SARI SICAK TEHLİKESİ

19 Haziran 2015 Cuma 09:55
“BİNLERCE İŞÇİNİN HAYATINI İLGİLENDİRİYOR”
Doktor Kıvanç Buhara, yakıcı güneş ve sıcaklara karşı halkı uyardı. Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan aşırı sıcakları, ‘sarı sıcak’ olarak nitelendiren Dr. Buhara, güneş altında çalışmak zorunda olan binlerce işçiyi ilgilendiren sıcak havalarda dikkat edilmesi gerekenleri Detay Gazetesi’ne anlattı.
“DEVLET ÖNLEM ALMALI”
Detay Gazetesi Yazarlarından Doktor Kıvanç Buhara, Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan aşırı sıcaklara karşı halkı uyarırken; devleti de bu konuda önlem almaya çağırdı. Dr. Buhara, aşırı sıcaklara karşı halkı korumak amacıyla bir ay ödenekli tatil verilmesinin yasayla zorunlu kılınmasının gerektiğini söyledi.
Rana SARRO
Doktor Kıvanç Buhara, yakıcı güneş ve sıcaklara karşı halkı uyardı. Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan aşırı sıcakları, ‘sarı sıcak’ olarak nitelendiren Dr. Buhara, güneş altında çalışmak zorunda olan binlerce işçiyi ilgilendiren sıcak havalarda dikkat edilmesi gerekenleri Detay Gazetesi’ne anlattı.
Detay Gazetesi Yazarlarından Doktor Kıvanç Buhara, Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan aşırı sıcaklara karşı halkı uyarırken; devleti de bu konuda önlem almaya çağırdı.
“BİNLERCE İNSANI İLGİLENDİREN BİR OLAY”
Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan sıcakların, açıkta çalışmak mecburiyetinde olan binlerce işçiyi ilgilendiren bir durum olduğunu vurgulayan Dr. Buhara, bu konuda devletin önlem alması gerektiğini söyledi.
Aaşırı sıcak nedeniyle, sıvı kaybından kaynaklanabilecek beyin kanamaları yaşanabileceğine dikkat çeken Buhara, erken zamanda hastaneye yetişilememesi halinde ölüm yaşanabileceğine dikkat çekti.
“BU SAATLERDE DIŞARIDA OLMAK ÇOK SAKINCALI”
Özellikle saat 10.00’dan sonra saat 17.00’ye kadar dışarıya çıkılmasının sakıncalı olduğunu belirten Dr. Buhara, güneş altında veya dışarıda çalışan insan grupları için bu sarı sıcağın daha tehlikeli olduğuna işaret etti.
Halkın ‘sarı sıcak’tan korunması gerektiğini vurgulayan Dr. Buhara, insan hayatında çok önemli olan bu konuda devletin insanları koruması gerektiğini söyledi.
Ülkede devlette veya özelde bir ay mecburi ödenekli tatil verilmesinin önemine işaret eden Buhara, “Güney Kıbrıs’ta bu dönemde, mecburi ödenekli tatil veriliyor. Bizde de bu konuda gerekli yasa getirilmelidir” dedi.
“HAYATİ RİSK TAŞIR”
Dr. Kıvanç Buhara, saat 10.00- 17.00 saatleri arasında denize girilmemesi konusunda uyardı. Sıcak yaz aylarında, öğle saatlerinde serinlemek için denize akın edildiğini işaret eden Kıvanç Buhara, “iç bölgelere göre deniz kenarları birkaç derece daha az sıcak olsa da, vücudumuzun yanması için güneşten altında kalmak hayati risk taşır” dedi.
“PLAJLARDA BİLGİLENDİRİCİ LEVHALAR OLMALI”
Plaj yetkililerinin, bilgilendirici levhalar koymaları gerektiğini söyleyen Buhara, “hangi saatlerde denize girilebileceği, ne kadar güneş altında kalınabileceği, güneş çarpması halinde en yakın hangi sağlık ocağına ulaşılabileceğine dair bilgilendirici levhalar olmalıdır” diye konuştu. Dr. Buhara, devlet tarafından bu konuda plajlara mecburiyet getirilmesi gerektiğini söyledi.
“DENİZE SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE GİRİLMELİ”
İlk defa denize girecek insanlar için 5 dakikadan fazla güneş altında kalmanın büyük bir tehlike olduğunu vurgulayan Dr. Buhara, denize sabah saatleri ile akşam saatlerinde girilmesi ve gölgede geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
“BUNLARDAN UZAK DURUN…”
Yaz aylarında, sıcaklara karşı sıvı kaybının önlenebilmesi için, insanların bol su ve sıvı tüketmesi ve sebze ağırlıklı beslenilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Buhara, hafif ve yağsız yiyecekler tüketilmesi; yağlı yiyeceklerden, hazmı zor olan yemeklerden kaçınılması gerektiğini söyledi.
DAÜ-SEN: Bir Bakan Kaç Kere Yanılabilir ve Yanıltabilir"Sayın Nazım Çavuşoğlu 7 ay önce tüm DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) üyelerini görevden almak için büyük bir çaba göstermiş ve mali sorunları bu değişiklikle çözeceğini iddia etmişti."23 Eylül 2026 Çarşamba 15:21KIBRIS
Arıklı'dan Üstel'e HavaYolu salvosu! Sebep; “KTHY yi UBP batırdı, YDP yeniden kurdu” denilmesinYDP genel Başkanı Erhan Arıklı Ünal Üsteli topa tuttu...23 Eylül 2026 Çarşamba 15:09KIBRIS
Erhürman, temaslarda bulunmak üzere bugün New York’a gidiyorCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, BM Genel Kurulu Açılış Haftası kapsamında New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüşecek23 Eylül 2026 Çarşamba 08:58KIBRIS
Bugün ve perşembe yağmur bekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün ve perşembe günü yer yer kısa süreli hafif sağanak ve fırtınamsı rüzgar beklendiğini açıkladı.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:57HAVA DURUMU
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı? 23 Eylül 2026 Çarşamba23 Eylül 2026 Çarşamba 08:52KIBRIS
Vicdani retçi Hasan Rahvancıoğlu cezaevi yolunda!Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi “Kanatlı – Türkiye (2024)” kararında, Kıbrıs’ın kuzeyinde vicdani ret hakkının tanınmamasını hak ihlali olarak değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi ve Askeri Yargıtay kararlarında da vicdani ret hakkı açıkça tanındı.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:42KIBRIS
Futbolun Sağlığı Yeni Sezonda da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Güvencesinde!Sponsorluk kapsamında geçen sezon 2 bin 260 hasta başvurusu karşılandı; 1.700’ün üzerinde görüntüleme işlemi ve 52 ameliyat gerçekleştirildi.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:32YAŞAM
CMIRS Anketine göre CTP açık ara önde... Tek Başına iktidara doğru...İşte sonuçlar...6 Aralık seçimlerine doğru anketler açıklanamaya başlandı... CMIRS Anketinde de CTP açık ara önde çıktı... Vatandaş tek başına iktidar istiyor.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:20KIBRIS
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol 41. Dönem Raporunu Meclis Başkanı Ziya Öztürkler'e sundu.Varol, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası’nın 16. maddesinin 1. fıkrası uyarınca hazırlanan 1 Ocak 2026 – 30 Haziran 2026 (birinci altı aylık) 41. Dönem Raporunu KKTC Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’e sundu.22 Eylül 2026 Salı 22:46KIBRIS
TDP'den Üstel'e: "Uzay üssü kuracağız" göndermesi!TDP Genel Sekreteri Redif Ekinci katıldığı TV programında TDP'nin uzay üssü kuracağını, KTHY açıklaması ile hükümetin insanları aptal yerine koyduğunu belirtti. Bunun olacak iş olmadığını belirtti.22 Eylül 2026 Salı 22:17KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.