. O dönemde biraz kendimi geri plana attım, yanlış yaptım diye düşünüyorum. Volkan gibi, Gökhan Gönül gibi daha öne çıkabilirdim. Bilinçli olarak kaçmış değilim. Yapım itibarıyla böyle davrandım. Ama hata. Öne çıksaydım daha iyi olurdu. Popülizm yapmadım ve o sene benim için kötü geçti. Sonrasında Aykut hoca ile şans bulamayınca soğukluk başladı.”
‘Güvenlik arabasından bile’
“Şike sürecinde ismimin geçmesi benim psikolojimi etkiledi. Neden geçti, ben de bilmiyorum. O dönem benim için kâbustu. Evimde sabah 7’de kalkıyordum. Acaba birisi geldi mi diye! Nereden ne geleceğini bilemiyordum. Psikolojim kötüydü, bu da performansımı etkiledi. Bu stres her şeye yansıdı, çöküş başladı. Bunları ilk defa söylüyorum. Evin önünde kapıyı açtım, çöp atmaya çıktım. Sitenin güvenlik arabasını gördüm. Polis geliyor diye bir içeri kaçışım var; inanılmaz. Bu o andaki psikolojimizin ne halde olduğunu anlatıyor.”
‘555’li numara kâbusu’
“Ben hayatım boyunca karakola gitmemiş biriyim. Türkiye’yi sarsan bir olayda isminiz geçiyor. Etkilenmemek mümkün değil. O anda eşini, çocuğunu her şeyi düşünüyorsun. Emre söyledi bana; ‘555’li numaradan ararlarsa organizeden arıyorlardır’ diye. Bir gün bir baktım 555’li bir numara arıyor. Refleksle hemen açtım. Konuşmadım, adamın yüzüne kapattım. Sonra kendim aradım. Zor günlerdi. Bütün bunlar sahaya yansıdı. 28 yaşındayım, tam en olgun yaş bir futbolcu için. Üstelik Aykut hoca ile iyi sezon geçirmişim, 14 gol atmışım. Daha iyi olmam gerekirdi, ama sebepleri anlattığım gibi. Sonra milli takıma da gidemedim.”
‘Başkana kırgınım çünkü...’
“Fenerbahçe’deyken baba oğul gibiydik başkanla. Ama Fenerbahçe’den ayrıldığımdan beri görüşmüyoruz. Kırgın değilim, sadece görüşmediğimiz için kırgınım. Ayrılık her futbolcu için olabilir. Ama ben başkan ile görüşmek istedim, görüşemedim. Başkan benim menajerimi çağırmış. Kulüp bulmamı istediler. Ben de ‘niye böyle bir durum var?’ diye eşimle konuştum. Eşim de dedi ki, ‘beni seviyorsan ara başkanı’. Sekreteri Nilgün ablayı aradım. Bana ‘yarın saat 1’de kulüpte ol’ dediler. Gittim kulübe, Hasan Çetinkaya orada. ‘Semihçim başkanın çok acil bir işi çıktı, CEO Hasan Hakkı Yılmaz görüşecek’ dedi. O da, ‘Semihciğim işte yönetim kurulu kararıyla böyle bir karar alındı. 2 milyon Euro bonservis getir’ dedi.”
‘2 milyon Euro istediler’
“Hem istenmiyorum hem de bu kadar para. ‘Semihciğim sen milli futbolcusun uzun yıllar burada hizmet ettin’ diye devam etti. Tamam da o zaman böyle değerli biriyim, niçin beni gönderiyorsunuz? Sonra bu rakam düştü, kimse vermedi bu parayı. Bana sorsanız, ‘neden Fenerbahçe’den ayrıldın?’ Ben de bilmiyorum. Aykut hoca raporu deniyor. Hocaya sordum. ‘Yok öyle bir şey’ dedi.”
‘Televizyonu bir açtım ‘Guiza Fener’de yazıyor’
“2007’de gol kralı olmuşum, Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla’ya gol atmışım, 3 golüm var, kritik hepsi. EURO 2008’de de Avrupa Şampiyonası’nda müthiş bir performans, 3 tane gol. Bir kupada milli takım tarihinde en çok gol atan oyuncu olmuşum. Özgüveni düşünün. İlk defa anlatıyorum. Hırvatistan’a gol atmışım, ülke yıkılıyor! Otele geldik. Odada televizyonu açtım, bir baktım Eurosport’a ‘Guiza Fenerbahçe’de’. O zamana kadar Guiza’yı falan bilmiyorum, tanımıyorum. Zirve yaptığım dönemdeyim, yine bir golcü transfer ediliyor. Meğer Guiza da İspanya gol kralıymış. Aragones geldi ve gelirken de direkt Guiza’yı istemiş. Ben eğer bir tranfser olarak gelseydim çok daha değerli olurdum. Alt yapıdan çıkmışım. Maliyet yok, büyük paralar almıyorum. ‘Bizim çocuk’ muamelesi klasik.”
Alex’e ‘Gelmeyenler utansın’
“Çeşit çeşit şeyler çıktı. Alex’i uğurlamaya bir tek ben gitmişim diye dendi. Pişman da değilim, bugün olsa yine giderim. Biz yıllarca yan yana evlerde oturmuşuz. Ben eğer Semih Şentürk olduysam yüzde 30, yüzde 40 Alex’in payı vardı. Hiçbir kötülüğünü görmediğim bir insan. Biz Alex’i uğurlamayı idmanda takım olarak konuştuk. Gelmeyenler utansın. Arkamı bir döndüm baktım kimse yok.”
‘Algı operasyonu’
“Aykut hoca Antalya mağlubiyetiyle gitmişti. Ben twitter kullanmam. Eşimin Twitter’ı var.
‘6 ayda 150 dakika oynamak ne kadar zor’ diye ben yazdım eşimin Twitter’ından. Beni
köstebek yaptılar. Haber sızdırdğımı söylediler. Ben Şekip Mosturoğlu’na söyledim, ‘bunu ispatlayın futbolu bırakırım. Çok açık yüzleştirin’ dedim. Ses çıkmadı, maksat karalamak, algı yaratmaktı.”
‘Müthiş bir kulüpteyim’
Müthiş bir kulüpteyim, 2-3 yıl daha oynamak istiyorum eğer anlaşırsak. Bu sezon iyi geçmedi. Hocayla abi kardeş gibiyiz. Abdullah hoca mükemmel biri. Fenerbahçe’de böyle bir arkadaşlık yoktu. Fenerbahçe’de 11’de tesise gidiyordum, 1’de çıkıyordum. Burada arkadaşlık mükemmel. Sözleşmem bitti. Bir şey diyemiyorum. Kulübün kararı. Çünkü bu sene tam verimli olamadım.”
‘Galatasaray’ın kutlamalarını görünce’
“Hayatımda en üzüldüğüm an; 2006’da Denizli’de şampiyonluğu kaçırdığımız maç. 18 dakika uzadı ve şampiyonluk kaçtı, kahrolduk. Üstelik uzatmalarda Denizli gelen sonuçlara göre ligde kalmıştı. Bir hafta evden çıkmadım, televizyon açmadım. Açtığımda Galatasaray’ın kutlamalarını görünce kahroldum, çok üzüldüm. Kendi sahamızda final serisini oynadığım sene de kaybettik üzüldüm ama Denizli’de şampiyonluğu kaybedişimiz çok trajikti.”
En iyi anlaştığın oyuncu kim?
“Tabii ki Alex. Ruh ikizi gibiydik. Ben onun futbol diline çok uygundum. Çünkü ayağa oynayan, yakın oynamak isteyen biri. O da benim attığım tek paslarla asist yapıyordu, gol atıyordu.”
En iyi sezonun hangisi?
“Zico zamanı 2007-2008. 17 golle kral oldum, ardından Avrupa Şampiyonası’na gittim. Alex, Kezman, Deivid gibi önemli hücumcularla oynadım.”
Fenerbahçe forvet hattı şu an çok eleştiriliyor. Ne söyleceksin golcü olarak?
“Büyük takımlarda oynamak çok zor. Bu tür takımlarda oynamak çok zor. Üzerinde çok ağır bir baskı var. Gol kaçırdığın zaman taraftarın homurtusuna takılı kalıyorsun. Bunları aştığında zaten orada uzun süre kalabiliyorsun.”
Senelerce ‘genç Semih’, ‘nöbetçi golcü’ lakabıyla anıldın, bir rahatsızlık yarattı mı?
“Beni rahatsız eden bu söylemler olmadı. Ama oyuna giriyorum, kazanıyoruz, başarılıyım. Gelecek hafta yine yedekteyim. Bu beni üzdü. Üst üste oyuna girip maçlar kazandırsam da, gol atsam da bir sonraki hafta ilk 11’de oynar mıyım diye düşünüyordum.”
Kaç maç oynadın? Kaç gol attın şimdiye kadar?
“300 civarında oynamışımdır. Süper Lig’de gol sayım, 100 barajını aşamadı. 70 civarında. Üstelik gol krallığı yaşayan bir futbolcu olarak. Ama maç sayımın azlığı bunda etken. Oynasaydım daha yüksek olurdu.” (Fanatik)
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.