SAĞLIK GÖREVLİLERİ UYARMIŞTI: KANADA'DA YENİDEN AÇILAN STRİPTİZ KULÜBÜNDE 500'DEN FAZLA KİŞİ KORONAVİRÜSE YAKALANDI
Sağlık görevlileri uyarmıştı: Kanada'da yeniden açılan striptiz kulübünde 500'den fazla kişi koronavirüse yakalandı

17 Ağustos 2020 Pazartesi 10:54
Kanada'nın Toronto kentinde sağlık görevlilerin uyarılarına rağmen açılan eğlence merkezlerinde korkulan oldu. Açılan mekanlardan olan bir striptiz kulübünde 500'den fazla kişiye koronavirüs bulaştığı tespit edildi.
Toronto’nun ünlü gece kulübü Brass Rail Tavern’de yaklaşık 550 kişiye koronavirüs bulaştığı ortaya çıktı.
Şehrin en çok bilinen striptiz kulüplerinden olan ve ağustos ayının başında yeniden açılan Brass Rail Tavern'deki koronavirüs vakalarının, mekanda çalışan bir görevliden yayıldığı tahmin ediliyor. Koronavirüs testi pozitif çıkan çalışanın ayrıca Ağustos ayında dört kez mesai yaptığı tespit edildi.
Kaç kişinin gerçek kimliğini verdiği belli değil
Sağlık yetkilileri, gece kulübüne iletişim bilgilerini bırakan müşterileri uyarsalar da, müşterilerin kaç tanesinin gerçek kimlik bilgilerini verdiği ise belli değil.
Konuyla ilgili Associated Press'e açıklamalarda bulunan Toronto Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar profesörü Andrew Morris, "Muhtemelen yarısının sahte kimlik veya bilgi verdiği 550 adamı tespit etmenin ne kadar süreceğini biliyorsunuz. İnsanlar evlerine gidip Brass Rail'de olduklarını söylediklerinde üzülüyorum. Eşleri için üzgünüm, cidden. Bu durumda olmak istemezdim" ifadelerini kullandı.
Mekanın sağlık protokollerine uymadığı tespit edildi
Öte yandan, sağlık yetkilileri tarafından yapılan araştırmada da, Brass Rail Tavern’in sağlık önlemlerine ve protokollere uymadığı tespit edildi.
Sosyal mesafe kurallarına ve maske takma yasağına uyulmadığını açıklayan yetkililer bu şartların sağlanamadığı durumlarda pleksiglas ile müşteri ile çalışan arasındaki mesafenin önlenmediğini de duyurdu.
'Bu konu hakkında konuşmanın ironik olduğunu biliyorum'
Ontario Eyaleti Başkanı Doug Ford da, gazetecilere yaptığı açıklamada "500 kişi var, sosyal mesafeyi uygulamalı ve -bu konu hakkında konuşmanın ironik olduğunu biliyorum- bir maske takmalısın" dedi.
Olayın duyulması üzerine ise çok sayıda insan sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. Ontariolu doktor Jennifer Kwan, Twitter paylaşımında “Okullar güvenli bir şekilde açılmadan önce striptiz kulüpleri neden açılıyor? Bunlar doğru öncelikler mi?" ifadelerini kullandı.
Şehir yönetimi, kulübün tıbbi önlemler konusunda işbirliği yaptığını ve konuyla ilgili talimatları yerine getirdiğini açıkladı.
Brass Rail ise konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken, kulübün kapısında "Çalışanlarımızla mümkün olan en yüksek hijyen standartlarını korurken faaliyetlerimize devam ediyoruz. Misafirlerimize alıştıkları misafirperverliği ve müşteri hizmetlerini sunarken bu bizim önceliğimiz" ifadelerinin yazılı olduğu bir not asıldığı görüldü.
Basketbol Ligi 1. hafta açılış maçı Akdeniz'in ASB 69-42 Soyer AltınbaşBasketbol Ligi 1. hafta açılış maçı Akdeniz'in ASB 69-42 Soyer Altınbaş22 Aralık 2025 Pazartesi 23:09BASKETBOL
Halil Falyalı cinayetinde Yargıtay kararı: Cezalar onandı, beraatlar bozulduHalil Falyalı’yı öldürmekten Türkiye'de suçlu bulunan Mustafa Söylemez ve diğer sanıklara verilen cezaları Yargıtay onadı. Faysal Söylemez hakkındaki beraat kararı, KKTC’deki dava incelenmediği gerekçesiyle bozuldu.22 Aralık 2025 Pazartesi 23:05KIBRIS
Hristodulidis İsrail’de Herzog ve Netanyahu ile görüştüRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail arasındaki üçlü zirveye katılmak için gittiği İsrail’de, Cumhurbaşkanı İsaac Herzog ve Başbakan Bİnyamin Netanyahu ile ayrı ayrı görüştü.22 Aralık 2025 Pazartesi 20:41GÜNEY KIBRIS
Güzelyurt'ta eylem ateşi yandıGüzelyurt’ta narenciye üreticileri, sektöründe yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla “eylem ateşi” yaktı. Üreticiler, “Sonuç alınana kadar ateşi yakmaya devam edeceğiz” açıklaması yaptı, Cypruvex’i istifaya çağırdı.22 Aralık 2025 Pazartesi 20:38GÜZELYURT
DAÜ VYK Başkanı Şemi Bora , İşte yeni VYK üyeleriDAÜ VYK Başkanı Şemi Bora , İşte yeni VYK üyeleri22 Aralık 2025 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, yeni yıl öncesi Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.22 Aralık 2025 Pazartesi 20:10KIBRIS
Güvercinlik’te hayvan kaçakçılığı: Şap hastalığı tespit edildiGüvercinlik köyünde birinci derecede askeri yasak bölgede hayvan kaçakçılığı yapıldığı gerekçesiyle 3 kişi tutuklanırken, hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi.22 Aralık 2025 Pazartesi 20:09GAZİMAĞUSA
Erhürman, Sıla 4'ün üyesi Ferahzad Gürsoy ile görüştüCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Sıla 4’ün üyesi Ferahzad Gürsoy ile görüştü.22 Aralık 2025 Pazartesi 20:08YAŞAM
Basketbol Ligi başlıyorKKTCBF Pro Lig start alıyor22 Aralık 2025 Pazartesi 18:50BASKETBOL
Aileler Güçleniyor, Çocuklar Güvenle BüyüyorSOS Çocukköyü Derneği tarafından yürütülen Aile Güçlendirme Programı kapsamında bakım verenlere yönelik düzenlenen eğitimler, bu yıl da başarıyla tamamlandı22 Aralık 2025 Pazartesi 17:24YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.